29 / 04 / 2024

İzmir Narlıdere'deki kaçak yapılar hakkında son gelişme!

İzmir Narlıdere'deki kaçak yapılar hakkında son gelişme!

Sahipleri arasında CHP'lilerin de bulunduğu 10 kaçak yapıyı yıkmadığı belirtilen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı



İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede "zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma" suçundan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'un 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi isteniyor. Açılan davanın ilk duruşması 6 Kasım 2015'te  İzmir  35'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Karabağlar'ın eski Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve 7 Haziran seçimleri öncesi CHP'den milletvekili aday adayı olan Serdar Kolay'a ait villaların da aralarında bulunduğu 10 kaçak yapıyı yıkmadığı için açılan davada Başkan Batur'un yanı sıra Narlıdere Belediye Başkan Yardımcısı İmar Müdür Vekili Ali Ulvi Dülger, Fen İşleri Müdürü Mustafa Savran, Destek Hizmetleri Müdürü Erkan Karasu da yargılanacak. Başkan, yardımcısı ve bürokratlarının, isnat edilen görevi kötüye kullanma suçu birden fazla işlendiği için her bir suç için ayrı ayrı ceza alabilecekleri belirtildi. 


DANIŞTAY REDDETTİ 

Şikayetçi Nivent Kurtuluş BİMER vasıtasıyla İzmir Valiliği'ne gönderdiği dilekçede Narlıdere'deki bazı villaların ruhsatsız olduğunu ifade etti. Sıtkı Kürüm ve CHP'li işadamı Serdar Kolay'ın villalarının da aralarında bulunduğu kaçak yapılarla ilgili yıkım kararı bulunmasına rağmen Narlıdere Belediyesi'nin bu kararları uygulamadığı kaydedildi. İzmir Valiliği'nin oluru ile İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı. İçişleri Bakanlığı'nın Şubat 2014'te verdiği soruşturma izninin iptali için Danıştay'a yapılan başvuru da reddedildi. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma" suçundan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve ilgili bürokratlar hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Başkan Batur başta olmak üzere iddianamede adı geçen 4 sanık verdikleri ifadelerde suçlamaları kabul etmezken, yaptıkları işlemlerin de yasalara uygun olduğunu belirtti. 


HALI SAHA BÜYÜKLÜĞÜNDE 

Karabağlar'ın eski Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm'ün Narlıdere Altıevler Mahallesi Bahçe Sokak'ta bulunan villasının kapısında herhangi bir numara olmadığı görüldü. Villanın dört bir yanında çok sayıda güvenlik kamerası bulunuyor. Adeta halı saha büyüklüğündeki villanın bahçesi de görenleri hayrete düşürüyor. 2015 Genel Seçimleri'nde CHP'den İzmir Milletvekili aday adayı olan Serdar Kolay'a ait Altıevler Mahallesi Mustafa Kemal Sahil Bulvarı numara 374'teki villanın dört tarafındaki güvenlik kameraları dikkat çekiyor. Kolay'ın villasının bahçesinde bir de yüzme havuzu bulunuyor. 


Sabah Egeli



Geri Dön