23 / 12 / 2024

Aziz Torun: Gayrimenkul sektörü konuttan ibaret değil!

Aziz Torun: Gayrimenkul sektörü konuttan ibaret değil!

Aziz Torun, son 15 yılda önemli bir büyüme ve gelişim gösteren sektörün, daha modern, daha yenilikçi, teknolojik ve estetik vizyona sahip geliştiricilerle, bu bölgelerde daha çağdaş kentleşmenin ihtiyaç duyduğu projeler hayata geçireceğini söyledi.



Aziz Torun, son 15 yılda önemli bir büyüme ve gelişim gösteren sektörün, daha modern, daha yenilikçi, teknolojik ve estetik vizyona sahip geliştiricilerle, bu bölgelerde daha çağdaş kentleşmenin ihtiyaç duyduğu projeler hayata geçireceğini söyledi. Torun, "Böylelikle gayrimenkul sektörü, sadece konuttan ibaret bir sektör olmaktan çıkıp, geniş kapsamlı bir sektör haline gelecek. Uluslararası şirketler açısından önem taşıyan ofis ve lojistik merkezleri ile konut, otel vb. bu sürecin bir parçası olacak" diye konuştu. 


TORUNLAR GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, mega projelerin, başta metro olmak üzere toplu taşıma ile entegre sistemler ulaşımı kolaylaştıracağını ve İstanbul'un daha geniş çeperlerine ulaşımı sağlayacağını söyledi.

 

Böylece İstanbul'daki dikey büyümenin, yatay büyümeye dönüşeceğini belirten Torun, "Yatay büyüme ile birlikte imara açılan yeni alanlar, sosyal donatılar, yeşil alanlar, fert başına düşecek yeşil oranın artması, metronun uzak yerlere gitmesi gibi başlıklar da gayrimenkul sektörünün büyümesini destekleyecek unsurlar olarak ön plana çıkacak" diye konuştu. Aziz Torun "2023 hedeflerine ulaşma yolunda koşacaksak, en öne çıkan sektörlerden bir tanesi turizm olacak" dedi. Torun, "Turizm; otel yatırımları, iş alanları, cafeler, AVM yatırımları ve bu yatırımlara bağlı olarak da sağlık ve eğitim yatırımları, yol ve köprü gibi altyapı yatırımları demektir. Dolayısıyla 2023'ün en önemli başlığı, gayrimenkul ve inşaat sektörüne yönelik yapılacak yatırımlar olacak" diye konuştu. 


DÖNÜŞÜM İSTANBUL İÇİN ELZEM

Kentsel dönüşümün İstanbul için elzem olduğunun altını çizen Aziz Torun, şöyle konuştu: "Alman mesafe istenen seviyede değil ve yasal düzenlemeler gerekli. 2023'e giden yolda bir takım ihtiyaçlar var: Öncelikle kentsel dönüşümü yapacak; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediye, Kiptaş, gibi vatandaşın güvendiği, geliştiricinin de itibar edeceği bir kamu otoritesine ihtiyaç var. Diğer yandan kentsel dönüşümde binaların tek tek yıkılıp yerine yenisinin yapılmasıyla sınırlı değil. Bunu bir kentsel dönüşüm olarak algılamamak gerekir. Şehir merkezinde ve dışında daha büyük ve adalar bazında kentsel dönüşümün yapılması ve modern şehircilik anlayışının gereği olarak sosyal alanların bu büyük parseller içinde planlanması gerekiyor. 


Kentsel dönüşümde asıl hedeflen, sadece depreme dayanıklı binaların yapılması ya da binaların sağlamlaştırılması olmamalı... Park, okul, kapalı otopark, yeşil alan gibi sosyal donatı alanları ile beklentileri de karşılayacak nitelikte yapılar yapılmalı." 


Sabah Ek


Geri Dön