28 / 04 / 2024

Ayder’i kentsel dönüşüm heyecanı sardı!

Ayder’i kentsel dönüşüm heyecanı sardı!

TOKİ tarafından Ayder'de başlatılacak kentsel dönüşüm projesi bölgedeki yaylacıları ve işletme sahiplerini heyecanlandırdı. İşletma sahipleri projenin bir an önce başlamasını istiyor.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Ayder Yaylası’nı kurtarmak için harekete geçti. Başkan Erdoğan’ın talimatıyla harekete geçen dönüşüm projesinin ayrıntıları ortaya çıktı. Projeye destek veren işletme ve yapı sahipleri, altyapı ve ulaşım sorunlarını çözecek, projenin ‘imar kirliliği’ni sona erdireceğini açıkladı.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, işletmeci Meryem Okumuşoğlu, Ayder’in eskiden çok daha güzel olduğunu belirtti. Doğal güzelliğin bozulduğunu savunan Okumuşoğlu, “Ayder Yaylası şehir oldu, yaylalıktan çıktı. Şimdi Kentsel Dönüşüm Projesi yapılacak. Biz bu projeyi istiyoruz. Cumhurbaşkanımıza da güveniyoruz. TOKİ’nin yapacağı projeyi bekliyoruz. Ayder, bu proje ile çok daha güzel olacak” dedi. İşletmeci Ayşe Sarı da Ayder’de doğup, büyüdüğünü belirterek, “Kargaşa hali var. Projeyi gördüm. Çok büyük bir proje hazırlanmış. Nasıl uygulanacağını merakla bekliyoruz” diye konuştu.

Kaplıca Köyü’nün eski muhtarı Muhammet Sarı'da projeyi sanal ortamda izlediğini ve çok beğendiğini anlattı. Sarı, “Eğer  TOKİ  bu projeyi uygularsa çok süper olur, iyi olur. Yöneticilerimizde Ayder’le daha iyi ilgilenir. Ayder şu anda köy statüsünde bile değil. Bu projeden çok umutluyuz” dedi.

Projenin, Ayder’i gelecek kuşaklara taşıyacak emsal çalışma olacağını belirten Erdal Sarı, “Bu proje herkesi heyecanlandırdı. Proje, Ayder’in mevcut altyapı, ulaşım ve imar sorunlarına çözüm getiriyor. Projenin anlatılarak bir an önce başlamasını bekliyoruz. Bize ‘2019 için rezervasyon almayın’ denilmişti. Biz de gelecek yıl için planlamalarımızı buna göre yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön