03 / 05 / 2024

Balıkesir Antandros Kültür Parkı

Balıkesir Antandros Kültür Parkı

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Antandros antik kenti ile ilgili bilinci arttırmak, dünya çapında tanıtımını yaparak bölgeye turizm yönünden katkı sağlamak amacı ile hazırladığımız Antandros Kültür Parkı’nı halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Ankara’da Balıkesir Kültür Evi açıldı!

Ankara’da, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Balıkesir Kültür Evi açıldı.

Balıkesir Edremit Kültür Merkezi'nin inşaatı yükseliyor!

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Edremit'te yapımı devam eden Edremit Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Yazıcı, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Edremit Kültür Merkezi inşaatında inceleme!

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ile birlikte Balıkesir’in Edremit ilçesinde hayata geçirilen "Edremit Kültür Merkezi" inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Küba Kültür Merkezi gayrimenkul dolandırıcılarının takibinde!

Kübalı Blanca Nieves Garcia Cruz, kendisine ait Küba Kültür Merkezi'nin gayrimenkul dolandırıcılarının takibinde olduğunu söyledi. Cruz, Taksim'deki binanın icra yoluyla satışa çıkarıldığını iddia etti.

Balıkesir'de kırsal kesimlerdeki eski okul binalarının akıbeti TBMM'de!

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir'in kırsal mahallelerinde bulunan eski okul binalarının sosyal tesise dönüştürülmesi önerisini meclis gündemine taşıdı...

Beylikdüzü Belediyesi Balıkesir Kültür Merkezi'nin yapımını üstlendi!

Beylikdüzü Belediyesi, Balıkesir Manyas Belediyesi tarafından bölgede temeli atılan Kültür Merkezi ve Çok Amaçlı Sosyal Tesis'in yapımını üstlendi. Temeli atılan proje 750 metrekarelik alanda inşa edilecek.

Atatürk'ün Edremit'te kaldığı ev kültür merkezine dönüştürülecek!

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934'te Balıkesir'in Edremit ilçesini ikinci ziyaretinde kaldığı bina, belediye tarafından restore edilerek kültür merkezine dönüştürülecek

Gemlik Kültür Merkezi açılış için gün sayıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik’te bulunan ve restorasyon çalışmaları Büyükşehir Belediyesi’nce tamamlanan Balık Pazarı Hamamı’nda incelemeler yaptı. Başkan Aktaş, mekanın, ‘kültür merkezi’ olarak faaliyet göstereceğini belirtti.

Balıkesir'e Hasan Can Kültür Merkezi geliyor!

Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Ümraniye Belediyesi tarafından Hasan Can Kültür Merkezi'nin temelinin bu yıl atılacağını müjdeledi.

Balıkesir Antandros Kültür Parkı hizmete girmeye hazırlanıyor!

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Antandros antik kenti ile ilgili bilinci arttırmak, dünya çapında tanıtımını yaparak bölgeye turizm yönünden katkı sağlamak amacı ile hazırladığımız Antandros Kültür Parkı’nı halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Balıkesir Sanayi Odası yatırım çağrısı yaptı!

Meclis toplantısında darbe girişimini kınayan Balıkesir Sanayi Odası, “Yatırıma ve üretime devam” mesajı verdi.Balıkesir Sanayi Odası'nın son meclis toplantısında 15 Temmuz'daki darbe kalkışmasının etkileri değerlendirilirken darbe girişimi bir kez daha kınandı.

Balıkesir Ayvalık kültür merkezinin temeli atıldı!

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in girişimleri sonucunda ilçeye kazandırılan düğün ve kültür merkezinin temeli önceki gün yapılan bir törenle atıldı.

Balıkesir Antandros Kültür Parkı Haberi

Balıkesir Antandros Kültür Parkı

Edremit Belediyesi tarafından yapılan anket ile park yapılmasına karar verilen Altınoluk Belediye hizmet binası yanındaki alanda Altınoluk Mahallesi içeresinde yer alan tarihi Antandros antik kenti ile ilişkilendirilerek tematik bir park alanı oluşturuluyor.



Edremit Belediyesi Kentsel Tasarım birimince hazırlanan proje uyarınca Antandros Kenti arkeolojik kazı çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Gürcan Polat’ın katkılarıyla park alanının kurgusal hikayesi belirlenerek,  M.Ö. 1200′lü yıllarda Akhalar ile Troialılar arasında çıkan savaş sonrasında yıkılan Troia kentinden kaçan Aeneas ve yanındakilerin bir Phryg yerleşimi olan ve İda Dağı eteklerinde bulunan Antandros’a gelişi ve oradan İtalya’ya yolculuklarını ve Aeneas’ın soyundan olanların Roma İmparatorluğu’nun kuruluş süreci anlatılacak. Bu kapsamda Truva’dan kaçış, Aeneas’ın babası ve çocuğunu taşıdığı sahnenin heykel çalışması ile Antandros’a gelişi kazı çalışmalarında ortaya çıkan mozaiklerle İtalya’ya gidiş ise...