05 / 05 / 2024

ayakkabı sektörü mağaza açılışlarıyla mı büyüyor

ayakkabı sektörü mağaza açılışlarıyla mı büyüyor

Alışveriş merkezlerinde yaşanan yüzde 50’lik ziyaretçi düşüşü perakende sektörünü etkiledi. Beta Ayakkabı Genel Müdürü Barbaros Akyıldız, perakende sektöründe firmaların borçlarını yeni mağaza açılışlarıyla kapattıklarını söyledi.

Taşıma sektörünün e-Devlet'te yapacağı işlemlerde indirim limitleri artırıldı: 32,854 TL'ye kadar yüzde 5 indirim!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kara yolu taşıma sektörünün e-Devlet üzerinden yapacağı işlemlerde indirim limitlerini yükselttiklerini, 32,854 TL'ye kadar olan işlemlerde yüzde 5 indirim uygulanacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Perakende sektöründe faturalar kiraları aştı! Kapanmalar başlayabilir!

Yüzde 93.53'ü bulan Yİ-ÜFE'ye karşılık yüzde 48.69'da kalan TÜFE ile ortaya çıkan makasın altını çizen perakende sektörünün temsilcileri, mağaza kiralarını geçen faturaların mağaza kapattırmaya kadar gidilmesine neden olabileceğine vurgu yapılıyor. 

25 marka, 2021'in sonuna kadar 890 mağaza açacak!

Hazır giyimden mobilyaya, ev ürünlerinden teknolojiye farklı sektörleri barındıran perakende sektöründe Kovid-19 salgını taşları yerlerinden oynattı. Ancak yeni yatırımlar hız kesmiyor. 25 Marka 2021 yılının sonuna kadar 890 mağaza açacak. 

Avva, Mısır, Almanya ve İngiltere'de yeni mağaza açacak!

Mağazacılık yatırımlarına ara vermeyen firmalardan Avva, Mısır, Almanya ve İngiltere'de yeni mağaza açmayı planlıyor.

MediaMarkt mağaza sayısını 82’ye yükseltti!

Türkiye’de sektöründe açık ara bir numaralı marka olma yolunda yatırımlarına devam eden MediaMarkt, ülkedeki mağaza sayısını 82’ye çıkarttı.

Karcher Center İstanbul Anadolu Yakası'nda yeni mağaza açacak!

Temizlik ekipman sektörünün önemli temsilcilerinden Karcher, İstanbul Anadolu Yakası'nda yeni mağaza açılışı gerçekleştirecek.

FLO Fas'ta mağaza açılışını gerçekleştirdi!

Ayakkabı sektörünün önemli oyuncularından FLO yurt dışı yatırımlarına devam ediyor. Mağa Fas'ta bulunan Borj Fez Mall'da açtığı 981 metrekarelik yeni mağazasıyla yurtdışındaki mağaza sayısını 104'e çıkarttı.

Koronavirüs çimento sektöründe çalışma sistemini nasıl etkiledi? 

Çimento sektörünün çatı kurumlarından biri olan ÇEİS, CURIOCITY Araştırma iş birliğiyle hazırladığı “Covid-19’un Çimento Sektörü Çalışma Hayatına Etkileri Araştırması” raporunu yayımladı.

 CaddeYıldız Mobilya 2021’de yeni mağaza yatırımlarına odaklandı!

Mobilya sektöründe yaklaşık 30 yıllık tecrübesiyle öne çıkan CaddeYıldız Mobilya, 2021’de yeni mağaza yatırımlarına odaklandı...

Mondihome 2020'de 100 mağaza açtı!

Mobilya sektörünün önemli temsilcilerinden Mondihome, 2020'de 100 yeni mağaza açılışı gerçekleştirdi.

Kelebek Mobilya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 29 yeni mağaza açacak! 

Mobilya sektörünün köklü markalarından Kelebek Mobilya, bu sene 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı 29 yeni mağaza açılışıyla kutlayacak.

Tudors 2023’te mağaza sayısını 500’e çıkaracak!

2020 hazır giyim sektörü için önemli hedeflerinin olduğu ve önceden planlamalarını yaptıkları bir sene yaşadıklarına dikkat çeken Tudors CEO'su Yaşar Ayaydın, pandemi sebebiyle hedeflerin sekteye uğradığını dile getirdi. Ayaydın, 2023’te mağaza sayısını 500’e çıkaracaklarını belirtti.

İDAŞ, Nişantaşı’nda yeni mağaza açtı!

50 yıldan fazla zamandır tecrübesiyle yaylı yatak sektörünün aranan markası olan İDAŞ, Nişantaşı’nda yeni mağaza açtı. 

ayakkabı sektörü mağaza açılışlarıyla mı büyüyor Haberi

ayakkabı sektörü mağaza açılışlarıyla mı büyüyor

Yılda 230 milyon çift ayakkabı satan ve yılın ilk 3 ayında yüzde 15’lik satış kaybı yaşayan ayakkabıcıları bekleyen bir diğer tehlike ise ‘iflas’. Beta Ayakkabı Genel Müdürü Barbaros Akyıldız, perakende sektörü açısından keyifli bir yıla başlamadıklarını açıkladı.


ZARARINA SATIŞ YAPIYORLAR


Şirketler açısından olması gereken kâr oranlarını perakende satışlarda yüzde 15-22, net şirket kârlarında ise yüzde 5-10 olarak gösteren Akyıldız, pek çok markanın bu oranların çok altında ya da zararına satış yaptığını açıkladı.


Bu durumda firmaların nakit akışını düzenlemekte zorluklar yaşadığını ve bunu büyüme yoluyla aşmaya çalıştığını kaydeden Akyıldız, “Kârlılık olmayınca nakit akışını düzenleyebilmek için mecburen yeni mağaza açmak zorunda kalıyorlar. Sektörde vadeli ödemeler ağırlıklı. 100 mağazalık bir marka ödemelerin vadesi gelinceye kadar 130 mağazaya çıkıyor ve yeni mağazaların cirosu ile borcunu kapatıyor....