28 / 07 / 2024

Üst düzey isimden önemli açıklama: Gelecek yıl faiz oranı %4 olacak

Üst düzey isimden önemli açıklama: Gelecek yıl faiz oranı %4 olacak

Cleveland Merkez Bankası Başkanı, 2023 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) faiz oranının yüzde 4’ü aşabileceğini açıkladı.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Üst düzey isimden önemli açıklama: Gelecek yıl faiz oranı %4 olacak

Mester, ”Temmuz enflasyon raporunun bazı olumlu yönleri vardı, bu hoş bir haberdi. Ancak, temelde enerji fiyatlarındaki düşüşe dayanıyordu ve bunların değişken olduğunu biliyoruz. Yani yine, ortada hala çok fazla enflasyon var ve bence faiz oranlarını yükseltmemiz ve bunu, ikna edici kanıtlar elde edene ve enflasyon düşene kadar yapmaya devam etmemiz gerekecek.” dedi.

Mester, 20-21 Eylül'de toplanacak olan para politikalarının belirlendiği Federal Açık Piyasa Komitesi'nin üyelerinden birisidir.

Fed, temel kalemleri Amerikalılar için daha pahalı hale getiren ve son zamanların en yüksek seviyelerinde seyreden enflasyonu kontrol etmek için art arda iki defa 0.75 puanlık faiz artırımı emri vermişti

ABD’deki mevcut faiz oranı ise yüzde 2,25 ile 2,5 arasında yer alıyor.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 1 Eylül 2022 tarihinde saat 01.00'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,17 Türk Lirası, euro 18,22 Türk Lirası, altının gramı ise 1004 Türk Lirası değerinde.

Yetkililer açıkladı: Enflasyonu düşürmek ‘birkaç yıl’ alacak

Finans devine kara para aklama cezası


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön