19 / 05 / 2024

Balassi Balint

Balassi Balint

Türk-Macar Sanayi Odası Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Alpaslan Kaya: -"Macar Hükümeti Türkiye'yi çok önemsiyor. İki ülkenin yakınlaşması için somut adımlar atmaya kararlılar"

Macar Kültür Merkezi ve Türk Macar Ticaret Evi açıldı!

Macar Kültür Merkezi (Balassi Enstitüsü) ve Türk Macar Ticaret Evi'nin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Şuna inanıyoruz ki; Türk ve Macar halkları ebedi bir tarihi bağla birbirine bağlanmıştır" dedi...

Balassi Balint Haberi

Balassi Balint

Türk-Macar Sanayi Odası Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Alpaslan Kaya, 10 kişilik Macar heyeti ile İstanbul'un Şişli ve Beyoğlu bölgelerinde enstitü kurmak için gayrimenkul aramaya başladıklarını belirtti.


Türk-Macar Sanayi Odası Başkanı Alpaslan Kaya, yaptığı açıklamada, Macaristan devleti tarafından görevlendirilen Balassi Balint Macar Enstitüsü'nden gelen yetkililer ve Başkonsolos Gabor Kiss ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü ziyaret ettiklerini ve enstitü kurulması için projelerini sunduklarını kaydetti.


Projeye Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'ün de en az kendileri kadar ilgi gösterdiğini ifade eden Kaya, "Başkan ve ortaklaşa çalışılabilecek üniversite yetkilileri ile bir araya geldik. Macar Hükümeti Türkiye'yi çok önemsiyor. İki ülkenin yakınlaşması için somut adımlar atmaya kararlılar. Enstitü için uygun olacak bir bina bulunmasından sonraki 1 yıl içinde açılısını yapmayı planlıyoruz" bilgisini verdi.

     Türk-Macar ilişkilerinin...