29 / 06 / 2024

Bacalara Online Takip

Bacalara Online Takip

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bazı sanayi tesislerinde baca gazı emisyonlarının sürekli ölçülmesi için sürekli emisyon ölçüm sistemlerinin kurulmasını zorunlu kıldı

Emlak vergisinde online takip dönemi!

Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayımlanan “İcra İflas Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile vergi mevzuatı değişti. İşte Harçlar Kanunu, Emlâk Vergisi Kanunu ve Belediye Gelirleri Kanunu ile ilgili yapılan düzenlemeler...

TOKİ taksit ödeme planı bilgileri e-Devlet’te!

TOKİ konut veya işyeri satın alan vatandaşlar taksit ödemeleri ile güncel borç bakiyelerini artık e-Devlet üzerinden online takip edebilecek..

İnşaat denetim sonuçlarına online takip!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "Betonda Elektronik Denetim" sistemini hayata geçirdiğini kaydetti.

ERA, Türkiye’nin ilk ve tek online franchise fuarına katıldı!

Bu yıl ilki düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek online franchise fuarına ERA Gayrimenkul Türkiye de katıldı. 21-22 Ocak tarihlerinde gerçekleşen fuara birçok sektörden 30’a yakın marka ürünleriyle yer aldı.

Site yönetimi giderlerine yasal takip!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Site yönetimi giderlerine yasal takip" konusunu kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı..

Deprem takip sistemi nasıl işliyor?

“Deprem takip sistemi nasıl işliyor? Erken uyarı sistemi, olası depremin vereceği hasarları ne derecede azaltacak? 17 yıl boyunca depremi nasıl izledik veya izleyemedik, mevcut durum ne? Çalışmalar ne kadar yeterli?” Uzmanlar anlatıyor...

Günlük kiralık evlere anlık takip!

Terör örgütleri, fuhuş ve uyuşturucu çetelerinin hücre evine dönen günlük daireler için yol haritası tamamlandı. Maliye’nin takip kayıtları anında Emniyet’e düşecek, muhtarların da desteğiyle kiracı bilgilerini gizleyen cezalandırılacak.

Vergi incelemeleri online takip edilebilecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Mükelleflerimiz hazırladığımız portal ile artık vergi incelemelerinin hangi aşamada olduğunu 'online' olarak anında görebilecek." dedi.

Hükümetten 100 milyon TL üzerindeki yatırımlara takip!

Yeni yatırımlar için teşvik paketini Meclis’e gönderen hükümet, yürüyen projelere de hız veriyor. 100 milyon TL üzerinde tutarı olan ilk 500 yatırım bizzat Başbakanlık tarafından takip edilecek.

Nanan'ın online mağazası açıldı!

İlkiz İş Geliştirme ve Yatırım şirketi tarafından Türkiye’ye getirilen 0-6 yaş bebek ve çocuk tekstil ve mobilya markası Nanan’ın online mağazası açıldı.

Online gayrimenkul şirketi kuruluyor!

Ünlü girişimci Sina Afra, online gayrimenkul şirketi kuruyor. İstanbul'da ev satış sürecinin ortalama 3 ay 10 gün olduğunu belirten Afra, evini satmak isteyen ev sahiplerine 48 saat içinde peşin teklif vereceklerini söylüyor.

Online Gayrimenkul ve Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi Esenyurt Şubesi açıldı!

Online Gayrimenkul ve Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi Esenyurt Şubesi, Kamil Engin Yeşil Müdürlüğü'nde ve Bekir Levent Yeşil Şube Müdürlüğü'nde 50 bin TL sermaye ile 13 Mayıs'ta Esenyurt'ta açıldı.

Hilton Antakya Müze Otel'in inşaatı Hilton Yönetimi tarafından takip ediliyor!

Yapım çalışmaları noktasında dikkatleri üzerinde toplamayı sürdüren, Hilton Antakya Müze Otel'in devam eden inşaat süreci, Hilton Yönetimi tarafından da yakından takip ediliyor.

Bacalara Online Takip Haberi

Bacalara Online Takip

Sürekli emisyon ölçüm sistemlerinde emisyon verilerinin sağlıklı olarak alınabilmesi için bu sistemlerin seçimi, kurulumu, kalibrasyonu, bakımı ve işletiminde dikkat edilmesini sağlamak amacıyla Bakanlığın çıkarmış olduğu “Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri Tebliği” 12/10/2012 tarihinde yürürlüğe girecek.


Tebliğin yürürlüğe girmesi ile birlikte, sanayi tesislerinin, tebliğ ile getirilen yükümlülüklerini yerine getirerek doğru ve güvenilir ölçüm verileri elde etmelerini müteakip, sanayi tesislerinin bacalarında bulunan ölçüm cihazlarından elde edilen verilerin Bakanlık merkezine çevrimiçi (online) olarak aktarılması çalışmalarına başlanılacak.


206 adet sanayi tesisi ve 493 adet cihazdan elde edilecek verilerin toplanarak raporlanacağı,   server sistemleri, Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanlığına bağlı Çevre Referans Laboratuvarına kurularak, planlanan izleme ağının merkez altyapısı oluşturuldu.


İzleme ağına, sektörel bazda bir sıralama yapılacak. İlk olarak çimento sektöründen başlanılacak.


Tüm sanayi tesislerinin bağlantıları 2013 yılı sonuna...