03 / 05 / 2024

Finans devine kara para aklama cezası

Finans devine kara para aklama cezası

Dünyanın en büyük transfer şirketlerinden olan Wise, kara para aklamada önlem almadığı gerekçesiyle Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ekonomi Denetleme Kurumu tarafından 310 bin sterlin ceza ödemeye mahkum edildi.



Finans devine kara para aklama cezası

Para transferi ve ödemeler konusunda hizmet vere finans şirketi Wise, kara para aklamayı önlemede yeterli önlemleri almadığı iddiasıyla Abu Dabi'deki düzenleyici kurum tarafından para cezasına çarptırıldı.

310 bin sterlin para cezasına çarptırılan transfer şirketinin, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki şubesi, ekonomi düzenleme kurumunun standartlarını karşılayamadı.

BAE gözlemcisi, platform aracılığıyla herhangi bir kara para aklama vakası tespit edilmediği ve Wise'ın BAE’li yetkililerle işbirliği yaptığı için cezasının indirildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, Wise’ın kara para aklamayla mücadele standartlarını karşılamak için yeterli seviyede sistemler kurmadığı ve bu konuda çalışma yapmadığı belirtildi.

Cezayı gerektiren ihlaller arasında, yüksek riskli müşterilerin fonlarının kaynağının belirlenmemesi ve doğrulanmaması bulunuyor. 

Ayrıca, müşterilerin riske dayalı değerlendirmesinin bir parçası olarak uyruğunun da dikkate alınmaması ceza gerektiren etkenlerden biri olarak görüldü.

Ceza sonrası Wise hisseleri ise yüzde 0,3 veya 1,2p artarak 485,3p'ye yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön