29 / 04 / 2024

Balat evlerinin restorasyonu

Balat evlerinin restorasyonu

1998 yılında tarihi Fener ve Balat semtleri restore edilecekmiş. Fatih Belediyesi ve UNESCO tarafından ortaklaşa gerçekleşecek proje, 17 milyon dolara mal olacakmış ve Avrupa Birliği de 6 milyon dolarlık yardımda bulunacakmış.

Bayburt evlerinin restorasyonu başladı!

Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan Bayburt'ta taştan inşa edilen Bayburt evlerinin restorasyonu başaldı. Evler, kırman örtüsüyle sivil mimarinin önemli örnekleri olarak tescillenmişti.

Fener ve Balat’taki binaların cepheleri yenileniyor!

Balat Bölgesi’ndeki, Yıldırım Caddesi ve Hızır Çavuş Köprübaşı Sokak'ta yapılan çalışmalar kapsamında 121 adet binadan 86 adetinin uygulaması tamamlandı. 35 yapının yenilenmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor...

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nin restorasyonu Eylül'de bitecek!

4 Eylül 1919'da Sivas Kongresi'nin yapıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesinde restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Ramazan Bayramı'ndan sonra brandası kaldırılacak müzenin restorasyonu 4 Eylül'e yetişecek.

Kilis İslam Bey Konağı restorasyonu yıl sonunda tamamlanacak!

Kilis İl Özel İdaresi tarafından restorasyonu yapılan tarihi İslam Bey Konağı’nda çalışmaların bu yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Tapsız, Kilis, tarihine bir eseri restore ederek, kazandıracaklarını ifade etti.

Çiğli Balatçık sakinleri tahliye kanalı istiyor!

Çiğli Balatçık'ta vatandaşlar, yağmur sularının gitmesi için tahliye kanalı yapılmasını istedi. Vatandaşlar yıllardır yağmur sularının evleri önünde göle dönüştüğünü ve bu yüzden de mağdur olduklarını belirtti...

1999 yılında Galata Kulesi'ne milenyum restorasyonu!

1999 yılında Galata Kulesi'nde oluşan çatlaklar aslına uygun bir malzemeyle Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecekmiş. En son 1967 yılında restore edilen tarihi kulenin restorasyonu 200 milyar liraya mal olacakmış.

1999 yılında Osmanlı'nın ilk toplu konutunun restorasyonu devam ediyormuş!

1999 yılında Osmanlı'nın ilk toplu konut örneği olan Akaretler Sıraevler'in restorasyonu devam ediyormuş. Net Holding tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları 2000 yılında tamamlanacak proje 35 milyon dolara mal olacakmış.

1999 yılında Kızkulesi'nin restorasyonu tamamlanacakmış!

Tarihi Kızkulesi'nin devam eden restorasyonu 1999 yılının yaz aylarında tamamlanacakmış. İşletme hakkı 1995'te özel bir şirkete bırakılan Kızkulesi, bin 256 metrekare açık alan üzerinde 900 metrekarelik kapalı alana sahipmiş.

Balıkesir Karesi'de kooperatif evlerinin tapuları dağıtıldı!

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Maltepe Mahallesinde kooperatif evlerinin tapu dağıtım törenine katıldı. Yılmaz, kooperatif üyeleriyle sohbet ederek dertlerini dinledi.

1998 yılında Fener ve Balat restore edilecekmiş!

1998 yılında tarihi Fener ve Balat semtleri restore edilecekmiş. Fatih Belediyesi ve UNESCO tarafından ortaklaşa gerçekleşecek proje, 17 milyon dolara mal olacakmış ve Avrupa Birliği de 6 milyon dolarlık yardımda bulunacakmış.

Beyoğlu Belediyesi hizmet binasının restorasyonu tamamlandı!

Osmanlı'nın ilk belediye başkanlığı binası olan tarihi yapının restorasyonu sırasında bulunan Abdulhamit Han'ın tuğrası, hünkar kapısı üzerindeki yerine yerleştirildi

Simav Babuk Bey Hamamı restorasyonu başladı!

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'nde 4 yıl önce yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremde yıkılıp harabeye dönen tarihi Babuk Bey Hamamı'nın restorasyonu başladı.

Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nin restorasyonu başladı!

Balıkesir’de Fatih Sultan Mehmet’in kayınpederi Zağnos Paşa tarafından yaptırılan Zağnos Paşa Camii’nin restorasyonu başladı. Zağnos Paşa Cami’nde avluya da geçici süre vatandaşların ibadet etmesi için mescit kuruluyor.

Balat evlerinin restorasyonu Haberi

Balat evlerinin restorasyonu



Tarih canlanacak


İstanbul'un en eski yerleşim yerleri olan Fener ve Balat'ın restore edilmesi için, Avrupa Birliği de 6 milyon dolarlık kaynak aktaracak


BEYHAN TOLAN


   İstanbul'un en eski yerleşim bölgelerinden olan Fener ve Balat'ın restorasyonu projesine Avrupa Birliği'nden de destek geldi. Fatih Belediyesi ve UNESCO tarafından ortaklaşa tamamlanması planlanan proje için AB, 6 milyon dolarlık (1.8 trilyon lira) yardım önerisi getirdi. 

   Projenin tanıtımı için dün bölgeye bir gezi düzenleyen Fatih Belediye Başkanı Saadettin Tantan, Avrupa Birliği'nin katkılarıyla Türkiye'de restore edilen ilk semtlerin Fener ve Balat olacağını kaydetti. Tantan, ilk etapta bölgedeki bin 200 binanın restore edileceğini söyledi. Restorasyonun, bölgenin...