11 / 05 / 2024

Aynalıkavak Çarşısı son hali

Aynalıkavak Çarşısı son hali

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir tarihinde önemli yeri olan yapılar ve bölgelerde yenileme çalışmalarını bir bir hayata geçiriyo, Aynalıkavak Çarşısı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan çalışmalar esnafın büyük beğenisini kazandı.

Emlak Konut GYO Malatya Merkez Çarşısı projesinin sınırları genişledi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yapım sürecini üstlendiği Malatya Merkez Çarşısı’nda sınırlar genişledi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla başlatılmış olan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı.

Rize Çay Çarşısı'nda son durum!

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın vizyon projeleri arasında yer alan Çay Çarşısı'nda çalışmalar devam ediyor...

Manisa Bedesten Çarşısı'nda son rötuşlar!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Salihli’de Eski Kamyon Garajı üzerinde 19 bin metrekarelik alanda inşa edilen Modern Pazaryeri, Bedesten Çarşısı ve Otopark Projesi’nde son rötuşlar yapılıyor.

Mimar Hakan Külahçı başarısını yurt dışına taşıdı!

Yüksek İç Mimar G. Hakan Külahçı'nın Antalya'da kurduğu Art-Mim, önce Antalya'da, sonra Türkiye'nin farklı şehirlerinde ve son olarak yurt dışında 100'ün üzerinde otel projesine imza attı. Antalya'daki başarısını yurt dışına taşıyan Külahçı, farklı projelerde yer almaya devam edecek.

Kahramanmaraş Saraçhane Çarşısı'nda son durum!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Saraçhane Çarşısı’nda da zemin düzenleme ve restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı tamamlanıyor!

Restorasyon çalışmalarına son sürat devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Tarihi Demirciler Çarşısı'nın restorasyonunu tamamlıyor.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı yenileniyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, restorasyon çalışmalarının son sürat devam ettiği Tarihi Demirciler Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda bina çöktü!

İzmir’in Tarihi Kemaraltı Çarşısı’nda bulunan tarihi bina bakımsızlık nedeniyle çöktü. Dükkanda çalışan işçiler yıkıntının altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Demirciler Çarşısı'nın restorasyonunda son durum!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları devam eden Demirciler Çarşısı’nda gezi ve incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı'nda son durum!

Kahramanmaraş'ın el sanatları merkezi haline gelmesi beklenen tarihi Demirciler Çarşısı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Afyon Kasaplar Çarşısı'nın çevresi değişecek!

Kadınlar Pazarı ve Kasaplar Çarşısın da gelinen son aşamayı Afyonkarahisarlılar'la paylaşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,; “Esnaflarla toplantılarımızı ve görüşmelerimizi yaptık." dedi.

İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda ruhsatlı işyeri sayısı 8 bin 500'e düştü!

İzmir'deki tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği verilerine göre son 6 yıl içinde ruhsatlı iş yeri sayısı 16 bin 700'den 8 bin 500'e düştü.

Aynalıkavak Çarşısı son hali Haberi

Aynalıkavak Çarşısı son hali


Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir tarihinde önemli yeri olan yapılar ve bölgelerde yenileme çalışmalarını bir bir hayata geçiriyor. Daha önce Tarihi Sabit Efendi Konağı’nda gerekli yenileme çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir, kısa süre önce de şehrin tarihi sembollerinden Aynalıkavak Çarşısı’nda gerekli düzenlemeleri hayata geçirmişti. Bölge esnafının talepleri doğrultusunda çarşı zemini ve parkeler yenilenmiş; yeni yağmursuyu hattı döşenmiş; çevre düzenlemeleri ve havuzda gerekli iyileştirmeler de yapılmıştı.


Gereken Yapıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Çarşı’da tamamlanan çalışmalar bölge esnafından da tam not aldı. Esnaflardan Abdullah Soycan, gerçekleştirilen çalışmalar için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Aydınlatmaları, çevre düzenlemeleri ve atıl durumda olan havuzunun yenilenmesi ile çarşımız daha güzel bir hale getirildi. Oturma grupları da Aynalıkavak’ın yeni yüzüne uygun olarak yenilendi.  Bölge esnafı olarak gayet memnunuz” diye konuştu.


Toçoğlu’na Hizmet Teşekkürü

Bölgede esnaflık...