26 / 05 / 2024

Tavukçu Deresi hakkında bilgi

Tavukçu Deresi hakkında bilgi

2004 yılında İSKİ Genel Müdürü Ali Çodur, sağanak yağış dolayısıyla sürekli taşan Tavukçu Deresi'nin ıslahı için 4 milyar dolara ihtiyaç bulunduğunu ve çalışmaların tamamlanması için ise 4 yıl gerekli olduğunu söylemiş.

Ev sahibiyle mahkemelik olan Ayşe Hatun Önal hakkında mahkemeden tahliye kararı! 

Türkiye eski güzeli ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal 11 senedir kiracısı olduğu evin sahibi tarafından mahkemelik oldu. Mahkemenin boşaltma kararı olmasına rağmen evden çıkmayan  Önal hakkında mahkeme, kira akdinin fesh edilerek ikametinden tahliye edilmesine hükmetti.

Yalova'da devre mülk dolandırıcılığı iddiasıyla 52 sanık hakkında dava açıldı!

Yalova'da 107 kişinin devre mülk dolandırıcılığı ile mağdur olduğu iddiasıyla 5'i tutuklu toplam 52 sanık hakkında dava açıldı.

Trump'ın bankacısı hakkında 'ev satın alma' soruşturması!

Alman bankası Deutsche Bank, ABD Başkanı Donald Trump ile damadı Jared Kushner’in uzun zamandır özel bankacıları olan Rosemary Vrablic hakkında soruşturma başlattı. Vrablic’in, Kushner’in ortağı olduğu bir emlak yatırımı şirketinden niçin ev aldığı incelenecek.

ABD 'dijital hizmet vergileri' hakkında inceleme başlattı!

ABD, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelerin uyguladığı dijital hizmet vergileri hakkında soruşturma başlattı.

Ali Ağaoğlu hakkında hapis istemi!

Eski CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in kadınları ve kendisini aşağıladığı gerekçesiyle şikayetçi olduğu iş insanı Ali Ağaoğlu hakkında savcılık 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Yeni Havalimanı hakkında bilmeniz gereken 6 şey!

Türkiye'nin en pahalı projesi olan yeni havalimanı pazartesi günü açılıyor. Şu ana kadar alanın ismi dışında projeyle ilgili herhangi bir soru işareti yok. İşte Yeni Havalimanı hakkında bilmeniz gereken 6 şey...

Doğuş GYO Maslak imar planı davası hakkında bildiri yayınladı!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Doğuş GYO Maslak imar planı davası hakkında bildiri yayınladı.

Demir çelik şirketleri hakkında soruşturma!

Rekabet Kurulu, aralarında Kardemir'in de bulunduğu bir çok demir çelik şirketi hakkında soruşturma başlattı. İddiaya göre, soruşturmaya konu edilen firmalar, haksız rekabete yol açtı.

Lisanslı Emlak Müşavirliği ve Emlak Komisyonculuğu Hakkında Kanun Teklifi tam metni!

9 Şubat 2015 tarihinde Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’na gönderilen bu kanun teklifi, halen emlakçıların gündeminde. İşte Lisanslı Emlak Müşavirliği ve Emlak Komisyonculuğu Hakkında Kanun Teklifi tam metni..

Bulut İnşaat'ın sahipleri hakkında 910 yıl hapis cezası istendi!

Teslim etmesi gereken binlerce konut bulunan Bulut İnşaat’ın sahipleri hakkında 910 yıl hapis istemi ile dava açıldı. 130 mağdurun bulunduğu davanın ilk duruşması nisan ayında...

Yalçın Topçu, Topkapı Sarayı'ndaki restorasyon hakkında bilgi aldı!

Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Ayşe Erdoğdu Yalçın, Kültür ve Turizm Bakanı Topçu'ya, devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İZFAŞ'a İzmir Fuarı hakkında suç duyurusu!

Egeli Sabah'ın "İhale yasası hiçe sayıldı" ve "Egeria ihaleden önce işe başladı" başlıklarıyla manşetinden duyurduğu ihaleleri mercek altına alan Temiz İzmir Derneği, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

İzmir Narlıdere'deki kaçak yapılar hakkında son gelişme!

Sahipleri arasında CHP'lilerin de bulunduğu 10 kaçak yapıyı yıkmadığı belirtilen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı

Tavukçu Deresi hakkında bilgi Haberi

Tavukçu Deresi hakkında bilgi



Çodur: Tavukçu Deresi'nin ıslahı için 4 milyar dolar ve 4 yıl gerekli


Birol Aydın/İstanbul


İstanbul Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dursun Ali Çodur temel sorunun Tavukçu Deresi'ndeki kollektörlerin yetersizliğinden kaynaklandığına ilişkin iddialara şu cevabı verdi: ''Sorun Tavukçu Deresi'nin gelen suyu kaldıramadığından mı kaynaklandı, onu bilemiyorum. Ama kolektör atık su için yapılmıştır. Yağmur suyunu taşımaz. Maalesef herkes oraya yağmur suyu kanalı bağlıyor. Bu yapıyor, şu yapıyor diyemem.'' Deredeki sorunu çözmek için 2 milyar dolar, kolektörler ve arıtmalar içinde 2 olmak üzere toplam 4 milyar dolara ihtiyaç bulunduğunu söyleyen Çodur, ''Bu para elimizde olsa bile bu 3-4 yıl sürer'' dedi.

    Öte...