02 / 05 / 2024

ayder projesi

ayder projesi

“Ayder Yenileme ve Koruma Projesi” kapsamında ilk önemli adım atılarak, Ayder halkı olmak üzere, çalışmanın tüm paydaşları Arama Konferansında bir araya geldi..

Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşümde son durum!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası'nda 5 bakanlığın ortaklaşa TOKİ öncülüğünde başlattığı Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Ayder Yaylası'ndaki otopark ihalesi yapıldı!

TOKİ öncülüğünde, 5 bakanlığın ortaklaşa uygulayacağı Kentsel Dönüşüm Projesi ile altyapı ve ulaşım sorunları çözülecek, dikey yerine en fazla 2 katlı yatay yapılar inşa edilecek Ayder Yaylası'nda ilk olarak yapılacak 1.700 araçlık otopark için ihale yapıldı...

Ayder'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Ayder Yaylası'nda TOKİ öncülüğünde, 5 bakanlığın ortaklaşa uygulayacağı Kentsel Dönüşüm Projesi ile altyapı ve ulaşım sorunları çözülecek. Dikey yerine en fazla 2 katlı yatay yapılar inşa edilecek.

Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize'nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda uygulanacak kentsel dönüşüm projesi için harekete geçiliyor. TOKİ öncülüğünde 3 aşamalı gerçekleşecek projede en fazla 2 katlı yatay yapılar inşa edilecek.

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm Nisan ayında başlayacak!

Rize'nin Ayder Yaylası için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) öncülüğünde 'Kentsel Dönüşüm Projesi' hazırlandı. Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm Nisan ayında başlayacak.

Ayder’i kentsel dönüşüm heyecanı sardı!

TOKİ tarafından Ayder'de başlatılacak kentsel dönüşüm projesi bölgedeki yaylacıları ve işletme sahiplerini heyecanlandırdı. İşletma sahipleri projenin bir an önce başlamasını istiyor.

Ayder yaylasında kentsel dönüşüm heyecanı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayder'i kirlettik, rezil ettik çıkışıyla gündeme gelen Rize'nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası için kentsel dönüşüm projesi başlatılacak. 

Ayder'de kentsel dönüşüm bu yıl başlayacak!

Ayder Yaylası’nda TOKİ öncülüğünde 5 bakanlığın ortaklaşa uygulayacağı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ayrıntıları ortaya çıktı...

Ayder'de kaçak yapıya jandarma engeli!

Rize’de imar kirliliği tartışmaları ile gündeme gelen ve uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi için gün sayan ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nda kaçak yapılaşma çalışmaları devam ediyor. 

Ayder'de TOKİ'nin yapacağı kentsel dönüşüm projesi TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Ayder Yaylası'ndaki yapılaşmayı ve TOKİ tarafından yapılacak kentsel dönüşüm projesini meclis gündemine taşıdı..

Ayder Yenileme ve Koruma Projesi 20 Ocak'ta netleşecek!

RİZE’nin ünlü yaylası Ayder’in nasıl bir projeyle kurtarılacağı 20 Ocak’ta yapılacak çalıştayla netlik kazanacak.

Ayder yeniden inşa edilecek!

Rize'nin Ayder Yaylasında TOKİ tarafından uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale yapıldı.TOKİ Başkanı Ergün Turan "Ayderi doğal güzelliklerine tekrar kavuşturup özlediğimiz Ayderi inşa edeceğiz" diye konuştu.

Ayder Yenileme ve Koruma Projesi için Arama Konferansı yapıldı!

“Ayder Yenileme ve Koruma Projesi” kapsamında ilk önemli adım atılarak, Ayder halkı olmak üzere, çalışmanın tüm paydaşları Arama Konferansında bir araya geldi..

ayder projesi Haberi

ayder projesi

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, TOKİ tarafından yürütülen Rize Ayder Yaylası Yenileme ve Koruma Projesinin planlama, mimarlık ve mühendislik açısından bir ilk olacağını açıkladı.


Ayder Yaylasının kültür ve doğasını korumak amacıyla başlatılan “Ayder Yenileme ve Koruma Projesi” kapsamında ilk önemli adım atıldı. Yaylanın doğasıyla uyumlu bir yapı düzeninin hedeflendiği proje kapsamında, başta Ayder halkı olmak üzere, çalışmanın tüm paydaşları Arama Konferansında bir araya geldi, beklentiler değerlendirildi.

TOKİ Haber Dergi'de yer alan habere göre, Rize Ayder Yaylası Yenileme ve Koruma Projesi kapsamında düzenlenen Arama Konferansına, meslek odaları, üniversiteler, bakanlık ve siyasi parti yetkilileri, Karadenizdeki dernek ve vakıfların temsilcileri ile yöre halkı katıldı.

TOKİ Başkanı Turan, Ayder Yaylası için dünyada model alman bir uygulamayı hayata geçireceklerini belirterek, bölgenin geleceği için ortak akıl ile...