05 / 05 / 2024

balatlar kilisesi arkeolojik kazı

balatlar kilisesi arkeolojik kazı

Sinop' ta devam eden Balatlar Kilisesi' nde yapılan arkeolojik kazı çalışmalarında taş bir sandık içerisinde, Hazreti İsa'ya ait olduğu tahmin edilen bir haç parçası bulunduğu bildirildi...

Sinop Balatlar Kilisesi restore edildi!

Sinop'ta yer alan Balatlar Kilisesi'ndeki arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmalarının bu sezonki bölümü sona erdi.

Urfa Germüş Kilisesi ve çevresine imar izni verildi!

Urfa Haliliye'ye bağlı Germüş Köyü'ndeki Ermeni Kilisesi ve evlerine restorasyon yapılması beklenirken imar izni verildi. Germüş Kilisesi çevresi 2011 yılında kentsel arkeolojik sit alanı olarak ilan edilmişti.

Isparta Yedikilise 1. Derece Arkeolojik Sit Alanına daraltma kararı!

Isparta İli, Sütçüler ilçesi, Müezzinler Köyü, Çaltıcak Mahallesi, Çatal Mevkiindeki Yedikilise 1. Derece Arkeolojik Sit Alanına dair daraltma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Isparta Yalvaç'taki Asarlık Tepe'ye 1. Derece Arkeolojik Sit alanı kararı!

Isparta Yalvaç İlçesi, Yukarıkaşıkara Köyü, Asarlık Tepe mevkiinde bulunan antik yerleşim alanının 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Antalya Aksu'da Çelebiyelbengis Tepesi'ne 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

Antalya Aksu İlçesi, Güloluk Mahallesi'nde 130 ada 1458 parseldeki Çelebiyelbengis Tepesi'nin 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Antalya Serik'teki Kavak Tepesi'ne 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

Antalya Serik İlçesi, Yumaklar Mahallesi sınırlarında, Kavak Tepesi’nin kuzeyindeki tepe üzerinde ve batısındaki düzlük alanın 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olmasına karar verildi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Antalya Korkuteli'nde iki mahalledeki alana 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

Antalya Korkuteli İlçesi, Küçüklü Mahallesi, Bakırlık Mevkii ve Çıvgalar Mahallesi'nde bulunan alanın 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Balıkesir Abraz'daki 191-192 adaya 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

Balıkesir ili, Marmara ilçesi, Saraylar, Abraz mevkiinde 191 ve 192 adanın bazı parsellerini kapsayan alanın 3. Derece Arkeolojik Sit olarak tesciline karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bandırma'da özel mülkiyete ait parsele 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

Balıkesir Bandırma ilçesi, Dedeoba köyü, Değirmendere mevkiindeki özel mülkiyete ait 122 ada, 14 parsel için 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İzmir Bayındır'daki kale kalıntısına 1 ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı kararı!

İzmir Bayındır İlçesi, Çenikler Mahallesi, Kalebeli Mevkii 161 ada, 37 parseldeki kayıtlı taşınmaz ve çevresindeki kale kalıntısı, 1. Derece ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescillendi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Phaselis arkeolojik kalıntıları sit alanı dışına kadar uzanıyor!

Arkeolojik kalıntıların 1. derece sit alanı dışına da uzandığı tespit edildi. Sit alanının genişletilmesi için çalışma yürütülüyor. Otele tahsisli alanda ise antik bir çiftlik yapısının uzantıları belirlendi

Gölbaşı Karaoğlan Höyüğü 1. ve 3. derece arkeolojik sit alanı imar planı askıya çıktı!

Ankara Gölbaşı ilçesi Karaoğlan Mahallesi, Karaoğlan Höyüğü 1. ve 3. derece Arkeolojik Sit Alanına ait 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planları bugün askıya çıktı...

Mersin Yumuktepe Höyüğü'ndeki bu yılki arkeolojik kazılar sona erdi!

Milattan önce 7 binli yıllara ait eserlerin çıkartıldığı " Medeniyetler beşiği " adı ile de anılan Mersin'in Yumuktepe Höyüğü'ndeki bu yılki arkeolojik kazılar sona erdi.

balatlar kilisesi arkeolojik kazı Haberi

balatlar kilisesi arkeolojik kazı


Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, 35 kişilik ekibiyle kazı alanında çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Gülgün Köroğlu'nu ziyaret ederek, kazı hakkında bilgi aldı.


Kazı Başkanı Prof. Dr. Köroğlu, çalışmaların Avrupa Birliği destekli Alan Yönetimi Projesi kapsamında sürdürüldüğünü söyledi.


Dördüncü kazı yılında olduklarını, geçen sürede bin civarında bireye ait iskelet bulduklarını anlatan Köroğlu, "Kazılar sırasında bilmediğimiz çok şeyi gördük.Buluntulardan öte, yapının ortaya çıkması çok önemli. Sinop'un hem kültür hem de turizm anlamında iyi bir ören yeri kazanmış olması önemli. Artık gelenleri gezdirebileceğimiz bir yer var Sinop'ta. Gerçek kimliği tanımlayan bir yer var. Bizim için çok memnuniyet verici bir şey" dedi.


Kazılarda önemli bir parça bulduklarını dile getiren Köroğlu, "Kazı alanında bir taş sandık içerisinde Hazreti İsa’ya ait olduğunu tahmin ettiğimiz haç parçası olan kutsal...