06 / 05 / 2024

bakırköy 46 nın yeri kentsel dönüşümemi tabi

bakırköy 46 nın yeri kentsel dönüşümemi tabi

17 Aralık'ta başlayan operasyonda gözaltına alınan isimlerden Ali Ağaoğlu'na sorula sorulardan biri olan 1 milyar dolarlık Bakırköy 46 projesi, mahkeme tarafından durduruldu. Ağaoğlu itiraza hazırlanıyor...

Bakırköy Gayrimenkul'den Maltepe'ye 528 konutluk yeni proje geliyor!

Bakırköy Gayrimenkul'ün İstanbul Maltepe’de inşa edeceği yeni konut ve ticari alan projesi resmen başlıyor. 528 konut ve 32 dükkan kapasiteli yeni proje için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Halk GYO Bakırköy binasının 2022 değeri belli oldu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde yer alan İstanbul Bakırköy binasına ilişkin 2022 yıl sonu değerleme raporu yayımlandı. Peki Halk GYO Bakırköy binasının değeri ne kadar oldu? İşte Halk GYO Bakırköy binası ile ilgili detaylar ve değeri...

Konut mağdurları Bakırköy Adliyesi önünde haklarını arıyor!

Konut alma hayaliyle alın teri dökerek biriktirdikleri paraları firmalara kaptıran konut mağdurları bugün Bakırköy Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. İşte mağdurların yaptığı o açıklama...

Konut mağdurları Bakırköy Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak!

Konut alma hayaliyle alın teri dökerek biriktirdikleri paraları firmalara kaptıran konut mağdurları bugün Bakırköy Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak...

Halk GYO İstanbul Bakırköy binasının değeri ne kadar oldu?

Halk GYO İstanbul Bakırköy Binasının piyasa değeri 37 milyon TL olarak belirlendi. Taşınmazın tamamı için aylık toplam KDV hariç 198 bin 500 TL kira değeri takdir edilirken, KDV dahil satış değeri 43 milyon 660 bin TL oldu. 

İBB ve Bakırköy Kaymakamlığı arasında 135.3 milyon TL'lik arsa takası!

İBB, Bakırköy Kaymakamlığı ile arsa takası yapacak ve Bakırköy Meydanı’nı büyütecek. İBB, Bakırköy Meydanı’ndaki araziye karşılık, Bakırköy Adliyesi’nin yanındaki meydanı verecek.

Bakırköy İDO-Bahçelievler-Kirazlı Metrosu'nun inşaatında son durum!

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nın inşaatı hızla devam ediyor. Kirazlı-Bakırköy arasını 13,5 dakikaya düşürmesi planlanan metro hattının önümüzdeki yıl açılması planlanıyor.

Halk GYO Bakırköy binası 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından portföyünde yer alan İstanbul merkezli "Bakırköy Binası"nın 2019 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı...

Bakırköy Kadın Hastalıkları Hastanesi için yeni imar planı!

Bakırköy’deki eski Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi için 3'üncü kez yeni imar planı hazırlandı. Plan kapsamında “turizm” fonksiyonu iptal edilerek yerine “ofis” fonksiyonu getirildi.

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nda son durum!

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nın inşaatı devam ediyor. Kirazlı-Bakırköy arasını 13,5 dakikaya indirecek olan metro hattının 2021 yılında açılması planlanıyor.

Bakırköy Kadın Hastalıkları Hastanesi'nin yeni imar planı askıda!

Emlak Konut, Bakırköy Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'nin arazisi için yeni imar planı hazırlandı. Askıya çıkarılan yeni imar planlanın "ticaret" olan imar fonksiyonuna "turizm" de eklendi.

CarrefourSa Maltepe resmen Bakırköy Gayrimenkul'ün!

CarrefourSa Maltepe 835 milyon TL + KDV bedelle Bakırköy Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi'ye satıldı....

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metrosu'nda son durum!

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nın inşaatı devam ediyor. Kirazlı-Bakırköy arasını 13,5 dakikaya indirecek olan metro hattının Haziran 2018'de açılması planlanıyor.

bakırköy 46 nın yeri kentsel dönüşümemi tabi Haberi

bakırköy 46 nın yeri kentsel dönüşümemi tabi


Yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla başlatılan 17 Aralık operasyonunda gözaltına alınıp 3 gün sonra yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu'na ait gözaltı sırasında da kendisine hakkında soru sorulan 1 milyar dolarlık Bakırköy 46 projesi, İstanbul 8'inci İdare Mahkemesi'nin kararıyla durduruldu.


Bakırköy 46 projesi hakkındaki şikayeti, projenin tadilat planlarına yapılan donatı alanlarını azaltıcı, yapı yoğunluğunu artırıcı ve ulaşımı engelleyici, tarihi yarımada siluetini etkilediği iddiasıyla Bakırköy Belediye Başkanlığı, Bölge İdare Mahkemesi'ne yapmıştı.


GEREKÇE YÜKSEKLİK


Mahkeme tarafından salı günü belediyeye gönderilen kararda donatı alanlarının yüzde 12 oranında azaltıldığının saptandığı, konut alanlarında öngörülen 70 metrelik irtifa ile tarihi kent merkezi görünümünü olumsuz etkilediği ve alınan kota göre 63 metreyi geçmemesi gerektiği halde planların 70 metrelik bir yükseldiği öngörüldüğüne yer verildi.


"HOŞ BİR...