08 / 05 / 2024

Balıkesir mera alanı sayısı

Balıkesir mera alanı sayısı

Balıkesir ilindeki tarım, çayır ve mera arazilerine yönelik veriler arasındaki farklılıklar ve mera, yaylak ve otlak alanlarının azalmasının nedenleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Balıkesir'de sanayi tesis alanı imarlı arsa satılacak!

Balıkesir İli İvrindi Belediye Başkanlığı, Balıkesir İvrindi'de yer alan sanayi tesis alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 5 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi konut ve ticaret alanı imarlı 4 arsa satıyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir Karesi'de yer alan 4 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 20 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak. 

Milli Emlak'tan büyük fırsat! Balıkesir'de konut alanı imarlı arsa satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Balıkesir'de konut alanı imarlı arsa satıyor. İşte söz konusu ihale ile ilgili merak edilen detaylar...

Balıkesir Marmara'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Marmara ilçesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31450 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir Marmara'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Marmara ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31450 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir'in Marmara ilçesinde bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir'in Marmara ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar 31429 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir Marmada'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir'in Marmara ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar 31429 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Marmara ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar 31429 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir Marmara'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Marmara ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31429 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir Ayvalık'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31429 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Marmara ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31384 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir Marmara Mahallesi'nde bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Marmara ilçesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31384 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir Ayvalık'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31266 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir mera alanı sayısı Haberi

Balıkesir mera alanı sayısı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir ilindeki tarım, çayır ve mera arazilerine yönelik veriler arasındaki farklılıklara ve mera, yaylak ve otlak alanlarının azalmasının nedenlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Akın, sorusunun Sağlık Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Akın, ''Ülkemizde 1950'li yıllardan itibaren tarıma açılmış olan çayır ve meralar 40 milyon hektardan 12 milyon hektara düşmüştür. Bu azalmanın yam sıra mera arazileri ağır tahribata uğrayarak fakirleşmiş, verimliliğini kaybetmiş ve büyük ölçüde erozyona maruz kalmış ve Özellikle kentleşmenin getirdiği yoğun baskı altında giderek azalmıştır.

Balıkesir tarım ve hayvancılığın başkentidir. Ülke genelinde görülen çayır ve meralar ile ilgili yaşanan sorunları mikro düzeyde de olsa yaşamaktadır. Verimli tarım arazilerinin yaygın olarak bulunduğu Balıkesir’de tarım ve mera arazilerimiz her geçen gün azalmaktadır. Balıkesir...