06 / 05 / 2024

Babıali

Babıali

1945 yılında Sirkeci ile Ayasofya bölgesinin de imar planını hazırlayan Prost, Vilayet Konağı sahasında bitişik olan ve yükseklikleriyle bu sahanın manzarasını bozan Ebusuud Caddesi üzerindeki binaların yıkılmasını istemiş.

Babıali Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Babıali Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Fatih'te 3 milyon 806 bin 6 TL sermaye bedeli ile Osman Okcu ve Ahmet Günbay Yıldız ortaklığında kuruldu.

Çemberlitaş Meydanı düzenleniyor!

Molla Fenari Mahallesi sınırları içerisinde Bab-ı Ali Caddesi üzerinde tarihi Çemberlitaş sütunun çevresini kapsayan 6950,00 m² lik meydan olarak hizmet etmek üzere projelendiriliyor.

1936 yılında İstanbul Adliye Sarayı'nın inşasına başlanacak!

1936 yılında Babıali karşısında eski Tomruk Dairesi arsasında inşa edilmesi planlanan Adliye Sarayı'nın inşasına başlanacakmış. Üç yüzlü olarak inşa edilecek Adliye Sarayı, İstanbul'un en güzel binalarından biri olacakmış.

Fatih'teki 53 binanın dış cephesi yenilendi!

Projelendirme çalışmaları Fatih Belediyesi Etüd ve Proje Müdürlüğü tarafından yapılan, Ankara ve Bab-ı Ali Caddeleri üzerindeki toplam 96 binanın dış cepheleri, tarihi ve kültürel yapıya uygun olarak yenilenmeye devam ediyor.

1936 yılında Fatih'te bulunan İbrahim Paşa Cami 2.877 liraya satılacakmış!

1936 yılında Fatih Bab-ı Ali'de bulunan İbrahim Paşa Cami 247 metrekare arsasıyla 2.877 liraya satılacakmış. Aynı ilanda Hırka-i Şerif'te Tahta Minare adında bir mescit 1.139 liraya satılacakmış.

Babıali Kapısı 1931yılında restore edilmiş!

28 Eylül 1931 tarihli Akşam gazetesinin haberine göre tarihimizin nadir simgelerinden birisi olan Babıali kapısının İstanbul Belediyesi tarafından restore edileceği ve umuma tekrar açılacağı yazılmıştır.

Fatih'te tarihi lisede yangın çıktı!

Alınan bilgiye göre, Mollafenari Mahallesi Babıali Caddesi'ndeki Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nin bitişiğinde yer alan Türk Ocağı İstanbul Şubesi Kültür Sanat Merkezi çay bahçesinin ahşap bölmelerinin tutuşması sonucu yangın çıktı...

Haldun Simavi İltur İştirakler İnşaat ve Turizm'i kurdu!

Bab-ı Ali'nin efsanevi patronlarından Haldun Simavi, eşi Çiğdem Simavi ve Prof. Esfender Korkmazla birlikte İltur İştirakler İnşaat ve Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'ni kurdu

İstanbul İl Özel İdaresi'nden Bab-ı Ali'ye restorasyon!

İstanbul İl Özel İdaresi, İstanbul Valiliği'nin, devlet başkanlarını, yabancı iş adamlarını ve büyükelçileri ağırladığı Cağaloğlu'ndaki Vilayet Konağı'nı (Bab-ı ܂li) restore ettiriyor

Kadir Topbaş: İstanbul'a 7 yılda 43 milyar yatırdık!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mövenpick Otel'de düzenlenen Bab-ı Ali toplantılarında yaptığı konuşmada başkanlığı döneminde gerçekleştirdikleri yatırımları anlattı. Topbaş özetle şöyle konuştu...  

Tarihi yarımada da yayalaştırma projesi!

İstanbul'un önemli ticaret noktalarından Kapalıçarşı, Mercan Yokuşu, Haliç Caddesi ve Bab-ı Ali Caddesi arasındaki alan trafiğe kapatılıyor

Ali Sami Yen'de 2'nci oturum bugün yapılacak!

Ali Sami Yen'de 2'inci oturum 28 Mayıs 2010 Cuma günü düzenlenecek...

Ali Sami Yen'de 2'nci oturum yarın yapılacak!

Ali Sami Yen'de 2'inci oturum 28 Mayıs 2010 Cuma günü düzenlenecek...

 

Babıali Haberi

Babıali



Vilayet Konağı civarı nasıl imar edilecek?


B. Prost, Ebusuud Caddesi'ndeki binaların yıktırılmasını istiyor


     Şehircilik mütehassısı B. Prost'un hazırladığı Sirkeci - Ayasofya imar planıyla bu bölgede yapılması düşünülen imar hareketlerini yazmıştık, bu sahanın içinde bulunan Vilayet binası (eski Babıali) da şehircilik mütehassısının üzerinde ehemmiyetle durduğu bir yerdir. 

     B. Prost, Vilayet binasının etrafında imar planının nasıl tatbik edileceğini anlatmadan evvel: ''Emsalsiz vaziyeti haiz büyük bir sahadır. Burası için düşünülen imar şekli bu mevki büsbütün kıymetlendirilecektir'' diyor.

     Mütehassıs, her şeyden evvel, Vilayet Konağı sahasına bitişik olan ve yükseklikleriyle bu sahanın manzarasını bozan Ebusuud Caddesi üzerindeki binaların yıkılmasını zaruri görmektedir....