15 / 05 / 2024

Balıkesir riskli bina sayısı

Balıkesir riskli bina sayısı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) düzenlediği 'DASK Anadolu Buluşmalarının ilk durağı Balıkesir oldu. Vali Ahmet Turhan, "Deprem ile yaşamayı öğrenmeliyiz. Deprem sigortasının maliyetini her bütçe karşılayabilir" diye konuştu...

Balıkesir'de 5 bin 100 riskli yapı yıkıldı! 

Balıkesir'de Zağnos Paşa Camii Meydan projesinde inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir'de 5 bin 100 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Balıkesir Devlet Hastanesi ek bina inşaatı bir an önce başlamalı!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Balıkesir halkının şehirdeki devlet hastanesini eskisi gibi güçlü bir hastane olarak görmek isteğini belirterek, ek bina inşaatının başlaması gerektiğini söyledi...

Balıkesir'deki riskli 51 okul için yıkım kararı!

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan kontroller ve değerlendirmelerin ardından Balıkesir'de deprem riski taşıyan 51 eğitim binası için yıkım kararı verildi.

Balıkesir'de 18.02 olarak bilinen bölge imara mı açılıyor?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin, 18.02 bölgesi olarak bilinen bölgeyi imara açtığı iddia edildi. Bölgenin fay hattında bulunması ve yumuşak zemine sahip olduğu ve imara açılmasının riskli olduğu belirtiliyor...

Balıkesir'de döviz bozdurup ev alana elektrik, su, doğalgaz bedava!

Balıkesir’de faaliyet gösteren bir inşaat şirketinin sahibi, daire satın almak üzere döviz bozduran vatandaşların evlerinin elektrik, su, doğal gaz, internet, tv, bina aidatı ücretlerini firma olarak karşılayacaklarını dile getirdi. 

Balıkesir'de 23.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Balıkesir Gayrimenkul Yatırım ve Gıda Anonim Şirketi, dörder katlı iki kargir bina ve tek katlı sinema salonu ve iki katlı büro vasıflı gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam bedeli 23 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Balıkesir'de icradan 3.2 milyon TL'ye satılık bina!

Balıkesir 1. İcra Dairesi Altıeylül'de bulunan arsayı ve üzerindeki karkas binayı satışa çıkardı. Söz konusu binanın arsanın satış bedeli 3 milyon 240 bin 793,34 TL olarak belirlendi.

Balıkesir Üniversitesi'nin inşaatı göçtü!

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ek bina inşaatının çatısı çöktü. 6 işçi tonlarca demir yığının altında kaldı.

Balıkesir'de hastane inşaatında göçük!

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi ek bina inşaatının çatısı bugün saat 14.30 sıralarında çöktü, 6 işçi göçük altında kaldı.

Balıkesir Ağacık'taki eski taş binalar ilgi bekliyor!

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Ağacık mahallesindeki eski taş binalar ilgi bekliyor. Mahallede yaklaşık 100 dolayında taş bina bulunduğunu anlatan Muhtar Hasan Dayı, taş yapıların Balıkesir Valisi Mustafa Yaman’ın da ilgisini çektiğini anlattı.

Balıkesir'de kaçak yapılar yıkılıyor!

Balıkesir'de Karesi Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde kaçak ve çevreye tehlike arz eden bina ve yapıları ilgili kurum, kuruluş ile kişilerin talep ve şikayetleri üzerine yıkmaya başladı.

Balıkesir Göğüs Hastalıkları Hastanesi tadilat işi ihalesi 29 Eylül'de!

Balıkesir Göğüs Hastalıkları Hastanesi idari bina tadilat işi; Sağlık Bakanlığı tarafından 29 Eylül 2014 tarihinde saat 14.00'te Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nde ihaleye çıkıyor.

Balıkesir'de satılık bina: 1 milyon 291 bin 335 TL!

Balıkesir İli Susurluk İlçesi' nde yer alan binanın toplam bedeli 1 milyon 291 bin 335 TL olarak belirlendi. Binanın satışı Susurluk Satış Memurluğu tarafından yapılacak.

Balıkesir riskli bina sayısı Haberi

Balıkesir riskli bina sayısı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) düzenlediği 'DASK Anadolu Buluşmalarının ilk durağı Balıkesir oldu. 


Salih Tozan Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda geçtiğimiz Cumartesi günü merkez üssü Gökçeada olan 6.5 şiddetindeki depremin Balıkesir'i de deprem gerçeği ile bir kez daha karşılaştırdığını hatırlatan Turhan, "Balıkesir'de 21 bina hasar gördü. 4 kişi de balkonlardan ve camlardan atlamak suretiyle yaralandı" dedi. 


Vatandaşların deprem sigortası yaptırarak güvenli bir geleceğe adım atacağını kaydeden Vali Turhan, "Bizler çabuk unutuyoruz. Halbuki depreme her an hazır olmamız gerekiyor. Önümüzdeki süreçte Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kentsel dönüşüme ağırlık vereceğiz. 


Balıkesir'de tespit edilen yüzde 30 civarındaki riskli binayı ortadan kaldıracağız. Deprem sigortasının maliyetini her bütçe kaldırabilir. Her kurum üzerine düşeni yaptıktan sonra 7, 8, 9 şiddetinde depremler olsa da bir binanın bile yıkılmadığı, bir kişinin...