28 / 08 / 2024

Finans devine kara para aklama cezası

Finans devine kara para aklama cezası

Dünyanın en büyük transfer şirketlerinden olan Wise, kara para aklamada önlem almadığı gerekçesiyle Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ekonomi Denetleme Kurumu tarafından 310 bin sterlin ceza ödemeye mahkum edildi.



Finans devine kara para aklama cezası

Para cezası, geçen yıl Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda tampon listelenmesinden bu yana mücadele eden finansal teknoloji firması için en son gerileme oldu.

Eskiden Transferwise olarak adlandırılan Wise, geçtiğimiz Temmuz ayında piyasaya çıktığında yaklaşık 8 milyar sterlin değerindeydi ve şimdiye kadar piyasada işlem gören en büyük teknoloji firması.

İnsanların dünya çapında daha ucuza ve kolay bir şekilde para transfer etmesine yardımcı olmak için 2011 yılında kurulan firma, Abu Dabi'deki düzenleyici tarafından hiçbir kara para aklama veya mali suç vakası bulunmadığının altı çizildi.

Firma yetkililerinden biri yaptığı açıklamada, “Güvenlik çok önemlidir ve müşterileri doğrulamak ve olası şüpheli etkinlikleri tespit edip önlemek için sağlam kontrollerimiz var.” ifadelerini kullandı.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 31 Ağustos 2022 tarihinde saat 04.00'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18 lira 19 kuruş, euro 18 lira 20 kuruş, altının gramı ise 1012 Türk Lirası’ndan işlem görüyor.

Halk faturalarını ödemekte zorlanırken enerji şirketleri kar etmeye devam ediyor

AB, elektrik piyasasının çalışmamasından dolayı Putin'i suçluyor

Elon Musk'tan Twitter açıklaması: Anlaşma ihlal edildi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön