28 / 04 / 2024

2004 yılında Tavukçu Deresi'nin ıslahı için 4 milyar dolar gerekli!

2004 yılında Tavukçu Deresi'nin ıslahı için 4 milyar dolar gerekli!

2004 yılında İSKİ Genel Müdürü Ali Çodur, sağanak yağış dolayısıyla sürekli taşan Tavukçu Deresi'nin ıslahı için 4 milyar dolara ihtiyaç bulunduğunu ve çalışmaların tamamlanması için ise 4 yıl gerekli olduğunu söylemiş.



2004 yılında Tavukçu Deresi nin ıslahı için 4 milyar dolar gerekli!


Çodur: Tavukçu Deresi'nin ıslahı için 4 milyar dolar ve 4 yıl gerekli


Birol Aydın/İstanbul


İstanbul Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dursun Ali Çodur temel sorunun Tavukçu Deresi'ndeki kollektörlerin yetersizliğinden kaynaklandığına ilişkin iddialara şu cevabı verdi: ''Sorun Tavukçu Deresi'nin gelen suyu kaldıramadığından mı kaynaklandı, onu bilemiyorum. Ama kolektör atık su için yapılmıştır. Yağmur suyunu taşımaz. Maalesef herkes oraya yağmur suyu kanalı bağlıyor. Bu yapıyor, şu yapıyor diyemem.'' Deredeki sorunu çözmek için 2 milyar dolar, kolektörler ve arıtmalar içinde 2 olmak üzere toplam 4 milyar dolara ihtiyaç bulunduğunu söyleyen Çodur, ''Bu para elimizde olsa bile bu 3-4 yıl sürer'' dedi.

    Öte yandan Bahçelievler'de sağanak yağış dolayısıyla 3 kişinin ölmesi, dün yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne taşındı. CHP grubu, İstanbul'un, artık sele ve kara teslim olan bir şehir görüntüsünden çıkması gerektiğini savundu. CHP grubunca olay dolayısıyla Meclis'te yapılan eleştiride, sağanak yağış sonucu yine mazgalların tıkalı olduğu, trafiğin felç edildiği vurgulandı. Büyükşehir Belediyesi'nin tatilciler kadar meteorolojiyi takip etmediği ileri sürülerek, ''Bu olağandışı sayılabilecek bir yağış değildir. Olağandışı olan, Büyükşehir Belediyesi'nin yetersizliği.'' denildi.

    Başkan Kadir Topbaş'ın Atina'da bulunması nedeniyle eleştirilere vekili İdris Güllüce cevap verdi. ''Bir tabiat gücünü göz ardı edemeyiz'' diyen Güllüce, son yağmurla ilgili de bir hafta önceden ekstra çalışma yapıldığını belirtti. Bahçelievler'de meydana gelen olayla ilgili Büyükşehir'i ihmal ve gayretsizlikle suçlamanın belediye personeline haksızlık anlamına geleceğini savunan Güllüce, ''Olayı küçümsemiyorum. Bir minibüs gelmiş, duvara çarpmış. Böylece su basmayacak bir evi su basmış. Dolayısıyla bu olayı afetin dışında ihmal şeklinde yorumlamak doğru değil'' dedi. Güllüce, olayda mağdur olan aileye, Bahçelievler Belediyesi'yle birlikte her türlü desteği vereceklerini söyledi.


(2004 yılında 1 dolar 1.459.708 liraya, Reşat Altın ise 141.250.000 liraya satılıyormuş.)


Zaman 12 Ağustos 2004



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön