29 / 04 / 2024

ayvalık sit alanları imar

ayvalık sit alanları imar

Ayvalık'taki Alibey Adası (Cunda) ve Çamlık Kentsel Sit Alanları'na ait Koruma Amaçlı İmar Planlarının, Balıkesir Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile iptal edilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Ayvalık Tabiat Platformu ve Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi Ayvalık'ın korunmasını talep ediyor.

Ayvalık'ta Koruma Amaçlı İmar Planları'nın iptaline tepki!

Ayvalık'taki Alibey Adası (Cunda) ve Çamlık Kentsel Sit Alanları'na ait Koruma Amaçlı İmar Planlarının, Balıkesir Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile iptal edilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Ayvalık Tabiat Platformu ve Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi Ayvalık'ın korunmasını talep ediyor.

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Özel çevre koruma bölgeleri ve sit alanlarına 25 milyon TL'lik yatırım!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Öztürk yaptığı açıklamada "2018 yılı içerisinde ÖÇK bölgeleri ve sit alanlarının ıslahı, çevre düzenlemesi, restorasyonu için toplam 25 milyon 765 bin lira yatırım yapacağız." dedi.

Manisa'daki sit alanlarına ilişkin 3 soru mecliste!

Manisa'daki kentsel, arkeolojik, tarihsel, kültürel ve doğal sit alanları hakkında 2002-2017 yılları arasında yapılan işlemler TBMM'de konu oldu..

Ayvalık'ta 19,9 milyon TL'ye belirli alanların irtifak kullanımı ihalesi!

Ayvalık Belediye Başkanlığı tarafından Fikir Konsept Avan Projesine Göre Belirli Alanların İrtifak Kullanımı ihalesi yapılacak. İhale bedeli 19 milyon 934 bin 224,23 TL olarak belirtiliyor.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın imara açılmasına itiraz!

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın imara açılması konusunda AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ortak itiraz geldi. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, Türkiye'nin en büyük doğal sit alanı olma özelliğine sahip.

Ayvalık'ta zeytinlik alanları imara açılmayacak!

Ayvalık Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısı Orhan Peker Sanat Galerisi'nde gerçekleştirildi. Belediye Meclisi'nin toplantısında zeytinlik alanların imara açılması onaylanmadı.

Ayvalık'ta doğal sit alanlarının derecesinin düşürülmesine tepki!

AYVALIKLILAR, Türkiye'nin en büyük tabiat parkının olduğu, adaları ve doğal güzellikleriyle tanınan Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin yapılaşmaması, doğal alanlarının bozulmaması için sit derecesinin düşürülmesine karşı olduklarını açıkladı.

Doğal sit alanlarında GES ilke kararı!

Doğal sit alanlarında güneş enerjisi santrali (GES) ilke kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte ilke kararı kapsamında yer alan hükümler..

Kentsel sit alanlarında belediyeler devre dışı kalacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Güneydoğu’da stratejik öneme sahip Yüksekova ve Cizre’nin il yapılmasını içeren torba tasarı kabul edildi. Kentsel sit alanlarıyla ilgili yönetim planı kararlarında ilgili belediye veya birden fazla belediye artık devre dışı kalacak.

Ayvalık'ın Kentsel SİT Alanı Analiz sunumu yapıldı!

İzmir Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Mimarlık Bölümü Restorasyon Yüksek Lisans Programında Ayvalık'ın Kentsel SİT Alanı Analiz sunumunu yaptı.

Sit alanlarının imar durumu nedir?

Korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının korunma alanlarının tespiti Koruma Kurullarınca yapılıyor. Bir alanın koruma kurulunca sit olarak ilan edilmesi, bu alandaki imar planı uygulanmasını durduruyor. Peki, sit alanlarının imar durumu nedir?

Sit alanlarındaki taşınmazlardan hangileri trampa edilebilir?

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 15 inci maddesi gereğince sit alanlarındaki taşınmaz, Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Peki, sit alanlarındaki taşınmazlardan hangileri trampa edilebilir?

ayvalık sit alanları imar Haberi

ayvalık sit alanları imar

Balıkesir Ayvalık'ta yer alan Alibey Adası (Cunda) ve Çamlık Kentsel Sit Alanları'na ait Koruma Amaçlı İmar Planları, Balıkesir Koruma Bölge Kurulu’nun 26 Ekim 2020 tarih ve 2161 sayılı kararı ile iptal edildi. Kararla birlikte kentin doğal güzelliklerinin yer aldığı önemli alanlarda rant amaçlı betonlaşmanın önü açılırken, daha önce de Yellice, Pınar, Hasır, Tavuk, Güvercin, Çiçek ve Çıplak Ada'nın koruma derecesinin 1’den 2’ye düşürülmesine tepki gösterilmişti. Gazete Duvar'dan Cihan Başakcıoğlu'nun haberine göre; ayrıca kararla Cunda Adası’nın önemli bölümü ile Pateriça ve çevresi de imara açılmak isteniyor.

SİYASİ PARTİ, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE ÇEVRE ÖRGÜTLERİ TEPKİLİ

Konuya ilişkin olarak ise aralık ayının ilk günlerinde siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve çevre örgütleri kararla ilgili ortak bir açıklama yayınladı. Bireysel olarak açılmış ve 2018'de...