02 / 05 / 2024

 aziz sancar mardin evi

 aziz sancar mardin evi

Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Mardin de doğup büyüdüğü veevin müzeye dönüştürülmesi için proje hazırlandı...

Aziz Sancar'ın müzeye dönüştürülecek evindeki restorasyonda sona gelindi!

Mardin'in Savur ilçesinde Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve doktorluk yaparken kaldığı evin restorasyonda sona gelindi...

ABD'de Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı!

ABD'de Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar ve eşi Gwen Sancar'ın yönetimindeki Sancar Vakfı öncülüğünde Kuzey Carolina eyaletinde hayata geçirilen Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı.

Aziz Sancar'ın Mardin'deki konağı restore edildi!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve 2 yıl süreyle doktorluk yaptığı Mardin Savur'daki 3 katlı 36 odalı tarihi konağın müzeye dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi. 

Nobel ödüllü Aziz Sancar'ın Mardin'deki evi müze oluyor!

Nobel ödülüne sahip Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğduğu ve doktorluk yaptığı sırada yaşadığı Mardin'in Savur ilçesindeki evi müzeye dönüyor.

Nobel ödüllü Aziz Sancar'ın Mardin'deki evi müze oluyor!

Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Mardin de doğup büyüdüğü veevin müzeye dönüştürülmesi için proje hazırlandı...

Sancar Türk Kültür ve Toplum Merkezi'nin temeli atıldı!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın öncülüğünde ABD'nin Kuzey Carolina bölgesinde Sancar Türk Kültür ve Toplum Merkezi'nin temeli atıldı. Merkezin yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Aziz Sancar, Türk Evi projesine destek bekliyor!

ABD’de yaşayan Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, 2008 yılında inşa ettiği Türk Evi’ni genişletmek için destek bekliyor. Sancar, Kuzey Carolina’nın Chapel Hill kasabasında kurduğu Türk Evi’ni genişletaceğini aktardı.

Kahramanmaraş'a yeni halı saha!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Dulkadiroğlu İlçesi Prof. Dr. Aziz Sancar Parkı’nda sentetik halı sahayı hizmete sundu.

Aziz Sancar Araştırma Merkezi açıldı!

Nobel ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, isminin verildiği "Aziz Sancar Araştırma Merkezi"nin açılışına katıldı. Sancar burada bir konuşma yaptı.

Aziz Sancar'ın ismi yeni yapılacak kız öğrenci yurduna verilecek!

Dokuz Eylül Üniversitesi ile Nevvar Salih İşgören Vakfı işbirliğinde Balçova'ya Nobel ödüllü bilim adamının adını taşıyacak kız öğrenci yurdu yapılmasına karar verildi.

Çankaya’daki Abdullah Cevdet Caddesi’nin ismi yeniden gündemde!

Cumhuriyetin en tartışmalı aydınlarından Dr. Abdullah Cevdet’in adını taşıyan Çankaya’daki caddenin adı yine değiştirilip Prof. Dr. Aziz Sancar oldu. Ancak ‘değiştirilemez’ diye iki yargı kararı var.

Mardin Defterdarlığı arsa karşılığı 7 okul yaptıracak!

Mardin Defterdarlığı Diyarbakırkapı Mahallesi'ndeki 9.952 metrekare yüzölçümündeki arsa karşılığında mülkiyeti Hazineye ait farklı arsalarda 7 okul yaptırmak üzere ihale düzenledi

Mardin Kalesi ödeneksizliğe kurban gitti!

Uzun süreden beri turizme açılması için mücadele verilen Mardin Kalesi ödeneksizliğe kurban gitti

 aziz sancar mardin evi Haberi

 aziz sancar mardin evi

Türk bilim insanı Mardin Savur ilçesinde Prof. Dr. Aziz Sancar'ın çocukluğunu geçirdiği ve doktorluk yaparken kaldığı ev, müzeye dönüştürülüyor.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesince ilçede Sancar ailesinin yaşadığı 3 katlı ve 36 odalı tarihi konağın bir bölümünün restore edilerek müze haline getirilmesi için proje başlattı. Rölöve çalışmasının başladığı evde hava koşullarının düzelmesiyle restorasyon çalışmalarına başlanacak.

Vali Mustafa Yaman, Prof. Dr. Aziz Sancar'ın 2015 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü almasından duyduğu memnuniyet ve gururu dile getirdi. Sancar'ın gençlere rol model olan değerli bir bilim insanı olduğunu belirten Yaman, Sancar'ın yaşadığı, hatıralarının yer aldığı tarihi bir konağın bulunduğunu dile getirdi. Evin müzeye dönüştürülmesini istediklerini aktaran Yaman, konağın uzun süredir kullanılmadığını belirtti.

‘Sancar ailesiyle karar birliğine vardık’

Yaman, bu nedenle öncelikle...