05 / 05 / 2024

Bakû Olimpiyat Stadının aldığı ödüller

Bakû Olimpiyat Stadının aldığı ödüller

Tekfen İnşaat tarafından yapımı tamamlanan Bakû Olimpiyat Stadı, Amerikan Mühendislik Şirketleri Konseyi’nce her yıl dağıtılan ‘Mühendislik Mükemmellik Ödülleri’nde, en büyük ödül olan ‘Diamond Award’ ödülünü kazandı.

Atatürk Olimpiyat Stadı Milli takımın olacak!

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı Atatürk Olimpiyat Stadı ile ilgili olarak, "Stadın üstünü kapatarak burayı milli takım stadı yapmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Olimpiyat Stadı'nın inşaatı 30 Mart'ta bitecek!

Şampiyonlar Ligi finalinde maç oynanacak Olimpiyat Stadı'nın inşaatı 30 Mart'ta tamamlanacak. Üstü kapatılacak stat için 150 milyon TL harcama yapılacak. 

Atatürk Olimpiyat Stadı 92 bin 208 kişi kapasiteli olacak!

Atatürk Olimpiyat ve Türk Telekom Stadı Türkiye Futbol Federasyonu'nun, UEFA'ya verdiği dosyada İstanbul'dan 2 stat yer alıyor. URO 2024 için yeniden inşa edilmesi planlanan Atatürk Olimpiyat Stadı'nın 92 bin 208 kişi kapasiteli olması planlanıyor.

Adana Stadı'nın yüzde 75'i tamamlandı!

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Sarıçam ilçesinde 102 dönüm arazi üzerine geçen yıl inşaatına başlanan yeni statta incelemelerde bulundu. Yapımı süren 33 bin kişi kapasiteli yeni stadın yüzde 75'inin tamamlandığı bildirildi.

Alsancak Stadı'nın yeni imar planı tartışma yarattı!

Kapalı ve açık tribünler yıkıldıktan sonra, sadece maçların oynandığı çim sahanın bakımı yapılarak korunan Alsancak Stadı’nın yeniden yapımı için gerekli imar planı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki olağanüstü toplantıda görüşüldü.

West Ham United'ın maçlarını oynadığı Olimpiyat Stadı yıkılacak!

West Ham United'ın maçlarını oynadığı Olimpiyat Stadı'nın yıkılıp yeniden yapılması gündeme geldi. Kariyerinde 30'dan fazla stadın yapımında görev alan Fletcher, "Atletizm stadını futbol sahasına döndürmek için yaptıkları şeyler işe yaramıyor" dedi.

Bakü Olimpiyat Stadı'na Diamond Award ödülü!

Tekfen İnşaat tarafından yapımı tamamlanan Bakû Olimpiyat Stadı, Amerikan Mühendislik Şirketleri Konseyi’nce her yıl dağıtılan ‘Mühendislik Mükemmellik Ödülleri’nde, en büyük ödül olan ‘Diamond Award’ ödülünü kazandı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zeminine ısıtma sistemi yapılacak!

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zeminine alttan ısıtma sistemi yapılacağı açıklandı. Danfoss firmasının Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın, çim zeminin yenilenmesi ihtiyacı ortadan kalkacağı için 500 bin liralık tasarruf sağlanacağını belirtti.

Adana Arena Stadı önümüzdeki yıl açılacak!

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Sarıçam ilçesinde 102 dönüm arazi üzerine geçen yıl inşaatına başlanan Adana Arena Stadı’nın önümüzdeki yılın sonunda hizmete gireceğini söyledi.

Ayvalık Tafil Türkan Stadı'nın zemini yenileniyor!

Ayvalık Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Küçükköy Mahallesinde bulunan Tafil Türkan Stadını bakıma aldı. Stadın zarar gören ve özelliğini kaybetmiş olan çimleri yenileniyor. İşte ayrıntılar...

Bakü Olimpiyat Stadı'nı Tekfen İnşaat inşa etti!

Azerbaycan'ın başkenti Baku, 12-28 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapıyor. Dev spor organizasyonunun açılış töreni, tasarım ve inşası Tekfen İnşaat tarafından yapılan Baku Olimpiyat Stadı’nda yapılacak.

İzmir Alsancak Stadı'nın yenilenmesi ne zaman bitecek?

İzmir 'de yıkılıp yeniden yapılması beklenen Alsancak Stadı'na henüz kazma vurulmadı. İzmir kulüplerinin yeni sezonda da Atatürk Stadı'nı mecburi istikamet olarak kullanma ihtimali yüksek.

2000 yılında Atatürk Olimpiyat Stadı'nın yüzde 42'si tamamlanmış!

2000 yılında Türk sporunun gururu olarak inşası devam eden Atatürk Olimpiyat Stadı'nın 40 milyon dolarlık bir harcamayla yüzde 42'si tamamlanmış. İnşası 2001 yılında tamamlanacak olan stad 116 milyon dolara mal olacakmış.

Bakû Olimpiyat Stadının aldığı ödüller Haberi

Bakû Olimpiyat Stadının aldığı ödüller


Tekfen İnşaat tarafından yapımı tamamlanan Bakû Olimpiyat Stadı, Amerikan Mühendislik Şirketleri Konseyi’nce her yıl dağıtılan ‘Mühendislik Mükemmellik Ödülleri’nde, Yapısal Sistem Kategorisi’nde en büyük ödül olan ‘Diamond Award’ ödülünü kazandı.


Tekfen İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı, “Tekfen’in yüksek mühendislik ve iş sağlığı güvenliği standartlarından ödün vermeden, tasarım ve anahtar teslim yapımını 24 ay gibi rekor sürede gerçekleştirdiğimiz projemiz; dünyanın en prestijli ödüllerinden birini daha kazandı. Bu, Türk müteahhitlik sektörünün geldiği noktanın göstergesidir” dedi.


Tasarımı ve inşası Tekfen İnşaat tarafından gerçekleştirilen Bakû Olimpiyat Stadyumu, American Council of Engineering Companies (ACEC - Amerikan Mühendislik Şirketleri Konseyi) tarafından verilen ve alanında dünyanın sayılı ödülleri arasında yer alan 2016 Yılı Mühendislik Mükemmellik Ödülleri - Yapısal Sistem Kategorisi “Diamond Award” ödülünü kazandı. Bu ödül; geçtiğimiz yılın eylül...