05 / 05 / 2024

Bağcılar kazakistanlılar için yapılan cami

Bağcılar kazakistanlılar için yapılan cami

Kazakistan’dan gelen gençlere eğitim konusunda projeler ürettiklerini de vurgulayan Lokman Çağırıcı Kazakların yaşadığı mahallede inşa ettikleri ve Kazak mimarisinin örneğini taşıyan bir camiyi önümüzdeki Ekim ayında hizmete açacaklarını söyledi.

Emlak Konut GYO Bağcılar 100. Yıl Mahallesi 1. Etap için imzalar atıldı! 

Emlak Konut GYO ile Ziraat GYO arasında imzalanan "Birlikte Proje Geliştirilmesine Dair İşbirliği Protokolü" kapsamında, Bağcılar 100. Yıl Mahallesi 1. Etap için imzalar atıldı. İşte o sözleşmenin ayrıntıları...

Bağcılar Belediyesi 15 okul inşaatı için çalışmalara başladı!

İstanbul Valiliği, Bağcılar Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Bağcılar'a 15 okul yapılması için çalışmalara başlandı. 

Bağcılar Belediyesi'nden yıkım yapılacak bina için asbest raporu talebi! 

İstanbul Bağcılar Belediyesi, ilçede yıkım yapılacak binalar için "Asbest yoktur" raporu talep etti . 

Kapıcılar için yeni asgari ücret ne oldu?

2021 yılı asgari ücret 2 bin 825 TL olmuştu. Açıklanan bu ücret ile kapıcılar için asgari ücret de 3 bin 40 TL'ye yükselmiş oldu.

Bağcılar'da bina dayanıklılık testi için başvurular arttı!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında Bağcılar'da olası İstanbul depremi nedeniyle binalar için dayanıklılık testi başvurularında artış yaşandı.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm işkencesi!

İstanbul Bağcılar’daki 284 daireli Asburçaklar Sitesi sakinleri evlerinin müteahhit firmaya peşkeş çekildiğini iddia etti. 2 yıldır mobbing ile karşı karşıya kaldıklarından şikâyet eden vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesi için güvenecekleri bir müteahhit firma ile anlaşmak istiyor.

İstanbul Bağcılar için riskli alan kararı!

İstanbul ili, Bağcılar ilçesi, Göztepe Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Bağcılar'a 6 yeni sağlık merkezi inşa edilecek! 

Bağcılar Belediyesi, pandemi döneminde hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak için 6 aile sağlık merkezi inşa edecek. 

İstanbul Bağcılar için riskli alan kararı!

İstanbul ili, Bağcılar ilçesi, Fatih Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Bağcılar Yenimahalle için riskli alan kararı!

İstanbul ili, Bağcılar ilçesi, Yenimahalle Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Turyap Şehr-i Bağcılar'daki 3+1'leri satıyor!

Türkiye’nin emlak pazarlama şirketi olan Turyap Bağcılar’da inşa edilen Şehr-i Bağcılar projesinin satışını yapacak. Projede ev fiyatları 417 bin TL'den başlıyor.

Şehr-i Bağcılar'da 60 ay sıfır vade fırsatı!

Bağcılar Belediyesi ve Belediye İştiraki Başak A.Ş tarafından Bağcılar’da inşa edilen Şehr-i Bağcılar projesinin satış yetkisini Turyap aldı. Turyap, proje kapsamında 60 aya kadar sıfır vade farkıyla ödeme imkanı sunuyor.

Bağcılar Yenimahalle Gençlik Merkezi inşaatının yüzde 70'i tamam!

İBB imzası ile Bağcılar'da inşa ettirilen Yenimahalle Gençlik Merkezi ve Zemin Altı Otoparkı inşaatında sona gelindi.

Bağcılar kazakistanlılar için yapılan cami Haberi

Bağcılar kazakistanlılar için yapılan cami

Bağcılar Belediyesi, atayurdu Kazakistan’da 600’ü aşkın davetlinin katıldığı bir iftar programı düzenledi. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen programda Komünist Çin yönetimi altında zulüm gören Doğu Türkistanlı Müslümanlar için dua yapıldı. İftar programına Kazakistan’ın nüfusunun büyük bir çoğunluğunu oluşturan Doğu Türkistanlı Türkler de katıldı. 


Bağcılar Belediyesi’nin Kazakistan’nın başkenti Almaata’da düzenlediği iftar programına 600’ü aşkın davetli katıldı. Kardeş şehir olan Almalı ilçesi ile ortaklaşa düzenlenen ‘Gönül Sofrası’ iftar programında karşılıklı kardeşlik ve dostluk mesajları verildi. 


Almaata şehrindeki Kazakistan Oteli’nde düzenlenen iftar programı Kur’an tilavetiyle başladı. Programda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Türkiye ile Kazakistan’ın tek millet iki devlet olduğunun altını çizdi. Aynı inanca sahip milletler olarak da örnek bir dostluk ve dayanışma köprüsü oluşturduklarını belirten Çağırıcı, “Birbirimize sevgi hisleriyle bağlıyız. Türkiye...