12 / 05 / 2024

Üst düzey isimden önemli açıklama: Gelecek yıl faiz oranı %4 olacak

Üst düzey isimden önemli açıklama: Gelecek yıl faiz oranı %4 olacak

Cleveland Merkez Bankası Başkanı, 2023 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) faiz oranının yüzde 4’ü aşabileceğini açıkladı.



Üst düzey isimden önemli açıklama: Gelecek yıl faiz oranı %4 olacak

Cleveland Merkez Bankası Başkanı Loretta Mester dün yaptığı açıklamada, ABD gösterge faiz oranının 2023'ün başlarına kadar yükselmeye devam edeceğini ve %4'ün üzerine çıkabileceğini düşündüğünü söyledi.

Aynı zamanda Pennsylvania Üniversitesi'nde yardımcı finans profesörü olan Loretta Mester, Fed'in enflasyonu kontrol altına aldığını açıklamadan önce faiz oranının önemli ölçüde yükseleceğini öngördüğünü belirtti.

Çarşamba günü ABD’nin Ohio eyaletinde bir toplantıda yaptığı açıklamada Mester, "Şu anki görüşüm, federal fon oranını gelecek yılın başlarında %4'ün biraz üzerine çıkarmanın ve orada tutmanın gerekli olacağı yönünde" ifadelerini kullandı.

Merter, Fed'in gelecek yıl faiz oranı hedefini düşürmesini beklemediğini de belirtti.

Enflasyonun bu yıl yüzde 5 ile yüzde 6 arasında bir aralığına düşmesini beklediğini de ekleyen Mester, gelecek yıllarda Fed'in yüzde 2'lik hedefine ulaşmadan önce faiz oranının yüzde 4’ün üzerine çıkmasını beklediğini söyledi.

Yahoo Finance'e verdiği demeçte Mester, "Bu noktada, bu toplantıdan önce biraz daha veriye bakacağız, ancak enflasyonun zirveye ulaştığını düşünmek için bile erken olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön