27 / 04 / 2024

ayrık Yapı nizamı

ayrık Yapı nizamı

İmar yönetmeliğinde açıklamalarına yer verilen yapı nizamı nedir? Ayrık nizam nedir? Blok nizam nedir? Bitişik nizam nedir? İşte Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği esasları bu haberde..

İmar Bankası'ndan ödeme yapılırken ayrımcılık yapıldığı iddiası TBMM'de!

2003 yılında kapatılan İmar Bankasında hesabı olanlara ödeme yapılırken ayrımcılık yapıldığı iddiası TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kaizen Mimarlık Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaizen Mimarlık Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Gökhan Yılmaz imzasıyla kuruldu.

Çukurova Kurttepe'te 5 milyon 572 bin TL'ye satılık arsa!

Mülkiyeti Çukurova İlçe Belediye Başkanlığı'na ait olan, ayrık yapı nizamlı 2,00 yoğunluklu konut alanlı arsa 5 milyon 572 bin TL bedelle satışa çıkıyor. Satışa konu taşınmazın ihalesi 4 Ocak'ta yapılacak.

Kavacık Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Kavacık Yapı Denetim Limited Şirketi 20 bin TL sermaye ile bugün Süleyman Akgün imzasıyla kuruldu.

Lapis Mimarlık Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lapis Mimarlık Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Salim Kılıç, Arslan Özçakır imzasıyla kuruldu.

Yaldız Mimarlık Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yaldız Mimarlık Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi 500 bin TL sermaye ile bugün Hayrettin Yaldız ve Levent Küçük imzasıyla kuruldu.

Aksu Belediyesi çarpık yapılaşmayı önlemek için halk oylaması yaptı!

Aksu Belediyesi, Pınarlı ve Cihadiye Mahallerinde yer alan Maliye Hazinesine kayıtlı tapulama harici arazilerde bulunan işgallerden doğan çarpık yapılaşmayı önleme ve düzenleme maksadıyla halk oylaması gerçekleştirdi.

Siirt Veysel Karani çarpık yapılardan arındırılıyor!

İnanç turizmiyle her yıl on binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Siirt'in Baykan ilçesi Veysel Karani beldesindeki çarpık yapılar, kentsel dönüşüm projesiyle kaldırılıyor.

Kentsel dönüşüm ‘yık-yap’ anlayışı ile yapılmamalı!

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak; kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendirirken, önemli bir konuya işaret ederek kentsel dönüşüm çalışmalarının ‘yık-yap’ anlayışından kurtarılması gerektiğini söyledi.

Tek K Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Tek K Yapı Anonim Şirketi bugün Nergül Yılmaz tarafından 50 bin TL sermaye bedeli ile Ümraniye'de kuruldu.

Vav Yayıncılık Yapı Malzemeleri İnşaat Pazarlama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vav Yayıncılık Yapı Malzemeleri İnşaat Pazarlama Ticaret Limited Şirketi bugün Canan Aydın tarafından Esenler’de 10 bin TL sermaye ile kuruldu.

Erzurum çarpık yapılaşmadan kurtuluyor!

Erzurum'da, Osmanlı döneminde Kuyucu Murat Paşa tarafından yaptırılan, yaklaşık 450 yıllık Muratpaşa Camisi, hamamı ve medresesi, etrafındaki çarpık yapılaşmadan kurtarılıyor.

Argemon Mimarlık Yapı Endüstri Limited Şirketi kuruldu!

Argemon Mimarlık Yapı Endüstri Limited Şirketi, Nurşen Ayana tarafından 60 bin TL sermaye ile 1 Eylül'de Ataşehir'de kuruldu.

ayrık Yapı nizamı Haberi

ayrık Yapı nizamı

Yapı nizamı nedir?

İmar Yönetmeliğine göre Yapı nizamı; Uygulama imar planı ile belirlenen ayrık nizam, blok nizam ve bitişik nizamdan biridir. İmar planında belirlenmeyen hallerde ayrık nizam uygulanır.


Bir parselde birden fazla yapının inşa edilebildiği hallerde imar planı ile serbest nizam kararı verilen hallerde, komşu parsellerde yer alan ve bu parsele en yakın yapıların yapı nizamlarına aykırı düşmemek koşuluyla, sadece bir tek nizam uygulanabileceği gibi her üç nizamdan ikisi veya üçü bir arada karma olarak uygulanabilir.


Yapı nizamı inşaat taban alan oranı ile belirlenen yerler ile plan üzerinde ölçüsü belirlenmiş blok nizamında olan yerlerin dışında, ayrık ve blok nizamına tabi imar parselasyon planı varsa imar parsellerinin tevhidi halinde elde edilecek yeni inşaat taba alanı, parsellerin tevhidi öncesi ayrı ayrı haklan olan inşaat...