01 / 05 / 2024

Bafanın temizlenme çalışmaları

Bafanın temizlenme çalışmaları

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğinde, Güney Ege Kalkınma Ajansının hibe desteğiyle düzenlenen çalışmada, Bafa yöresinde turizmin gelişmesi için gölün temizlenmesi gerektiği sonucu ortaya çıktı.

Samsun'da 20 yıldır beklenen kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Samsun'da Saitbey, Ulugazi ve Kökçüoğlu Mahallelerinde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile firma arasında protokol imzalandı ve hak sahipleriyle görüşmeler başladı. 

Ankara Kızılcahamam'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Ankara Kızılcahamam'da belediye tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli yapıların yıkımı devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kentsel dönüşüm çalışmaları kararlılıkla yürütülecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 130. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Kentsel dönüşüm çalışmalarını kararlılıkla yürüteceklerini söyledi. 

Bingöl Kültür Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

Bingöl'ün Kültür Mahallesi'nde yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları meclis gündemine taşındı. MHP'li Kara, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize'de bulunan kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili "Rize'de kentsel dönüşüm üç etaplı planlanıyor. İlk Belediye Blokları ile çalışma başlatacağız." diye konuştu. 

İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM gündeminde!

Bakanlığın İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM gündemine taşındı. MHP'li Osmanağaoğlu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Başkent Ankara'da en yoğun gecekondulaşmanın yaşandığı Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Kentsel dönüşüm çalışmalarını süratle tamamlayacağız!

Kentsel dönüşüm çalışmalarını süratle tamamlayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükşehirler başta olmak üzere toplu taşıma öncelikli olarak ulaşım sorunu çözülmemiş yer bırakmayacaklarını belirtti.

Kayseri'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada kentte kentsel dönüşüm çalışmalarına hız vereceklerini söyledi.

Gemlik'te kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Bursa'da Gemlik Belediyesi'nin kamu kurum ve kuruluş binalarının yanı sıra okullar ve camilere yönelik kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Ata Mahallesi Camii'nin de yenileneceği ifade edildi. 

Çarşamba'daki dönüşüm çalışmaları Türkiye'ye örnek oluyor!

Samsun’un Çarşamba ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.  

Sur'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi.

Kocaeli'deki dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı!

Samsun Büyükşehir Belediyesinden gelen heyet, Kocaeli'deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

Bafanın temizlenme çalışmaları Haberi

Bafanın temizlenme çalışmaları

Göl kıyısındaki Beşparmak dağlarında Alman arkeolog Dr. Anneliese Peschlow'un bulduğu 8 bin yıllık kaya resimlerinin feldspat maden ocaklarının tehdidi altında bulunduğu da dile getirildi. Proje yürütücüsü Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Muammer Tuna, kirliliğin en büyük etkeninin Büyük Menderes nehri olduğunu ve nehrin geçtiği beş il ve 30 kadar belediyenin payı bulunduğunu söyledi. Gölün yansının Muğla, yansının Aydın sınırları içinde kaldığına dikkat çeken Tuna, "Gerekirse Bafa gölü bir havza olarak değerlendirilmeli ve bu havza ayrı bir yönetim birimi veya tek bir ilçe yönetimi haline getirilmeli" dedi.


Yeni...