03 / 05 / 2024

Aziziye Dadaşkent kentsel dönüşüm ne zaman başlıyor

Aziziye Dadaşkent kentsel dönüşüm ne zaman başlıyor

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, kentsel dönüşüm’de öncelikli olarak Dadaşkent semtinde 220 konutun kamulaştırılacağı müjdesini verdi.

İstanbul'da 6.500 konutluk dev kentsel dönüşüm start aldı! Mega kent için tarihi gün!

Mega kent İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde toplamda 6 bin 500 konutu ilgilendiren kentsel dönüşüm projesi için düğmeye basıldı. İşte Eyüpsultan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili merak edilen detaylar...

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap İmar Planı"na ilişkin tanıtım açıklaması yaptı.

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap projesi dahilinde imar planları yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapılan değişiklikleri vatandaşlara anlattı. 

Kentsel dönüşüme yeni öneri! Kent dışı konut alanları! 

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken, yeni hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projeleri için çözüm önerileri sunuluyor. Bu önerilerden biri de kent dışı konut alanlarında yeni dönüşüm çalışmaları oldu.

Ümraniye Elmalıkent Kentsel Dönüşüm Ofisi açıldı!

Ümraniye Belediyesi’nin kentsel dönüşüm anlamında attığı önemli adımlardan biri olan Elmalıkent Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm ofisi açıldı.

Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ümraniye Belediyesi iş birliğiyle Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm İletişim Ofisi açıldı

Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli!

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin yaptığı açıklamada, "Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli" dedi.

Erzurum Aziziye'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Erzurum'un Aziziye ilçesinde koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kentsel dönüşüm hızlandı.  Termal turizm potansiyellerini bünyesinde bulunan Ilıca Mahallesi'nin yeni projelerle cazibesinin yükselteceği açıklandı.

Kentsel dönüşüme 'Akıllı Kent' ayarı!

Selçuklu Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Serin, kentsel dönüşüm projelerinde uygulanan ‘Akıllı Kent’ uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Serin, ''Akıllı Kent uygulamasının artırılmasıyla hem zamandan hem de ekonomik açıdan tasarruf sağlanacaktır'' diye konuştu.

Osmangazi'de kentsel dönüşüm kent merkezine taşınıyor!

Yunuseli Mahallesi’nde kat karşılığında kentsel dönüşüm projesi hayata geçiren Osmangazi Belediyesi, proje dahilinde inşa edilecek daireleri, kent merkezindeki kentsel dönüşüm sahasında yer alan lojmanlar ile takas edecek.

Elazığ Kent Meydanı Kentsel Tasarım proje sergisi yapıldı!

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen "Kent Meydanı Kentsel Tasarım ve Mimari Projesi" yarışmasının ödül töreni ve proje sergisi gerçekleştirildi.

Bozüyük Kent Konseyi'nde kentsel dönüşüm konuşuldu!

Bilecik Bozüyük Kent Konseyinin Eylül Ayı toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı öncülüğünde gerçekleşti. Toplantıda kentsel dönüşüm konusuna değinildi.

Gölbaşı Mevlana Kapı Kent Girişi kentsel dönüşüm imar planı askıda!

Ankara Gölbaşı İlçesi, Karaoğlan Mahallesi Konya Yolu Mevlana Kapı Kent Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanına ilişkin imar planı değişikliği askıda...

Aziziye Dadaşkent kentsel dönüşüm ne zaman başlıyor Haberi

Aziziye Dadaşkent kentsel dönüşüm ne zaman başlıyor

Başkan Muhammed Cevdet Orhan, 2016 yılında Dadaşkent semtinde 220 konutun kentsel dönüşüm projesine alındığını belirterek,”Aziziye Belediyesi olarak daha önce başlatılan çalışmaların devamı noktasında yapmış olduğumuz çalışmalar var. İlçemiz Ilıca yerleşim biriminden oluşmaktadır. Her ikisinde farklı projeler üretmekteyiz. Yürütmüş olduğumuz projeler kentsel dönüşüm proje çalışmalarıdır. Şu anda önümüzdeki süreçte yapılacak ön protokol ile bunu sonuçlandırıp evlerin kentsel dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Dadaşkent’te en önemli projemize çok önem veriyoruz. Konutların iyi olmayan görüntüsünün yer aldığı 220 konut var. Kamulaştırma ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürütülen bu projeyi başlattık. Hak sahipleri ile bu sene görüşerek 2016 yılında kentsel dönüşüme başlayacağız.” müjdesini vererek çalışmalar hakkında bilgi verdi.


“AZİZİYE’DE ÇARPIK YAPILAŞMAYA SON VERİYORUZ”

Başkan Muhammed Cevdet Orhan, açıklamasında şunları kaydetti; “Kentsel Dönüşüm oldukça hassas ve çok...