24 / 05 / 2024

aziz torun yabancılara gayrimenkul satışı

aziz torun yabancılara gayrimenkul satışı

GAYRİMENKUL Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Torun, gayrimenkulün önemli bir döviz kapısı olduğunu belirterek, hükümete öneri de bulundu: Yabancılara gayrimenkul satışı, ihracat sayılsın. Yabancılara 200 milyon lira satış yaptık...

2016'da yabancılara konut satışı 10 milyar doları bulacak!

Konut sektörü temsilcileri, 2016 yılında yabancılara konut satış tutarının 10 milyar doları bulabileceğini belirtiyor. Aşa: "Gerekli şartlar sağlanırsa 2016'da yabancıya konut satışı 10 milyar doları bulur" şeklinde konuştu.

Aziz Torun, GYODER 2016 planlarını açıkladı!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 2015 yılının değerlendirmesini yaptı ve 2016 yılı planlamasını içeren bir yazı yayınladı. İşte yazının devamı..

Aziz Torun: Gayrimenkul sektörü konuttan ibaret değil!

Aziz Torun, son 15 yılda önemli bir büyüme ve gelişim gösteren sektörün, daha modern, daha yenilikçi, teknolojik ve estetik vizyona sahip geliştiricilerle, bu bölgelerde daha çağdaş kentleşmenin ihtiyaç duyduğu projeler hayata geçireceğini söyledi.

Aziz Torun: Siyasal iktidar bize içeride ve dışarıda istikrar sunsun!

Gayrimenkul sektörünün 2015’i rekor konut satışı, ama ‘bıçak sırtı kâr’ ile kapatacağını söyleyen GYODER Başkanı Aziz Torun, 2016’ya ilişkin ise daha temkinli: FED faizinin etkisi devede kulak, esas ülke risk notu önemli.

Aziz Torun ANSİAD'ın 13’üncü Girişimcilik Haftası’na katıldı!

Ticarete atıldığı 1970’leri anlatan Aziz Torun, “O zaman satıcının itibarı vardı, ticaret keyifliydi. Yeni dönem müşterinin DNA’sını okuma dönemi. 1970’deki işadamını bugüne getirsek aynı tarzda iş yap desek hepsi iflas eder” dedi.

Muğla'da ekim ayında yabancılara 102 konut satıldı!

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ'ın verdiği bilgiler doğrultusunda Muğla'da yabancılara 2015 Ekim ayında 102 konut satışı yapıldı.

Bursa yabancılara konut satışı sıralamasında üçüncü oldu!

TÜIK verilerine göre, Bursa yabancılara konut satışı sıralamasında üçüncü sırada yer aldı. TÜIK verilerine göre, Türkiye'de yabancılara konut satışı, geçen yılın aynı ayına göre ekimde yüzde 23,8 artarak 2 bin 236 oldu.

Yabancılara 2015 yılı Ekim ayında kaç konut satıldı?

Yasal sınırlamalara uymak şartı ile yabancılar Türkiye'den ev sahibi olabiliyor. Bir ayda yabancılara yapılan satışların istatistikleri her ay TÜİK tarafından tespit ediliyor. Peki, yabancılara 2015 yılı Ekim ayında kaç konut satıldı?

Yabancıya konut satışı 5 milyar doları aşacak!

TORUNLAR GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, yabancılara 2013 yılında 3.5 milyar, 2014 yılında 4.5 milyar dolar gayrimenkul satışı olduğuna işaret ederek, "2015 yılında da 5 milyar doların üzerinde gayrimenkul satışı öngörülüyor" dedi.

Aziz Torun: Gayrimenkul rant sektörü olarak algılanıyor!

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun: "2014'te 4,5 milyar dolar gayrimenkul satışı oldu. 2015 yılında da 5 milyar doların üzerinde gayrimenkul satışı öngörülüyor"

Konut alan yabancılara vatandaşlık hakkı verilmeli!

Türkiye'de konut alan yabancılara vatandaşlık verilmesi önerisinde bulunan Bakan Zeybekçi'nin bu teklifi emlak ve inşaat sektörü temsilcilerini mutlu etti.

Türkiye'de yabancılara Eylül ayında 768 konut satıldı!

Türkiye genelinde 2015 yılı Eylül ayında yabancılara bin 768 konut satışı yapılırken, en fazla konut satışı sırasıyla Irak, Suudi Arabistan ve Kuveyt vatandaşlarına yapıldı.

2015 Eylül ayında yabancılara kaç konut satıldı?

Konut satış istatistikleri kapsamında yabancılara yapılan konut satışları ile ilgili bilgilere de yer veriliyor. Peki, 2015 Eylül ayında yabancılara kaç konut satıldı? Ülke uyruklarına göre en çok konut satışı hangi ülke vatandaşlarına yapıldı?

aziz torun yabancılara gayrimenkul satışı Haberi

aziz torun yabancılara gayrimenkul satışı

GYODER Başkanı Torun, gayrimenkulün önemli bir döviz kapısı olduğunu belirterek, hükümete öneri de bulundu: "Yabancılara gayrimenkul satışı, ihracat sayılsın." 


GAYRİMENKUL Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, sektöre yabancı ilgisine kendi projesinden örnek verdi. Torun, "Mail of İstanbul'daki konutlarımıza 29 farklı ülkeden alıcı geldi. Ön satışla yabancılardan sağlayacağımız gelir 200 milyon liraya ulaşıyor" dedi. 


Gayrimenkulün önemli bir döviz geliri kapısı olmaya başladığını belirten Torun, şu öneride bulundu: "Hükümet bir adım daha atıp yabancılara gayrimenkul satışını da ihracat saysa çok iyi olur. Belki yabancılara satış bu şekilde KDV muafiyeti kapsamına girer." Emlak Konut GYO'nun hisselerinde yabancı payının yüzde 68'lere ulaştığını söyleyen Torun, "İkincil halka arzda 3.2 milyar liralık gelir oluştu. Kaç şirketin halka arzında bu boyutta bir gelir oluşur?" dedi. 10 Aralık'ta...