24 / 07 / 2024

balıkesir termal otelleri

balıkesir termal otelleri

Özellikle kış aylarında büyük rağbet gören termal turizmi, son yıllarda artan tesis sayısıyla da büyük ilgi çekiyor. Avrupa’daki benzerleriyle yarışan termal sularda Afyon, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Yalova, Kızılcahamam gibi iller başı çekiyor...

Balıkesir Gönen'de arsa yatırımına talep artıyor!

Balıkesir Gönen'de en çok tercih edilen bölgelerden biri Kurtuluş Mahallesi'ne bağlı Aqua Termal oldu. Konuyla ilgili konuşan Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, "Gönen'in en büyük mahallerinden biri olan Kurtuluş Mahallesi de arsa yatırımlarıyla gün geçtikçe değerleniyor" dedi.

Balıkesir Ramada Resort Kazadağları Hotel hizmete açıldı!

Ramada'nın ilk termal oteli Ramada Resort Kazdağları, Balıkesir'de hizmete girdi. Zincirin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yağız Öngen, Balıkesir’e ilk uluslararası zincire bağlı oteli kazandırdıklarını belirtti.

Balıkesir Sındırgı'da hangi yatırımlar yapılacak?

Balıkesir’in Sındırgı ilçesi her geçen gün termal turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçenin termal turizm merkezi olabilmesi için gecesini gündüzüne katarak çalışmalarını sürdürüyor.

Balıkesir'e 5 tane daha Hilton Oteli yapılması hedefleniyor!

Hilton Otelleri Başkan Yardımcısı Mike Collini, Balıkesir ziyareti sırasında inceleme fırsatı bulduğu büyükşehir belediyesinin çalışmalarını takdir ve heyecanla karşıladığını belirtti, Başkan Ahmet Edip Uğur'u kutladı.

Edip Uğur'dan Balıkesir'e termal otel müjdesi!

Balıkesir'in Sındırgı, Bigadiç, Susurluk Kepekler, Gönen, Edremit Güre, Manyas bölgelerindeki kaplıcalarda 85-90 derece sıcaklığında termal suların bulunduğu alanlara 2 veya 3 tane 5 yıldızlı biner yataklı oteller yapılacağını dile getirdi.

Laguna Thermal Resort Balıkesir iletişim!

Balıkesir Sındırgı'da hayata geçen Laguna Thermal Tesisleri 102 bin metrekarelik araziler yer alıyor. Çaygören Köyü'nde inşa edilen tesis 220 oda kapasiteli termal otel projesi de yer alacak.

Balıkesir Yaşam Termal Tatil Köyü'nde 13 bin TL'ye devremülk!

Balıkesir'in Gömeç ilçesi Karaağaç mevkiinde hayata geçirilen Yaşam Termal Tatil Köyü'nde yıllık 15 günlük tatil imkanı sağlanıyor. Ömür boyu tapulu devremülk dairelerin yer aldığı tesiste devremülk fiyatları 13 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Kurşunlar'dan Balıkesir Altıeylül'e 70.4 milyonluk termal otel!

Kurşunlar Yapı Malzemeleri İnşaat tarafından Balıkesir Altıeylül ilçesine bağlı Pamukçu Mahallesi'nde termal otel yapılacak. 280 oda kapasiteli termal otel projesi 70 milyon 467 bin TL'ye mal olacak...

Balıkesir'de termal suyla konut ve seralar ısıtılacak!

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 90 derece sıcaklığa sahip termal su, konutların ve seraların ısıtılması amacıyla 23 kilometrelik boruyla ilçe merkezine getirildi. Suyun ısınma, seracılık ve turizm alanlarında kullanılmak üzere getirilmesi 2008'de başladı.

Balıkesir'e 18 derslikli imam hatip okulu yapılacak!

Balıkesir Pamukçu Termal Turizm ve Ticaret A.Ş. (BALPAŞ) tarafından yaptırılacak olan 18 derslikli yeni imam hatip okulu binası için protokol imzalandı. Okul, Karesibey İmam Hatip Ortaokulu'nun yerine inşa edilecek...

Balıkesir Akçay'da termal su bulundu!

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay Belediyesi tarafından iki yıldır sürdürülen etüt ve sondaj çalışmaları olumlu sonuç verdi ve Akçay sınırları içinde açılan bir sondaj kuyusundan (termal) sıcak su çıkmaya başladı...

Balıkesir'de inşaat yapım işi: 2 milyon 230 bin liraya!

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğünden: yapım karşılığı kiralama işi ihale edilecek

TOKİ Balıkesir Gömeç Evleri'nde başvuru dönemi başladı!

TOKİ Balıkesir Gömeç Toplu Konut Projesi kapsamındaki 3 adet konut için başvurular başladı...

balıkesir termal otelleri Haberi

balıkesir termal otelleri


TERMAL sularında kaynak zenginliği açısından dünyada ilk 7 ülke arasında alan Türkiye, bu zenginliği turizmde de kullanmaya başladı.


Özellikle kış aylarında büyük rağbet gören termal turizmi, son yıllarda artan tesis sayısıyla da büyük ilgi çekiyor. Debisi, sıcaklıkları, çeşitli fiziksel ve kimyasal özellikleri ile Avrupa’daki benzerleriyle yarışan termal sularda Türkiye’de Afyon, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Yalova, Kızılcahamam, Pamukkale, İzmir ve Sapanca gibi iller başı çekiyor. Türkiye’de 1300 civarında termal kaynak bulunuyor. Termal Turizmde bilinirliğin giderek arttığını ifade eden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, termal otellerde 1.2 milyon olan konaklama yapan turist sayısını, 4.5 milyona çıkarmak hedeflediklerini söyledi. 


Termal otellere olan ilginin her sene artış gösterdiğini ifade eden Jolly Tur İç Turizm Müdürü Can Mergen de, özellikle bu sömestr döneminde geçen yıla...