21 / 05 / 2024

Balıkesir cami restorasyonu

Balıkesir cami restorasyonu

Balıkesir'in sembol yapılarından olan ve Büyük Önder Atatürk 'ün 7 Şubat 1923'te hutbe verdiği Zağnos Paşa Camii'nin geniş çaplı restorasyonu için gelecek ay ihale yapılacak.

TOKİ Balıkesir Karesi 2. Etap ihalesi yarın!

Balıkesir İli, Karesi İlçesi, 2. Etap 458 Adet Konut, 12 Adet Dükkan ve 1Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Balıkesir Karesi'ye 458 yeni konut müjdesi!

Balıkesir İli, Karesi İlçesi, 2. Etap 458 Adet Konut, 12 Adet Dükkan ve 1Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi 12 Ocak 2021 tarihinde yapılacak.

TOKİ Balıkesir Karesi 2. Etap projesi 2 Aralık'ta ihaleye çıkıyor!

Balıkesir İli, Karesi İlçesi, 2. Etap 458 Adet Konut, 12 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi 2 Aralık 2020 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Balıkesir 762 konut ihalesi yarın!

Balıkesir ili, Altıeylül ilçesi, Dinkçiler Mahallesi 762 adet konut 26 adet ticaret ve 1 adet cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Balıkesir'deki Pazarlık Camisi'nin 4 yıllık restorasyonu tamamlandı!

Balıkesir Edremit'te 169 yıl önce inşa edilen Pazarlık Camisi, 4 yıl süren restorasyon çalışması tamamlandı. Cami ibadete açıldı.

TOKİ'den Balıkesir Altıeylül'e 762 yeni konut!

Balıkesir ili, Altıeylül ilçesi, Dinkçiler Mahallesi 762 adet konut 26 adet ticaret ve 1 adet cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 21 Eylül 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Balıkesir Karesi 548 konut ihalesi yarın!

Balıkesir Karesi 1. etap 548 adet konut , 1 adet 10 dükkanlı ticaret ve 1 adet cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Balıkesir Yeni Karesi Konutları yükseliyor!

Balıkesir'de hayata geçirilen Yeni Karesi Konutları‘nın inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Projede bin kişilik cami, 12 derslikli ilkokul, spor alanları, sosyal tesis, ticaret alanları bulunuyor.

TOKİ Balıkesir İvrindi 110 konut ihalesi bugün!

TOKİ Balıkesir İli İvrindi İlçesi Kurtuluş Mahallesi 110 Adet Konut , 1 Adet Büfe ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

TOKİ Balıkesir Balya 112 konut ihalesi bugün!

TOKİ Balıkesir İli Balya İlçesi 112 (+kapıcı dairesi) adet konut, cami ve ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün saat 15:00'te yapılacak.

TOKİ'den Balıkesir Sındırgı'ya 671 yeni konut!

TOKİ, Balıkesir İli, Sındırgı İlçesi 2. Etap 671 adet konut, cami ve ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 27 Eylül'de yapılacak.

Balıkesir Hanay Camii için asansör yapılması istendi!

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ilginç mimarisi ile ilgi çeken 273 yıllık Hanay Cami için asansör yapılması istendi. Cami 1743 yılında Hacı Ali Ağa tarafından yaptırıldı.

Balıkesir Manyas Çarşı Camii ibadete açıldı!

Balıkesir’in Manyas ilçesinde yapımına 1,5 yıl önce başlanan Manyas Çarşı Cami bitirilerek ibadete açıldı. Açılışı dualarla yapılan camiide aynı anda 2 bin kişi namaz kılabilecek.

Balıkesir cami restorasyonu Haberi

Balıkesir cami restorasyonu

Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir Erarı: "Bu caminin, 6 haftada yapılıp bitirildiği rivayet ediliyor. 6 haftada yapılan camiyi 600 günde restore edeceğiz. Caminin orjinalinde 3 kapı bulunuyor ancak daha sonra kadınlar için bir kapı daha yapılmış. O kapı kapatılacak ve 3 kapılı hale getirilecek'' dedi.


Balıkesir'in simge yapılarından, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 'ün, Kurtuluş Savaşı sonrası hutbe verdiği yaklaşık 600 yıllık Zağnos Paşa Camii restore edilecek.Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir Erarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi caminin restorasyonu için gelecek ay ihaleye çıkılacağını ve bundan bir, iki ay sonra  çalışmalara başlanacağını söyledi.Kentin en önemli yapılarından olan caminin zaman içinde tahribata uğradığını belirten Erarı, "Özelikle 1897 yılında meydana gelen büyük Balıkesir depremi, camimizin birçok yerine zarar vermiş. Kayıtlara göre, depremden sonra...