30 / 04 / 2024

aydında hangi köylerin tapu sorunu var

aydında hangi köylerin tapu sorunu var

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı 14 köyde yaşayan köylüler, asırlardır işledikleri ancak orman arazisi olduğu gerekçesiyle sahip olamadıkları zeytinlik ve diğer tarım arazilerinin tapularının verilmesini istiyor....

Kurban Bayramı'nda hangi köprüler ve otoyollar ücretsiz olacak? 2023 Bayramda köprüler bedava mı? 

Kurban Bayramı'na kısa süre kala vatandaşlar bayramda hangi köprüler ve otoyolların ücretsiz olacağını sorguluyor. İşte detaylar... 

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın açılıyor! AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda hangi duraklar var? 

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın resmen devreye alınıyor. Peki AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda hangi duraklar var? Metro ile hangi noktalara aktarma yapılabilecek? 

TOKİ sosyal konut 7'nci etap kura tarihleri il il açıklandı! 4-8 Şubat arasında hangi illerde kura çekilecek?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesi kapsamında kura heyecanı tam gaz devam ediyor. TOKİ sosyal konut 7'nci etap kura tarihleri il il açıklandı! 4-8 Şubat arasında hangi illerde kura çekilecek? 

Öğrencilere yurt müjdesi! KYK yurtları yaz aylarında ücretsiz olacak! İşte yaz aylarında açık olacak ücretsiz yurtlar!

Milyonlarca öğrenci yaz aylarında açık olan yurtları araştırmaya başladı. Peki yaz aylarında hangi yurtlar açık olacak? Hangi illerdeki öğrenci yurtları yaz aylarında açık kalacak? İşte öğrencilerin merak ettiği o soruların yanıtları...

Kırıkkale'de başlatılan projeyle köylerin çehresi değişiyor!

Kırıkkale Valiliği'nce başlatılan "En Güzel Köy Benim Köyüm" projesi kapsamında köylerin bütün eksikleri gideriliyor ve köylerin çehresi değişiyor.

Tunceli'de bazı köylerin boşaltılıp evlerin yıkılacağı iddiası!

Tunceli Ovacık Kaymakamlığı, bazı köylerin tahliye edileceği ile ilgili çıkan haberle ilgili "İlçemizde hiçbir köy için köy boşaltma kararı bulunmamaktadır ve yapılan haberler asılsızdır" açıklamasında bulundu.

Ağaoğlu GYODER kampanyasında hangi projeler var?

GYODER'in başlattığı konut kampanyasına Ağaoğlu da dahil oldu. Ağaoğlu GYODER kampanyasında hangi projeler var?

Emlak Konut kampanyasında hangi projeler var?

Emlak Konut GYO'nun 2 dev kampanyası bugün başladı. 1-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak olan Emlak Konut kampanyasında hangi projeler var?

Piyasadaki daralmaya rağmen konut satışında rekor kırılıyor!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, , piyasadaki daralmaya rağmen konut satışlarında rekor kırıldığını belirtti. İnan, yabancı satışlardaki daralmayı yerli satışlarla rahatlıkla kapattıklarını belirtti.

Aydın Dandalaz Köprüsü restore edilecek!

Aydın'ın Karacasu ilçesindeki, restorasyon çalışmasında yıkılan 590 yıllık Dandalaz Köprüsü için ihalelerin tamamlanmasının ardından ön çalışmaların başladığı öğrenildi. Köprünün ilk olarak eski haline getirilmesinin ardından restorasyon çalışmaları başlayacak.

İnşaat sektöründe erkekler teknoloji ürünleri alımında öne çıkıyor!

Avansas.com’un gerçekleştirdiği araştırma sonucuna göre sağlık sektöründeki kadınlar, inşaat sektöründe ise erkekler teknoloji ürünleri satın alımında öne çıkıyor.

Aydın Teknoloji Köy projesinde ev başına 40 bin TL gelir artışı sağlandı!

Aydın Kasaplar köyündeki tarım alanının verimli kullanılması için hazırlanan "Teknoloji Köyü" projesi sayesinde, 2 yılın ardından ev başına 40 bin TL gelir artışı sağlandı. Projeye Yaşar Üniversitesi Mimarlık öğrencilerinin, tasarımlarıyla katkıda bulundu.

Aydınlar Mimarlık Yapı Tasarım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydınlar Mimarlık Yapı Tasarım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mert Aydın tarafından 10 bin TL sermaye ile 3 Haziran'da Kağıthane, Ortabayır Mahallesi, Akdere Caddesi'nde kuruldu.

aydında hangi köylerin tapu sorunu var Haberi

aydında hangi köylerin tapu sorunu var


Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı 14 köyde yaşayan 5 bin 470 vatandaşı ilgilendiren tapu problemi, yıllardır çözülmeyi bekliyor. Köylüler, asırlardır işledikleri ancak orman arazisi olduğu gerekçesiyle sahip olamadıkları zeytinlik ve diğer tarım arazilerinin tapularını verilmesini istiyor. Mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen köylüler, kadastro geçmeyen arazilere Orman Genel Müdürlüğü'nün sahip çıkmasının da vatandaşlar arasında husumete yol açtığını savunuyor. Dedelerinden kalan ve yıllardır işledikleri tarım arazilerinin orman gibi gösterilmesinin yanlış olduğunu belirterek, hükümetin bu konuda adım atmasını bekliyorlar. İşledikleri fıstık çamlarını ağaç olarak kâğıt üzerinde köylülerine paylaştıran muhtarlar da bu çözümün geçici olduğunu belirterek, kalıcı çözüm için seslerine kulak verilmesini istiyor.


Koçarlı’nın tapu problemi olan köyleri Akmescit, Bağcılar, Birci, Çallı, Çeşmeköy, Çulhalar, Dereköy, Esentepe, Gaffarlar, Karaağaç, Kızılcabölük, Kuşlarbeleni, Mersinbeleni ve Sapalan. Orman İşletmesi yetkilileri, buralarla...