02 / 05 / 2024

bahçede kurban kesilmesi

bahçede kurban kesilmesi

2014 yılı kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğ gereğince cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık hayvan kesimleri yapılamıyor. Peki, bahçede kurban kesimi serbest mi?

Ankara'ya yeni millet bahçesi geliyor! Bu ilçede yaşayanlar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı başkent Ankara'daki yeni millet bahçesi projesi için düğmeye bastı. Paylaşılan detaylara göre, millet bahçesi projesi Keçiören'de inşa edilecek.

Bahçelievler'deki 1999 öncesi binaların yüzde 35'i yenilendi: Acil dönüşmesi gereken 150 civarında bina var! 

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, ilçede 1999'dan önce inşa edilen binaların yaklaşık yüzde 35'inin yenilendiğine dikkat çekti ve acil dönüştürülmesi gereken bina sayısının ise 150 civarında olduğunun altını çizdi. 

Hasadı başlayan kirazın fiyatı bahçede 10 lirayken markette 30 lira!

Kirazın hasadı Gaziantep’in İslahiye ilçesinde başladı. İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, hasadın başladığını duyurdu. Köse, sezonun ilk kirazları bahçede 10 lira civarındayken marketlerde 30 liradan alıcı bulduğunu belirtti.

TOKİ İzmir Millet Bahçesi projesi için düğmeye bastı! O ilçede yaşayanlara müjde!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni millet bahçesi projesi için düğmeye bastı. TOKİ'nin yeni millet bahçesi projesi Bergama'da hayata geçirilecek.

Düzce'de yeni millet bahçesi için çalışmalar başladı!

Düzce Çilimli Belediyesi, ilçede inşa edilecek millet bahçesi projesi için çalışmalara başladı. 

Mersin Mezitli'de hobi bahçesi açıldı!

Mersin Mezitli Belediyesi, ilçe genelinde vatandaşları toprakla bulaştırmaya devam ediyor. Belediye son olarak ilçede yeni hobi bahçesinin açılışını gerçekleştirdi.

Fatih'te Kara Surları Millet Bahçesi inşası başlıyor!

Fatih Belediyesi tarafından ilçede hayata geçirilecek Kara Surları Millet Bahçesi Projesi'nde çalışmalar başlıyor.

Talas Millet Bahçesi için yarışma düzenlenecek!

Kayseri Talas Belediyesi, ilçede hayata geçecek olan millet bahçesi projesini yarışmayla belirleyecek. 

Sitelerde ortak alan işgaline dava açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Daire sahibi olduğumuz binada kat mülkiyeti var ama yönetim planı yok. Bazı daire sahipleri bahçede tahtadan baraka yapmış, otopark olarak kullanıyor. İtiraz ettiğimizde yönetim planı ile kendilerine tahsis edildiğini ileri sürüyorlar. Bu mümkün mü?' sorusunu cevapladı.

Şehrin kaosundan kaçan Göksel, Göcek’e yerleşti!

Şehrin kaosundan kaçarak Göcek’e yerleşen Göksel, burada kendine huzurlu bir yaşam kurdu. Göksel, ''Tam bir köy hayatı yaşıyoruz. Konserden konsere koşacağım diye düşünürken bir anda kendimi bahçede tavukların arasında buldum” dedi.

Kayseri'de AVM rantına karşı Hava İkmal Millet Bahçesi projesi!

'nin ihalesi yapıldı. Bir milyon 260 bin metrekare alan rant savaşına kurban gitmedi. Millet bahçesi projesi, Kayseri'nin belediyecilikte şanslı şehirlerden olduğunu gösteriyor.

Beykoz’a 5 milyon metrekarelik bahçe!

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Aydın, ilçeye 5 milyon metrekarelik bahçe kazandıracaklarını müjdeledi. Aydın, “Türkiye ve Avrupa’nın flora zenginliklerini bu bahçede vatandaşlarımıza sunacağız." dedi...

Nakkaştepe Millet Bahçesi bugün açılıyor!

Üsküdar'da 50 bin metrekarelik bir alanda kurulan Nakkaştepe Millet Bahçesi bugün hizmete açılıyor. Bahçede tasarlanan "uçan teras" tüm İstanbul’u ayaklar altına sererek gelenlere seyir zevki sunacak..

bahçede kurban kesilmesi Haberi

bahçede kurban kesilmesi

Bahçede kurban kesimi serbest mi?

2014 yılı kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğ, 2014 yılı Kurban Bayramı münasebetiyle ibadet amaçlı kurban kesmek isteyenlerin kurbanlarını dinî hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak hayvana en az acı verecek şekilde kesmelerine veya vekâlet yoluyla kestirmelerine yardımcı olunması, kurban satış ve kesim yerlerinin belirlenmesi, kesim yapacak kişilerin eğitilmesi ve bu konulara ilişkin diğer hususlarla ilgili tedbirlerin alınmasını amaçlıyor.


Tebliğ gereğince cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık hayvan kesimleri yapılamıyor. Peki, bahçede kurban kesimi serbest mi? 


Bahçede kurban kesilebiliyor. Ancak bahçede kurban kesmek için de bazı kurallara uyulması gerekiyor. Kurbanlık hayvanlar, belediyelerden çalışma izni almış mezbaha ve kombinalar ile Komisyonların belirlediği kesim yerlerinde; köylerde ve belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde ise cadde, sokak ve...