02 / 05 / 2024

Aziz Sancar

Aziz Sancar

Dokuz Eylül Üniversitesi ile Nevvar Salih İşgören Vakfı işbirliğinde Balçova'ya Nobel ödüllü bilim adamının adını taşıyacak kız öğrenci yurdu yapılmasına karar verildi.

Aziz Sancar'ın müzeye dönüştürülecek evindeki restorasyonda sona gelindi!

Mardin'in Savur ilçesinde Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve doktorluk yaparken kaldığı evin restorasyonda sona gelindi...

ABD'de Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı!

ABD'de Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar ve eşi Gwen Sancar'ın yönetimindeki Sancar Vakfı öncülüğünde Kuzey Carolina eyaletinde hayata geçirilen Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı.

Aziz Sancar'ın Mardin'deki konağı restore edildi!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve 2 yıl süreyle doktorluk yaptığı Mardin Savur'daki 3 katlı 36 odalı tarihi konağın müzeye dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi. 

Nobel ödüllü Aziz Sancar'ın Mardin'deki evi müze oluyor!

Nobel ödülüne sahip Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğduğu ve doktorluk yaptığı sırada yaşadığı Mardin'in Savur ilçesindeki evi müzeye dönüyor.

Nobel ödüllü Aziz Sancar'ın Mardin'deki evi müze oluyor!

Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Mardin de doğup büyüdüğü veevin müzeye dönüştürülmesi için proje hazırlandı...

Sancar Türk Kültür ve Toplum Merkezi'nin temeli atıldı!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın öncülüğünde ABD'nin Kuzey Carolina bölgesinde Sancar Türk Kültür ve Toplum Merkezi'nin temeli atıldı. Merkezin yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Aziz Sancar, Türk Evi projesine destek bekliyor!

ABD’de yaşayan Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, 2008 yılında inşa ettiği Türk Evi’ni genişletmek için destek bekliyor. Sancar, Kuzey Carolina’nın Chapel Hill kasabasında kurduğu Türk Evi’ni genişletaceğini aktardı.

Kahramanmaraş'a yeni halı saha!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Dulkadiroğlu İlçesi Prof. Dr. Aziz Sancar Parkı’nda sentetik halı sahayı hizmete sundu.

Aziz Sancar Araştırma Merkezi açıldı!

Nobel ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, isminin verildiği "Aziz Sancar Araştırma Merkezi"nin açılışına katıldı. Sancar burada bir konuşma yaptı.

Aziz Sancar'ın ismi yeni yapılacak kız öğrenci yurduna verilecek!

Dokuz Eylül Üniversitesi ile Nevvar Salih İşgören Vakfı işbirliğinde Balçova'ya Nobel ödüllü bilim adamının adını taşıyacak kız öğrenci yurdu yapılmasına karar verildi.

Çankaya’daki Abdullah Cevdet Caddesi’nin ismi yeniden gündemde!

Cumhuriyetin en tartışmalı aydınlarından Dr. Abdullah Cevdet’in adını taşıyan Çankaya’daki caddenin adı yine değiştirilip Prof. Dr. Aziz Sancar oldu. Ancak ‘değiştirilemez’ diye iki yargı kararı var.

Aziz Kocaoğlu, New Jersey eyaletinden gelen 8 milletvekilini ağırladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Amerika Birleşik Devletleri’nin New Jersey eyaletinden gelen 8 milletvekilini ağırladı. Başkan Kocaoğlu’nu 3. döneme taşıyan başarısının sırrı ve yaşam öyküsü oldu.

Aziz Mahmud Hüdayi Türbesi restoresinde sona gelindi!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri Türbesi’nin Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarını denetledi.Aziz Mahmud Hüdayi Türbesi restoresinde sona gelindi.

Aziz Sancar Haberi

Aziz Sancar

Nevvar Salih İşgören Vakfı ile Dokuz Eylül Üniversitesi, merhum Nevvar Salih İşgören çiftinin adını taşıyan yeni bir "Kök Hücre ve Gen Tedavi Merkezi" konusunda işbirliği yapacak. Ayrıca Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adının verileceği kız öğrenci yurdunun Balçova'ya yapılması kararlaştırıldı. Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Şener ve yöneticiler, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ve öğretim üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda İzmir Biyotıp ve Genom Enstitüsü (İBG-İzmir) bünyesinde kuruluş aşamasında olan Kök Hücre ve Gen Tedavi Merkezi hakkında Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öztürk, Vakıf başkanı Şener ve yöneticilerini bilgilendirdi. 


İZMİR'DE OLMASI ÖNEMLİ 

Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun, insan sağlığı açısından kritik öneme sahip olan bu tür teknolojilerin İzmir'de geliştirilmesinin çok sevindirici olduğunu...