14 / 05 / 2024

ayamama deresi için kaç bina yıkıldı

ayamama deresi için kaç bina yıkıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 25 metre taban genişliği olan, saniyede 400 ton suyu geçirebilecek çapta dere ıslahını yaptıklarını ve bunun için 119 binanın yıkıldığını söyledi.

İBB Riva Deresi için DSİ'ye yer teslimi yapmadı iddiası!

İstanbul için büyük önem taşıyan Riva Deresi’nde İBB tarafından yer teslimi yapılmadığı, bu yüzden DSİ’nin ıslah çalışmalarının yarım kaldığı ileri sürüldü...

Ekrem İmamoğlu: Riva Deresi için ihaleye çıkacağız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Riva Deresi’ndeki kirlilikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, bölgedeki kağıt fabrikasından dereye akan balçık haldeki atık suları yerinde gözlemledi ve "Bu ne kepazelik ya. Yapamıyorlarsa işi, bıraksınlar biz yapalım” diye konuştu.

Kanal Riva için düğmeye basıldı!

Kanal Riva olarak da bilinen Riva Deresi projesi için start verildi. 29 kilometrelik dere yatağındaki çalışmalar için ÇED başvurusu yapıldı

Asar Deresi için Mega Proje hazırlandı!

Düzce Belediyesi tarafından kent merkezinden geçen Asarsuyu Deresi için Mega Proje hazırlandı.

Batman İluh Deresi ve taziye evi için destek çağrısı!

Batman 19 Mayıs mahalle muhtarı Mehmet Kolaldıran Batman Gazetesi'ne röportaj verdi. Mehmet Kolaldıran Tapu, İluh deresi ve yapımına yeni başlanan taziye evi için destek istedi.

Yenikent Deresi için protokol imzalandı!

Geçtiğimiz günlerde Söke Belediyesi tarafından Yenikent Deresi Islahı Taşkın Rusubat Kontrolü Projesi kapsamında ıslah çalışmaları başlatılmış, proje için start verilmişti.

Görele, Tirebolu ve Espiye içme suyu projesi için dev adım!

Gelevera Deresi'nden arıtma ile birlikte Görele, Tirebolu ve Espiye’ye verilecek olan temiz ve ucuz içme suyu projesi için dev adım atıldı.

2004 yılında Tavukçu Deresi'nin ıslahı için 4 milyar dolar gerekli!

2004 yılında İSKİ Genel Müdürü Ali Çodur, sağanak yağış dolayısıyla sürekli taşan Tavukçu Deresi'nin ıslahı için 4 milyar dolara ihtiyaç bulunduğunu ve çalışmaların tamamlanması için ise 4 yıl gerekli olduğunu söylemiş.

Trabzon'da HES için keşif yapıldı!

Trabzon Çaykara ilçesi Solaklı Vadisi Ogene Deresi üzerinde bir HES projesi yapılması planlanıyor. Esentepe HES projesi için mahkeme kararıyla keşif yapıldı.

1998 yılında Göksu Deresi için kampanya başlatılmış!

1998 yılında kirlilik nedeniyle boğulma noktasında olan Göksu Deresi'nin ıslahı için geniş kapsamlı bir kampanya başlatılacakmış. Düzenlenecek şenlikle uzmanların katılacağı paneller ve Bulutsuzluk Özlemi'nin sahneye çıkacağı konserler yapılacakmış.

1997 yılında Ayamama Vadisi için kampanya başlatılmış!

1997 yılında Ayamama Vadisi'nin satılmaması için 44 gönüllü dernek, birleşerek kampanya başlatmış. Bin 800 dönümlük arazi hükümet tarafından internet aracılığıyla 99 trilyon liralık geçici teminatla satışa konmuş.

Balıkesir Göl Park projesi için ilk adımlar atıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un seçim öncesi vaat ettiği “Çay Deresi Islahı” ve de “Göl Park” projesinin çalışmaları için ilk adım mecliste atıldı.

Fortis İstanbul Residence Ayamama Deresi'nde yükselecek!

Kamuoyunun gündemine, 25 kişinin yaşamını yitirdiği 2009’daki sel felaketiyle gelen Ayamama Deresi rant yarattı. Islah çalışmaları devam eden Ayamama’nın kenarında 391 konutluk 'Fortis İstanbul Residence' yükselecek...

ayamama deresi için kaç bina yıkıldı Haberi

ayamama deresi için kaç bina yıkıldı


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 25 metre taban genişliği olan, saniyede 400 ton suyu geçirebilecek çapta dere ıslahını yaptıklarını söyledi. Topbaş, "8 kilometrelik bölümü bitti. 119 tane tesis, bina, yapı yıkıldı. Birileri, '3 – 5 tane yer yıkarak dere ıslah ettiğini düşünüyorlar' diyor. Gelip görsünler az önce gösterdiğim panoyu onlara hediye etmek lazım." dedi.


Başkan Kadir Topbaş, Ayamama Deresi ıslah çalışmalarını yerinde denetledi. Denetlemeye Topbaş’ın yanı sıra İSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da katıldı. Topbaş, denetleme esnasında panolar üzerinden basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Topbaş, “25 metre taban genişliğinde çevresinde bulunan birçok bina yıkıldı. Derelerin kıvrımlarındaki akışkanlığı engelleyen hatlar düzeltildi. Burada birçok sanayicimize ait bina yıkıldı. ‘Bazıları 3-5 bina yıkıldı’...