15 / 05 / 2024

Ayhan Usta biyografi

Ayhan Usta biyografi

Mimar Ayhan Usta kimdir? Mimar Ayhan Usta bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mimar Ayhan Usta, hangi projelere imza attı? İşte Mimar Ayhan Usta'nın biyografisi bu haberde...

Ayhan Usta kimdir?

Mimar Ayhan Usta kimdir? Mimar Ayhan Usta, hangi mimarlık şirketi ile çalışıyor? Mimar Ayhan Usta, bugüne kadar hang, projelere imza attı? İşte Mimar Ayhan Usta'nın biyografisi...

Bolulu Hasan Usta'dan 17 yeni şube geliyor!

Geleneksel süt tatlıları konusunda 35'inci yılını kutlayan Bolulu Hasan Usta, yurtiçinde ve yurt dışında yeni şubeleriyle büyümeye devam ediyor. Bu yıl yurtiçinde 16 yeni şube açacak olan firma, yurtdışındaki şubelerine Katar'ı da ekleyecek.

Muharrem Usta: Vodafone Arena benden tam not aldı!

Usta: "Muhteşem bir stat oldu. Statlar, takımlar için yeni bir heyecan. İnanıyorum ki bu stat Beşiktaş için bir milat olacak. Vodafone Arena benden tam not aldı" dedi.

Aydın Çine Ayhan Yıldız Anaokulu'nun inşaatına başlandı!

Çine'de Ayhan Yıldız Anaokulu'nun inşaatına başlandı. İhaleyi alan firma yetkilileri, inşaat hakkında bilgi verdi. Yetkililer anaokulunun temel kazısına başladıklarını ve binanın 3 kattan meydana geleceğini belirtti.

Ayhan Şahenk 66 inşaat projesinin gerçekleşmesinde rol aldı!

1950'de daha sonra Doğuş Holding'in temeli olacak olan şirketini 9 bin lira sermaye ile kuran Niğde'li Ayhan Şahenk, İrili ufaklı 16 baraj ve toplam 66 inşaat projesini gerçekleştirdi.

GNYAPI, 5. Usta Konferansı'nı düzenledi!

5. Usta Konferansı'nı düzenleyen GNYAPI, ısı yalıtım sektöründe yaşanan gelişme ve yenilikleri yalıtım ustaları ile paylaştı. GNYAPI, tüketicileri ve yalıtım ustalarını sektördeki yenilikler ve tüketici beklentileri ile ilgili bilgilendirdi.

Akyazı Cevat Ayhan Camii'nin temeli atıldı!

Kıblesinin yanlış olması sebebiyle yıkılan Kubbeli Yeni Cami’nin yerine Cevat Ayhan Camii inşa ediliyor. Yapımı Gezer İnşaat tarafından yapılan Cevat Ayhan Camii, 530 metrekarelik bir ibadet alanına sahip olacak.

Muharrem Usta Akyazı Stadı için Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti!

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve yönetimi, özel bankalara olan tüm borçları devlet bankasından alacağı krediyle kapatmayı planlıyor. Bu sayede birçok gelirdeki ipotekler de kalkacak.

Kürşat Ayhan: Konut almak için şimdi en uygun zaman!

Mebuskent’in yatırımcısı Ayhan, Mart-Nisan gibi konut fiyatlarında artışların hızlanacağını belirterek, “Alımı ertelemiş vatandaşlar önümüzdeki iki üç ayı iyi değerlendirmeli. Alım için uygun zaman. Şimdi alanlar karlı çıkacak” dedi.

Ayhan Taflan: Trabzon'da eğitimsiz emlakçılar çoğaldı!

Konuk sektörünün hareketli olduğu Trabzon'da 'çakma' emlakçılara dikkat çeken Ayhan Taflan, bu işe soyunduğunu söyledi. Taflan, bilgisiz ve eğitimsiz kişilerin ülke ekonomisine de büyük zarar verdiğine dikkat çekti.

Usta Dönerci yurt dışına açılacak!

Usta Dönerci yurt dışına açılacak. Türkiye’de 50 restoranı bulunan Usta Dönerci’yi Çin’e götürmek istediklerini belirten Dikici “Grubun en hızlı büyüyen markası Usta Dönerci olacak” dedi.,Yıl sonunda 100 mağazaya ulaşmayı planlıyor.

Hasan Tahsin Usta, Fatma Güldemet Sarı’yı ziyaret etti!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’yı ziyaret etti, Başkan Usta, Bakan Sarı'ya Gaziosmanpaşa'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi

Muharrem Usta: Akyazı Stadı bizi şahlandıracak!

Muharrem Usta, Akyazı için Trabzonspor'un yeni yüzü olduğunu söyledi. Trabzonspor Başkanı, "Akyazı Stadı bizi şahlandıracak. Burası 24 saat yaşayacak bir yer olacak. Kulübümüze 100 milyon TL gelir sağlayacağız" diye konuştu.

Ayhan Şentürk vefat etti!

Konutder Eski Genel Sekreteri ve Ekonomi Gazeteleri Derneği üyesi Okhan Şentürk'ün babası Ayhan Şentürk vefat etti.

Ayhan Usta biyografi Haberi

Ayhan Usta biyografi

Ayhan Usta kimdir?

Ayhan Usta, 1962 yılında Ordu'da doğdu. KTü Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mımarlık Bölümü'nden 1985'de mezun oldu. Aynı yıl Bina Bilgisi A.B.D. araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 


1988'de yüksek lisans tezini, 1994'de “Anadolu Türk Mimarlığında Form Analizi” konulu doktora tezini tamamladı. Halen aynı anabilim dalında öğretim üyesi olarak görev yapan Usta, mezuniyetinden bu yana çeşitli mimarlık sergilerine, ulusal ve uluslararası mimari proje yarışmalarına katıldı ve çeşitli öduller kazandı. 


Yurtiçi ve yurt dışında kongrelere bildiri ile katılan Usta'nın dergilerde basılmış çeşitli makaleleri bulunmaktadır.


Mimar Ayhan Usta projeleri..

Dışişleri Bakanlığı Yerleşkesi Mimari Yarışma Projesi - 7. Mansiyon (2010)

Ünye Belediyesi Kent Meydanı Yunus Emre Parkı Kentsel Tasarım Yarışma Projesi (2006)

Trabzon Eski Tekel Binası Yeniden Canlandırma Mimari Yarışma Projesi - 2. Ödül (2006)

Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı Hizmet Binası...