08 / 05 / 2024

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ilk sefer tarihi

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ilk sefer tarihi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının resmi açılışının 30 Ekim'de yapılacağını açıkladı..

CHP’li Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ilk evim kredisi eleştirisi: Hayal oldu!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, dar gelirli yurttaşların ev sahibi olması için açıklanan ‘İlk evim kredisi’ni eleştirerek, "Hayal oldu" dedi.

Bakırköy Yeşilköy 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, bugün Bakırköy ilçesi, Yeşilköy Mahallesi, 325 ada, 4 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Boyner taşınıyor: Erenköy'de 2.3 milyon TL'ye bina kiraladı!

1981'de Çarşı adıyla Bakırköy'deki ilk mağazasında müşterilerine hizmet vermeye başlayan Boyner, Şaşkınbakkal'daki yerinden taşınıyor. Boyner yönetimi, Erenköy'de Akiş GYO'ya ait binayı 15 yıllığına 2 milyon 321 bin 666 TL'ye kiraladı...

Nahçıvan-Iğdır-Kars Demiryolu projesiyle ilgili önerge verildi!

Nahçıvan-Iğdır-Kars Demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. DP'li Uysal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakırköy Yeşilköy 1/5000 ve  1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Bakırköy ilçesi, Yeşilköy Mahallesi, 1030 ada, 99 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Türkiye'de ulaşım yatırımları hızlandı!

Çin ile Avrupa arasındaki demiryolu yük taşımacılığında Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı ve entegre olunan “Orta Koridor” güzergahına talebin giderek artması, ülkemizi Asya ve Avrupa arasında lojistik üs olma hedefine yaklaştırıyor.

Ziya Şark Sofrası Yunanistan ve Arabistan’da şube açmayı planlıyor!

Ziya Bingöl’ün İstanbul Bakırköy'deki ilk şubesini açmasının üzerinden 38 yıl geçti. Ziya şark Sofrası'nın şu an 7 şubesi bulunuyor…

Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hem kıtaları hem rayları birleştirdi!

Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan en önemli hatlardan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demir yolundaki ray açıklığı farkının düzeltilmesi için Kars Lojistik Merkezi'nde Türkiye'nin ilk çift ekartman rayının döşenme çalışmalarına başlandı...

Bakü-Kars Demiryolu'yla Türkiye'den yurt dışına inşaat malzemesi taşınıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Avrupa ile Orta Asya, Çin ve Orta Doğu aksını ekonomik, güvenli ve elverişli rota haline getiren Bakan Turhan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı vasıtasıyla Türkiye'den yurt dışına inşaat malzemesi, demir cevheri gibi ürünler taşınıyor." dedi.

BTC'den 3,3 milyar varil petrol sevk edildi!

Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'nın son durağı Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Haydar Aliyev Deniz Terminali'nden 2006 yılından itibaren 4 bin 300'den fazla tanker ile 3 milyar 314 milyon 965 bin varil ham petrol sevk edildi.

Türkiye Finans Kars şubesini açtı!

Türkiye Finans Katılım Bankası, Kars'daki ilk şubesini açtı, şube Türkiye Finans Doğu Anadolu Perakende Bölge Satış Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdürecek.

Bakırköy Yeşilköy 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Bakırköy İlçesi, Yeşilköy Mahallesi, 625 ada, 5, 6, 8, 9 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Bakü-Tiflis-Kars hattının ikinci kısmı tamamlanıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattının Hazar Denizi'ndeki limanlara kadar ulaşması ve Hazar'daki deniz ulaşımıyla ilgili altyapı ve tren feri hatlarının hizmete girmesi iş adamlarımıza önemli avantajlar sağlıyor." diye konuştu.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ilk sefer tarihi Haberi

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ilk sefer tarihi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattından yapılacak ilk resmi seferin 30 Ekim'de  başlatılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek ilk resmi sefer Bakü'den başlatılacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TCDD Taşımacılık AŞ ile OMSAN Lojistik AŞ arasında lokomotif ve vagon kiralanmasına ilişkin işbirliği protokolü imza törenine katıldı. Protokol bakanlıkta düzenlendi.

Sabah'ın haberine göre Arslan, TCDD Taşımacılık AŞ'nin 1 Ocak'tan itibaren fiilen faaliyete başladığını anımsatarak "Şimdi de demiryollarında ülkemizin ilk özel sektör şirketiyle tanışıyoruz. OMSAN Lojistik AŞ, Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü'ne başvurması sonucunda 'ilk özel demiryolu tren işletmecisi' statüsüne sahip şirket oldu. Şirket, TCDD Taşımacılık AŞ'den Demirdağ-İskenderun parkurunda yapılacak cevher taşımalarında kullanılmak üzere 15 adet elektrikli lokomotif ve 350 adet cevher vagonu kiraladı." dedi.

BTK'NIN RESMİ İLK SEFERİ...