07 / 05 / 2024

Balibey Han osmanlı gecesi

Balibey Han osmanlı gecesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce restore edilerek kente kazandırılan ve tarihi şehri en güzel şekilde temsil eden Balibey Han, her cuma ve cumartesi akşamları konuklarını "Osmanlı Gecesi" konseptiyle ağırlayacak...

Tarihi Leman Esma Kasay Han 229 milyon liraya satılığa çıkarıldı

Osmanlı’da saray doktorluğu yapan Nuri Kenan Paşa tarafından inşa ettirilen ve o dönem muayenehane olarak kullanılan Leman Esma Kasay Han 229 milyon liraya satılığa çıkarıldı. Aynı han için geçtiğimiz yıl da 120 milyon lira fiyat biçilmişti.

Diyarbakır'daki tarihi Borsa Han kamulaştırılarak restore edilecek!

Diyarbakır Sur'daki 19. yüzyıl Osmanlı eserleri arasında yer alan Borsa Han, kamulaştırılarak restore edilecek.

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Çorum’daki Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Çorum'da, Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Tarihi Kurşunlu Han Türkiye'nin desteğiyle restore edilecek!

Üsküp’teki en önemli Osmanlı eserleri arasında yer alan Kurşunlu Han’ın kullanım hakkı bugün Yunus Emre Enstitüsüne devredildi. Kurşunlu Han Türkiye’nin desteğiyle restore edilip tarihe kazandırılacak.

154 yıllık Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen ve günümüzde çok az örneğinin bulunduğu 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları sürüyor.

Çorum'daki 153 yıllık Osmanlı hanı yeniden inşa ediliyor!

Çorum'da Osmanlı döneminde yapılan 153 yıllık Velipaşa Han, turizme kazandırılacak. Günümüzde çok az örneği bulunan tarihi han, Çorum Belediyesi tarafından restore ediliyor.

Aliağa'daki Tarihi Han restore edilecek!

Aliağa Belediyesi, Osmanlı Padişahı 2. Mahmut döneminde Aliağa İskelesi meydanına inşa edilen hanı restore edecek.

Bolu'daki tarihi taşhan butik otel olarak hizmet verecek!

Bolu Belediyesi, Osmanlı Devleti’nin ticaret yolunun önemli yapılarından olan ve yıllarca kervansaray olarak kullanılan Aşağı Taşhan’a butik otel olarak hayata geçiriyor.

Bolu Aşağı Taşhan butik otel olacak!

Osmanlı Devleti'nin ticaret yolunun önemli yapılarından olan ve yıllarca kervansaray olarak kullanılan Aşağı Taşhan, Bolu Belediyesince yapılacak çalışma tamamlandıktan sonra butik otel olacak.

Osmanlı Turizmcilik Seyahat Taşımacılık İnşaat ve Akaryakıt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Osmanlı Turizmcilik Seyahat Taşımacılık İnşaat ve Akaryakıt Sanayi Ticaret Limited Şirketi 200 bin TL sermaye ile bugün İlyas Hançer ve Behice Güngör tarafından kuruldu.

Kayseri Abdülhamid Han Camii’nin temeli atıldı!

Talas Belediyesi’nin öncülüğünde, mülkiyeti ve yapımını hayırseverlerin üstlendiği Osmanlı mimarisiyle inşa edilecek olan bin 500 kişilik Abdülhamid Han Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. İşte ayrıntılar...

Çorum Velipaşa Hanı butik otel ve restorana dönüşecek!

Çorum'da Osmanlı döneminde inşa edilen ve uzun yıllardır market ve depo olarak kullanılan 150 yıllık Velipaşa Hanı, belediye tarafından restore edilerek butik otel ve restorana dönüştürülecek.

Balibey Han osmanlı gecesi Haberi

Balibey Han osmanlı gecesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce restore edilerek kente kazandırılan ve tarihi şehri en güzel şekilde temsil eden Balibey Han, her cuma ve cumartesi akşamları konuklarını "Osmanlı Gecesi" konseptiyle ağırlayacak. Balibey Han'ın işletmesini yürüten BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy Balibey Han'da yeni bir konsept geliştirildiğini belirterek, "Osmanlı Gecesi" uygulamasının tanıtımını şöyle yaptı: "Masalardaki kağıt feslerle önlükleri takmadığınız sürece, size yemek ikram edilmeyecektir. Masalardaki üç testiden ilkinde su, ikincisinde bal şerbeti ve üçüncüsünde de ayran var. Pideden çorbaya kadar tüm ürünler BURFAŞ tarafından üretildi. Burada porselen tabak ve cam bardak kullanmayacağız. Konseptimiz bu, tüm Bursalıları bekliyoruz."



Tuna Çam/...