05 / 05 / 2024

Aydında turizm projeleri

Aydında turizm projeleri

Turist sayısının artırılması için çalışma yaptıklarını söyleyen Müdür Aktakka, "Delta, doğa, spor ve termal turizm alanındaki örnek ve alternatif projelerle, turist sayısını 6 milyona yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi.

TOKİ Aydın 2023 projeleri için tarihler tek tek açıklandı! 550 konutluk iki yeni projeyi sakın kaçırmayın!

TOKİ Aydın 2023 projeleri için tarihler tek tek açıklandı... 550 konutluk iki yeni projeyi sakın kaçırmayın... İşte TOKİ Aydın projeleri 2023 detayları...

İsra Holding'in AVM ve turizm projeleri bakanlara tanıtıldı!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği üyesi olan İsra Holding’in alışveriş merkezi ve turizm projelerini tanıttı.

İzmir'de metro projeleri için bütçeler belirlendi!

İzmir'de 2022 Mali Yılı için bütçe kararları alındı. Ayrılan bütçeler arasında metro projeleri de yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

TOKİ İstanbul projeleri Avrupa Yakası 2021!

TOKİ, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda hangi projeleri hayata geçiriyor? TOKİ İstanbul'da hangi projelere başladı? İşte TOKİ İstanbul projeleri Avrupa Yakası 2021...

TOKİ İstanbul projeleri Anadolu Yakası 2021!

TOKİ, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda hangi projeleri hayata geçiriyor? TOKİ İstanbul Ataşehir, Ümraniye, Çekmeköy, Tuzla, Kartal ve Pendik bölgelerinde hangi projelere başladı? İşte 2021 TOKİ İstanbul projeleri Anadolu Yakası...

Mehmet Ersoy: Modern şehirler inşa edeceğiz!

Şehirler hakkında önemli projeleri hayata geçireceklerini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ''Türkiye, kendi özgün yapısını ve medeniyetini tüm zenginliğiyle yansıtan modern şehirlerin inşasını da gerçekleştirmeye muktedirdir'' dedi.

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda öncelik ulaşım projelerinde!

Başkan Erdoğan tarafından ilan edilen ikinci 100 günlük icraat programında İstanbul’daki ulaşım, çevre şehircilik ve turizm projeleri ön planda tutuldu. Gebze-Halkalı banliyö hattı açılacak. AKM inşaatına başlanacak. Kanal İstanbul ve Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri ihaleye çıkarılacak.

Bahçelievler Osmaniye turizm tesis alanı imar planı askıda!

Bahçelievler Osmaniye Mahallesi Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanlarına ilişkin itiraz imar planı askıya çıkarıldı.

Ant Yapı, yurt içi ve yurt dışında önemli projeler hayata geçiriyor!

“ENR Dünyanın En Büyük 250 Müteahhidi” listesinde geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu yıl da 86. sırada yer alan, Türkiye’de de ilk 10’da bulunan Ant Yapı, yurt içi ve yurt dışında önemli projeleri hayata geçiriyor. Başarılı yatırımlar birbirini izliyor.

Fatih'te turizm alanlarına ilişkin imar değişikliği askıda!

Fatih İlçesi, Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Florya Yeşilköy turizm tesis alanı plan değişikliği askıda!

Florya Yeşilköy ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliği bugün askıya çıktı..

Sefaköy turizm tesis alanları imar planı değişikliği askıda!

Küçükçekmece Sefaköy Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliği bugün askıya çıktı..

Aydında turizm projeleri Haberi

Aydında turizm projeleri

Turist sayısının 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 5'lik artışla 5 milyon 500 bine ulaştığı Aydın da, turizm çeşitliliğini arttırmaya yönelik projeler hayata geçirilerek ziyaretçi sayısının 6 milyona yükseltilmesi hedefleniyor. 



Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, yaptığı açıklamada, Aydın ın 150 kilometre kıyı şeridinin yanı sıra antik kentleriyleTürkiye'nin önemli turizm kentleri arasında yer aldığını söyledi. 



Aydın'a turist ilgisinin her geçen yıl daha da arttığını dile getiren Aktakka, turizm çeşitliliğinin arttırılmasına yönelik projelerle kapasiteyi daha da yükseltme gayreti içerisinde olduklarını aktardı. Başta İngiltere, Almanya, Hollanda, Rusya ve Belçika olmak üzere birçok ülkeden turistlerin Aydın'a ilgi gösterdiğini ifade eden Aktakka, şunları kaydetti: "Aydın 2014 yılında toplam 5 milyon 500 yerli ve yabancı turisti ağırladı. 2013 yılına göre yüzde 5 oranında artış var....