18 / 05 / 2024

aydın köse sit alanı ilan edildi

aydın köse sit alanı ilan edildi

Aydın İli, Söke İlçesi, Özbaşı Mahallesi'nde yapılan incelemeler sonucunda belirlenen alanda sit alanı kararı verildi. Karar bugünkü resmi gazetede yayımlandı.

Aydın Efeler'de bir metruk bina yıkıldı! 

Aydın Efeler Belediyesi, Mesudiye Mahallesi’nde bulunan 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı içindeki metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Aks Grup İnşaat Yapı Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aks Grup İnşaat Yapı Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Mücahit Kamar, Aydın Köse ve Umran Kargu ortaklığında kuruldu.

Aydın Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı mecliste!

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yer alan Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Adnan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın Köşk Belediyesi yeni binasına kavuştu!

Aydın’ın Köşk ilçesinde yıllardır küçük bir binada vatandaşlara hizmet vermeye çalışan belediye yeni binasına kavuştu.

Aydın Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali için kamulaştırma!

Aydın ilinde tesis edilecek Kızıldere III Jeotermal Enerji Santralinin yapımı amacıyla bir adet taşınmazın Maliye Bakanlığı Tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Erhan Aydın Körfez GYO'dan ayrıldı!

Körfez GYO Mali İşler Müdürü, Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi, Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi ve B grubu imza yetkilisi olan Erhan Aydın görevinden istifa ederek ayrıldı.

Aydın Yimpaş binası sağlık kompleksi oluyor!

Aydın'da 19 yıldır atıl vaziyette olan YİMPAŞ A.Ş. binası, "Sağlık Kompleksi" olarak kente kazandırılıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan bina, 1.5 yılda tamamlanarak hizmete açılacak.

Ayhan Aydın Gayrimenkul Danışmanlık ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Ayhan Aydın Gayrimenkul Danışmanlık ve İnşaat Anonim Şirketi, Ayhan Aydın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 31 Ağustos'ta Avcılar'da kuruldu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde imar konuşuldu!

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın,Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun meclis toplantısında ki demokrasiye yakışmayan davranışlarını sert bir şekilde eleştirdi.

Emre Aydın iç mimar Eda Köksal'la evlendi!

Rock müziğin sevilen ismi Emre Aydın, uzun süredir beraber olduğu iç mimar nişanlısı Eda Köksal ile Ordu'da gerçekleşen nikah töreni ile evlendi…

Emre Aydın, iç mimar Eda Köksal'la yarın evleniyor!

Rock’çı Emre Aydın, iç mimar nişanlısı Eda Köksal’la pazar günü evleniyor. Ordu’da nikâh masasına oturacak çift, eylül ayında İstanbul’da da bir düğün yapacak.

Aydın Efeler'deki metruk binalar yıkılacak mı?

Aydın'ın Efeler ilçesi Cuma mahallesinde bulunan yıkılmak üzere olan binalar vatandaşları korkutuyor. Cuma Mahallesi Muhtar Nafiz Çamoğlu, "Yetkililer ya evleri yıksın ya da ev sahiplerine tadilat yapmaları hususunda yaptırım uygulasın" dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar tartışması!

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dün gerçekleşen olağan toplantısında yaşanan imar tartışmasını değerlendirdi.

aydın köse sit alanı ilan edildi Haberi

aydın köse sit alanı ilan edildi

AYDIN KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR


Toplantı Tarihi ve No : 10.06.2015-99 09.09.189


Karar Tarihi ve No : 10.06.2015-3919 

Toplantı Yeri SÖKE


Aydın İli, Söke İlçesi, Özbaşı Mahallesi, Bahadır Tepesi Mevkiinde bulunan arkeolojik yerleşimin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı” özelliği gösterdiğinden ekli 1/5000 ölçekli kadastral harita üzerinde sınırları belirlendiği ve koordinatlandırıldığı şekliyle I. (Birinci) ve III. (Üçüncü) Derece Arkeolojik Sit olarak tescilinin prensipte uygun olduğuna, ancak tescil edilmeden önce “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlıklarının ve Sitlerin Tespit ve Tescili Hakkında Yönetmelik” gereğince ilgili Kurum görüşlerinin Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne iletilmesi gerektiğine ilişkin Koruma Bölge Kurulu’nun 27.3.2015 tarih ve 3728 sayılı kararı, Kurum görüşlerinin talep edildiği Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün 13.4.2015 tarih ve 1204...