29 / 04 / 2024

Halk faturalarını ödemekte zorlanırken enerji şirketleri kar etmeye devam ediyor

Halk faturalarını ödemekte zorlanırken enerji şirketleri kar etmeye devam ediyor

İngiltere hazinesinin tahminlerine göre, Birleşik Krallık'taki gaz ve elektrik üreticilerinin önümüzdeki iki yıl içinde 170 milyar sterlinden fazla kar etmesi bekleniyor.



Halk faturalarını ödemekte zorlanırken enerji şirketleri kar etmeye devam ediyor

İngiliz makamlarınca açıklanan son tahminler, ekonomik kriz ve yüksek enerji fiyatlarıyla boğuşan hanelere ekstra yardım sağlamak için yeni bir vergi talebini gündeme getirdi.

İlk olarak Bloomberg tarafından yayımlanan tahminler, hane halkı için artan maliyetlerin üstesinden gelme konusundaki politikalarda yardımcı olmak konusunda, 6 Eylül Salı günü göreve gelmesi beklenen İngiltere’nin yeni başbakanına sunulacak.

Başbakanlık için adı geçen Liz Truss ve Rishi Sunak, bu yılın başlarında Kuzey Denizinde çalışmalar yapan petrol ve gaz şirketlerine uygulanan mevcut yüzde 25'lik enerji kazancı vergisini artırmaya veya genişletmeye karar vermekten sorumlu tutuluyor.

Gündemi meşgul eden yeni vergi ise Boris Johnson döneminde tartışıldı, ancak istifasının ardından geçtiğimiz ay rafa kaldırıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön