27 / 04 / 2024

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi bu yıl ihaleye çıkıyor! İki büyükşehir arası 80 dakikaya iniyor!

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi bu yıl ihaleye çıkıyor! İki büyükşehir arası 80 dakikaya iniyor!

Büyük İstanbul Mitingi'nde önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi'nin bu yıl ihaleye çıkacağını müjdeledi. İşte Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi ile ilgili detaylar...



Uçakla 1 saat 10 dakika süren İstanbul-Ankara arası, Süper Hızlı Tren ile 1 saat 20 dakika sürecek. Büyük İstanbul Mitingi'nde ulaşım yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi'nin bu yıl ihaleye çıkacağını müjdeledi.

İşte merakla beklenen Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi ile ilgili detaylar...

İki büyükşehir arasına süper hızlı tren müjdesi geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tamamlandığında 80 dakikaya inecek olan olan Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi'ne ilişkin yeni gelişmeyi resmen duyurdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MÜJDE

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük İstanbul Mitingi'nde çok önemli müjdeler verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Seyahat hızı 350 kilometreyi bulacak, süresi 80 dakika olacak Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi'nin ihalesine bu sene çıkıyoruz." dedi.


BAKAN URALOĞLU DA DETAYLARI PAYLAŞMIŞTI

Söz konusu projeye ilişkin detayları geçtiğimiz günlerde paylaşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul yeni otoyolu için çalışmalara başlandığını açıklayarak, Ankara-İstanbul yeni otoyolu, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni proje çalışmalarına başladıklarını söylemişti. Bakan Uraloğlu açıklamasında her iki projenin de Nallıhan'dan geçeceğini müjdelemek istediğin belirtmişti.


ANKARA İSTANBUL SÜPER HIZLI TREN PROJESİ'NİN DETAYLARI

Merakla beklenen 'Ankara İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi' ile ülkemizin en kalabalık kentleri olan  Ankara  ile İstanbul arasında en hızlı, ekonomik ve güvenli bir biçimde ulaşım imkânı sağlanmış olacak. Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre Ankara üzeri bağlantılı Konya, Sivas, Kayseri, Yüksek Hızlı Treni hatlarının yolculuk süreleri de kısalmış olacak. Ayrıca tüm bunlar dışında demiryollarının şehirlerarası taşımacılıktaki payı artarken, Türkiye genelinde raylı sistem ağı genişleyecek, şehirlerarası lojistik maliyetler inecek İstanbul ve Ankara gibi Türkiye'nin en kalabalık iki kenti  arasında ekspres ulaşım sağlanacak.

İSTANBUL'DAN 80 DAKİKA İÇİNDE GİDİLECEK

Söz konusu proje ile ilgili olarak verilen detaylara göre 'Ankara İstanbul Süper Hızlı Treni' Sincan YHT İstasyonundan ayrılarak Ankara-Beypazarı-Narlıhan-Akyazı üzerinden Adapazarı ve Kocaeli'ne oradan da İstanbul Söğütlüçeşme'ye kadar gidecek. Proje hattı; Ankara -İstanbul arasında 344 kilometre uzunluğa sahip olacak. Merakla beklenen proje kapsamında, 14 kilometre uzunluğunda 19 adet viyadük, 120 kilometre uzunluğunda 52 adet tünel inşa edilecek. Saatte 350 kilometre hıza ulaşabilecek olan 'Süper Hızlı Tren' ile beraber Ankara-İstanbul arası 80 dakika yani 1 saat 20 dakika sürecek. Mevcut hızlı tren hattı da kullanılmayı sürdürülecek.

 

Benzin, motorin, LPG fiyatları seçimden önce kaç TL oldu? Yeni zam ve indirim geldi mi? Hemen bu rakamlara bakın!

Emekli olunca ne kadar maaş alırım 2024? Brütten nete kalem kalem maaş hesaplama!

İslam Memiş altın için alım fırsatını açıkladı! Altın almayı düşünenler telaffuz edilen bu rakama dikkat! 


Geri Dön