29 / 04 / 2024

bankalar faiz oranını neden düşürmüyor

bankalar faiz oranını neden düşürmüyor

Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun, “Milletimiz dövizdeki kahramanlığını faizde de sürdürsün. Mevduat sahipleri bankaları mevduat yarışına sokmasınlar." önerisine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben’den de destek geldi.

Son dakika! Merkez Bankası yılın son faiz kararını açıkladı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 42,5 seviyesine yükseltti.

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Banka, faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 8,5'te bıraktı.

Piyasaların beklediği haber geldi! İki dev banka faiz kararlarını duyurdu!

Hem yurt dışı hem de yurt içindeki piyasaların adeta nefeslerini tutarak beklediği faiz kararları açıklandı. Avrupa ve İngiltere merkez bankaları faiz kararlarını duyurdu. Peki bu iki dev bankanın faizle ilgili kararları nasıl oldu?

İhtiyaç kredisi alacaklar dikkat! Yapı Kredi, Akbank, ING, TEB, İŞ Bankası tek tek açıkladı! Hemen bakın!

Bankalar ekim ayında ihtiyaç kredi faiz oranlarını güncelledi. Bazı bankalar faiz oranını düşürürken bazı bankalar ise arttırdı. Peki, 2022 ihtiyaç kredi faiz oranları ne kadar? En düşük kredi faiz oranı nedir? 

Bankaların ekim ayı ihtiyaç kredisi faiz oranları güncellendi! Yapı Kredi, İNG, TEB, Vakıfbank...

Bankalar ekim ayında ihtiyaç kredisi oranlarını güncelledi. Bazı bankalar faiz oranını arttırırken bazı bankalar ise düşürdü. Peki 2022 ihtiyaç kredi faiz oranları ne kadar? 

Dev banka şok etti! Faiz oranını dibe çekti! Yüzde 0,99 faiz için hemen başvurun! Elinizi çabuk tutun, kaçırmayın!

Kredi çekmek isteyenler için güzel haberler peşi sıra geliyor. O bankada faiz oranını dibe çekti! Dev banka faiz oranını yüzde 0,99 faiz olarak belirledi! Başvurunuzu hemen yapın, fırsatı sakın kaçırmayın! İşte o bankanın ve yüzde 0,99 faiz oranından verilen kredinin ayrıntıları...

Üst düzey isimden önemli açıklama: Gelecek yıl faiz oranı %4 olacak

Cleveland Merkez Bankası Başkanı, 2023 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) faiz oranının yüzde 4’ü aşabileceğini açıkladı.

Bankalar yeni kredi faiz oranlarını duyurdu! İşte Halkbank, ING, Vakıfbank, Ziraat bankası faiz oranı…

Bankalardan kredi almayı düşünenleri ilgilendiren bir gelişme oldu. Bankalar yeni kredi faiz oranlarını duyurdu! İşte Halkbank, ING, Vakıfbank, Ziraat bankası faiz oranı…

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte Nisan 2022 Merkez Bankası faiz kararı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 14'te sabit bıraktı.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Faizler arttırıldı mı, düşürüldü mü?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. 1 hafta vadeli repo faiz oranının sabit tutulması bekleniyordu. Merkez’in faiz kararı saat 14:00’te açıklandı.

Merkez Bankası faiz oranlarını sabit tuttu!

Merakla beklenen faiz kararları açıklandı, açıklanan karara göre, Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 19'da sabit tuttu.

Rusya Merkez Bankası faiz oranını artırdı!

Rusya Merkez Bankası, Aralık 2018’den bu yana ilk kez politika faiz oranını artırarak yüzde 4,5'e yükseltti.

En düşük konut kredisi faiz oranı hangi bankada?

Ev almak isteyen vatandaşların yakından takip ettiği konut kredisi faiz oranlarıyla ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyenler en uygun faiz oranını uygulayan bankayı araştırıyor. İşte konut kredisi faiz oranlarında son durum...

bankalar faiz oranını neden düşürmüyor Haberi

bankalar faiz oranını neden düşürmüyor

HALKBANK Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun, “Milletimiz dövizdeki kahramanlığını faizde de sürdürsün. Mevduat sahipleri bankaları mevduat yarışına sokmasınlar. Mevduatlarını o bankadan bu bankaya taşımasınlar” önerisine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben’den de destek geldi.


Bankaların mevduat yarışına girmesini istemediklerini belirten Akben, “Para sahiplerinin de bu konuda daha duyarlı olmaları, ülkemizin zor günlerinde ellerini taşın altına sokmaları gerekiyor. İnşallah bunu da sağlayacağız. Son aldığımız rakamlara bakıldığında aşağı doğru yön var” dedi. Büyük mevduat sahibi kurumlar bulunduğunu hatırlatan Akben, “Esas para sahibi tarafların da bu konuda ülke menfaatine hareket etmeleri gerekiyor. Faizlerin düşmesi sadece bizim temennimiz ile bankaların yaklaşımıyla olacak şey değil” diye konuştu.Borsa İstanbul’da, Ziraat Portföy Katılım Endeksi için düzenlenen gong törenine katılan Akben, kredi kartı ve...