02 / 05 / 2024

balıkçı barınaklarının bağlı olduğu bakanlık

balıkçı barınaklarının bağlı olduğu bakanlık

Barınaklar kiralanabildiği gibi; 6237 sayılı Limanlar İnşaatı Hakkında Kanun çerçevesinde geçici olarak ya da Bakanlar Kurulu Kararı ile kesin devir alınabiliyor. Peki, balıkçı barınakları nereye bağlı?

Yastık altında 1.000 TL'si olana TOKİ'den Temmuz 2023 fırsatı! Başvurular resmen yarın başlıyor! Sakın kaçırmayın!

Yastık altında 1.000 TL'si olana TOKİ'den Temmuz 2023 fırsatı... Başvurular resmen yarın başlıyor... Sakın kaçırmayın... İşte TOKİ'nin merakla beklenen Temmuz 2023 projesi ile ilgili detaylar...

EYT kıdem tazminatı ödemelerinde son dakika gelişmesi! Başvurular bugün başlıyor!

EYT kapsamında emekli olacak çalışanların kıdem tazminatını ödeyecek KOBİ ve KOBİ dışı firmaların finansman ihtiyacının karşılanmasında KGF tarafından devreye alınan Hazine destekli EYT Destek Paketi başvuruları bugün başlıyor.

Altın halka küpeler 1.131 liradan başlıyor! Bu küpeler kapış kapış alınıyor! 18 Ocak 2023 Elizi fiyat listesi

Kadınların en sevdiği küpeler arasında yer alan altın halka küpeler kapış kapış alınıyor. Elizi'de altın halka küpeler 1.131 liradan başlıyor. Peki altın halka küpe fiyatları ne kadar? Elizi 18 Ocak 2023 fiyat listesi...

KİPTAŞ Kırlangıç Evler'de satışlar bugün başlıyor! Yüzde 20 indirimle!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın Beylikdüzü Gürpınar'da inşa ettiği Kırlangıç Evler'de kampanyalı satışlar bugün başlıyor. Peki KİPTAŞ Kırlangıç Evler'de hangi konut tipleri var? KİPTAŞ Kırlangıç Evler'de ödeme planı nasıl? İşte ayrıntılar...

TOKİ Kırşehir Kındam başvuruları yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Kındam projesinde yer alan 332 adet konut için başvuru dönemi yarın başlıyor. 

TOKİ Ankara Yakacık başvuruları yarın başlıyor!

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Ankara Yakacık projesi için başvuru dönemi yarın başlıyor.

TOKİ Kütahya Tavşanlı alt gelir başvuruları yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kütahya Tavşanlı alt gelir grubu projesi için başvuru dönemi yarın başlıyor.

TOKİ Kırklareli Merkez Hamidiye başvuruları yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırklareli Merkez Hamidiye projesi için başvurular yarın başlıyor.

Mersin'deki Çamlıbel Balıkçı Barınağı yenilenecek!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki Çamlıbel Balıkçı Barınağı'nın yenilenmesi için proje çalışmalarına başladıklarını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ''Mersin'e yakışır bir marina, park, yaşam alanı olması için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz" dedi.

TOKİ Kahramanmaraş Pazarcık alt gelir 2020 başvuruları yarın başlıyor!

TOKİ Kahramanmaraş Pazarcık alt gelir grubu projesinde yer alan 7 adet konut için başvuruları yarın başlıyor.

TOKİ Kırşehir Akpınar 2020 başvuruları yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Akpınar 2020 projesinde yer alan 4 adet konut için başvuru dönemi yarın başlıyor.

TOKİ Kırşehir Çiçekdağı alt gelir başvuruları yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Çiçekdağı alt gelir grubu projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi yarın başlıyor.

Yazlıklardan kışlık evlere dönüş başladı!

Yaz mevsiminin yavaş yavaş sona ermesiyle yazlıklarda yaşanların kışlık evlerine dönüşü başladı. Uzmanlar yazlık evlere veda ederken evlerin korunması gerektiğini söylüyor.

balıkçı barınaklarının bağlı olduğu bakanlık Haberi

balıkçı barınaklarının bağlı olduğu bakanlık

Balıkçı barınakları nereye bağlı?

Balıkçı barınakları yönetmeliği, balıkçı barınaklarının yer seçimi ve tesbiti ile özellikleri, inşaatı tamamlanan balıkçı barınaklarının kiralama, işletme esas ve usulleri, işletmecilerin uygulaması gereken işlem ve tedbirleri, barınaktan yararlanan gemilerin ödemeleri gereken ücret miktarı ve ücretin tahsil şekli, barınağın bakım ve onarımı ile üst yapının gerçekleştirilmesi hususlarında uygulanacak esasları belirliyor.


Balıkçı Barınağı; Her türlü balıkçı gemilerine hizmet vermek maksadı ile büyüklüğüne ve sağladığı imkanlara göre balıkçı limanı, barınma yeri veya çekek yeri olarak adlandırılan kıyı yapıları olarak karşımıza çıkıyor. 


Barınaklar kiralanabildiği gibi; 6237 sayılı Limanlar İnşaatı Hakkında Kanun çerçevesinde geçici olarak ya da Bakanlar Kurulu Kararı ile kesin devir alınabiliyor. Peki, balıkçı barınakları nereye bağlı?


Balıkçı barınakları hangi Bakanlığa bağlı?

Balıkçı barınakları yönetmeliği gereğince, barınaklar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bağlı olup,...