17 / 05 / 2024

baca gazı zehirlenmeleri önlem

baca gazı zehirlenmeleri önlem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İGDAŞ) İstanbul genelinde etkili olan Lodos nedeniyle yaşanabilecek baca gazı zehirlenmelerine karşı doğalgaz cihazı kullanıcılarını uyardı.

Altınordu Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin inşaatı tam gaz!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Altınordu Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin inşaatı tam gaz devam ediyor.

ENKA İnşaat'ın Adapazarı ve Gebze doğal gaz santrallerinde üretim durdu!

ENKA İnşaat ve Sanayi'nin Adapazarı ve Gebze doğal gaz kombine çevrim elektrik santrallerinin EÜAŞ ile olan Elektrik Satış Sözleşmesi'nin sonlanmasının ardından üretim durdu...

Han Baca Sistemleri İnşaat Tesisat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Han Baca Sistemleri İnşaat Tesisat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 30 bin TL sermaye bedeli ile Mahfuz Özel, Zafer Koçhan ve Bayram Ergün ortaklığında kuruldu. 

Foraın Gaz Teknolojileri Ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Foraın Gaz Teknolojileri Ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Sılvıa Alessıa Ferrarı tarafından kuruldu. 

Dağlıoğlu Doğal Gaz Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dağlıoğlu Doğal Gaz Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Sürücü tarafından kuruldu.

Mahmutbey-Mecidiyeköy Metrosu tam gaz devam ediyor!

Merakla beklenen Mahmutbey Mecidiyeköy-Metro Hattı'nın inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Proje tamamlandığında Mahmutbey - Mecidiyeköy arasındaki mesafe 26 dakikaya düşecek.

Kocaeli Kongre Merkezi’nin inşaatı tam gaz!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sekapark Kongre Merkezi'nin inşaatını tam gaz sürdürüyor.

Kızılırmak Sedde projesinin inşaatı tam gaz!

Yapım çalışmalarının tam gaz devam ettiği Kızılırmak Sedde projesinde; botanik bahçeler, dinlenme alanları, panayır alanı, otel ve çevre alanları, anfi tiyatro, bisiklet ve 2 kademeli yürüyüş yolları, suni göl, Maket Bafra evleri yer alacak.

Akdeniz Sahil Yolu'nda çalışmalar tam gaz!

Akdeniz Sahil Yolu'nda çalışmalar tam gaz devam ediyor. Mersin ve Antalya arasındaki mesafayi 4 saate indircek olan Akdeniz Sahil Yolu ile otomobil sürücüleri yolda 7-8 saat süre harcamaktan kurtulacak.

Mega projeler tam gaz!

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü olan 2023'te Türkiye'nin daha gelişmiş bir ülke haline gelmesi için hedeflenen mega projelerin yapımı tam gaz devam ediyor..

Yedikuyular Kayak Merkezi'nin inşaatı tam gaz!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Yedikuyular Kayak Merkezi projesinin inşaatı tam gaz devam ediyor.

Eyüp-Eminönü Tramvay Hattı çalışmaları tam gaz devam!

Eyüp-Eminönü Tramvay Hattı çalışmaları kapsamında Haliç’e 70 metre uzunluğunda 42 kazık çakıldı. Projenin çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Bodrum'da yatırımlar tam gaz devam ediyor!

Geçen haftalarda Bodrum'da yaşanan deprem vatandaşları korkutmuştu. Şimdilerde ise bölgede hayat normale döndü. Bodrum'da yatırımlar tam gaz devam ediyor.

baca gazı zehirlenmeleri önlem Haberi

baca gazı zehirlenmeleri önlem


İstanbul Büyükşehir Belediyesi İGDAŞ A.Ş. İstanbul genelinde etkili olan Lodos nedeniyle yaşanabilecek baca gazı zehirlenmelerine karşı doğalgaz cihazı kullanıcılarını uyardı.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre İstanbul genelinde kuvvetli lodos etkili olmaktadır. Lodosun Cuma ve Cumartesi günleri de hafif ve aralıklarla orta kuvvette etkili olması beklenmektedir.


Rüzgarın etkisi ile oluşabilecek baca gazı (karbonmonoksit) zehirlenmelerine karşı bacalı doğalgaz cihazı kullanıcılarının cihazlarını kullanırken dikkatli olmaları gerekmektedir. Bacaların sızdırmazlığı ve çekişi mutlaka kontrol ettirilmelidir.


Ayrıca vatandaşlarımızın kombi, soba, şofben gibi yakıcı cihazların bulunduğu mekanda yatmamaları da önem arz etmektedir. Cihazların bulunduğu mekandaki hava alışverişini sağlayan menfezlerin de kesinlikle kapatılmaması gerekmektedir.


Vatandaşlarımızın bu konuda gereken hassasiyeti göstermelerini bekler, sağlıklı ve konforlu günler...