25 / 08 / 2024

Aydos Kalesi sultanbeyli

Aydos Kalesi sultanbeyli

Sultanbeyli'de yer alan tarihi Aydos Kalesi’nin 2010'da başlayan restorasyonu tamamlandı. ‘İstanbul’un fethinin başladığı yer olarak’ ortaya çıkan Bizans eseri tarihi kale, çevre düzenlemesi tamamlanınca halkın ziyaretine açılması planlanıyor.

Sultanbeyli'de Aydos Kalesi’nin restorasyonu tamamlandı!

Sultanbeyli'de yer alan tarihi Aydos Kalesi’nin 2010'da başlayan restorasyonu tamamlandı. ‘İstanbul’un fethinin başladığı yer olarak’ ortaya çıkan Bizans eseri tarihi kale, çevre düzenlemesi tamamlanınca halkın ziyaretine açılması planlanıyor.

Sultanbeyli Belediyesi'nden Aydos Sosyal Tesisi açıklaması!

Sultanbeyli Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın sosyal medya üzerinden gündeme taşıdığı Aydos Sosyal Tesisleri’ne yapılan harcama ile ilgili açıklama yaptı.

Sultanbeyli Aydos Sosyal Tesisi bugün açılıyor!

Sultanbeyli Belediyesi tarafından Aydos Sosyal Tesisi ve Mesire Alanı ilçeye kazandırılıyor. Toplam 231 dönüm alan içerisinde, 20.000 metrekaresi vatandaşlara açılacak olan proje bugün hizmete alınacak.

Tarihi Aydos Kalesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde bir tepe üzerinde yükselen ve "İstanbul'un fethinin başladığı yer" olarak bilinen Bizans eseri Aydos Kalesi'nin, 4 yıldır süren restorasyonunda sona gelindi.

Aydos Kalesi turizme açılıyor!

İstanbul Aydos Ormanları içindeki Aydos Kalesi, turizme açılıyor. Sultanbeyli Belediyesi'nin hazırladığı koruma amaçlı nazım imar planı değişikliği, Bakanlık tarafından onaylandı.

Aydos Ormanı yapılaşmaya mı açılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Aydos Ormanı'nın büyük ölçekli imar planlarını değiştirdi. Orman Aydos Kalesi, lokanta, büfe, kafeterya, soyunma kabinleri, gezi yolu, açık otopark gibi günübirlik tesis yapılaşmasıyla karşı karşıya.

Sultanbeyli Aydos Kalesi ve Çevresi imar planı askıda!

İstanbul Sultanbeyli ilçesi, Aydos Kalesi ve yakın çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Sultanbeyli Teleferik Projesi için ilk adım atıldı!

Sultanbeyli Teleferik Projesi için ilk adım atıldı. Yapılan ihaleyle Çekmeköy - Sultanbeyli metro hattı, Sultanbeyli Gölet Parkı’ndan geçerek Sultanbeyli Kalesi’ne kadar uzanacak

Sultanbeyli Teleferik Projesi'nin ihalesi yapıldı!

Sultanbeyli Teleferik Hattı Proje çalışmaları halen yapımı devam eden Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı’nın Sultanbeyli İstasyonu ile entegre edilerek Sultanbeyli Gölet Parkı’ndan geçerek Sultanbeyli Kalesi’nde son bulacak.

Aydos Tepesi'ne teleferik projesi yapılıyor!

İstanbul'un en yüksek seyir noktası olan Aydos Tepesi'ne teleferik projesi yapılıyor. Sultanbeyli TEM yolu kenarından başlayarak yeni yapılan göletin üzerinden geçecek proje, Aydos Tepesi'ne erişecek...

Aydos Ormanı'nda üç günde ikinci kez yangın çıktı!

Sultanbeyli Aydos Ormanı'nda son 3 günde 2. kez yangın çıktı. Yangını söndürmeye itfaiye müdahalesi yetmeyince hava desteği istendi...

Sultanbeyli Emlak Konut'un havadan yeni videosu!

Sultanbeyli Emlak Konutları www.havadanemlakvideo.com ekibinden kameraman Sayen Kaspar tarafından görüntülendi

Sultanbeyli İstanbulensis Gençlik Merkezi bugün açılıyor!

İstanbul Sultanbeyli'de çocuklar ve gençler için İstanbulensis Gençlik Merkezi bugün açılıyor...

Aydos Kalesi sultanbeyli Haberi

Aydos Kalesi sultanbeyli

Doğu Roma İmparatorluğu dönemi boyunca 11 ve 12’nci yüzyılda hayata geçirildiği bilinen Aydos Kalesi’nin restorasyonu tamamlandı, çevre düzenlemesi başlatılarak, turizme kazandırılacak.  Milliyet'te yer alan habere göre; Tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık’ın ‘İstanbul’un fethinin başladığı yer’ olarak bilinen tarihi kaleyi ziyarette bulunan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin burada yaptığı açıklamada, restorasyonu tamamlanan Aydos Kalesi’nin çevre düzenlemesiyle ilgili hazırlanan projenin ön hazırlık çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Proje alanında incelemelerde bulunan Keskin, bisiklet yolları, seyir mekanları ve dinlenme alanlarıyla uluslararası kültür mirasının İstanbullulara kazandırılacağını söyledi. 

“İÇ VE DIŞ SUR RESTORASYONU TAMAMLANDI”

Kültür dünyasına büyük bir miras bırakacaklarından bahseden Keskin, “İç ve dış sur restorasyonu tamamlandı. Burada büyük bir tarih var, İstanbul için çok kıymetlidir. Aydos Kalesi uzun yıllar kaderine terk edilmişti. Burayı yeniden canlandırıp başta halkımıza sonra...