27 / 04 / 2024

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde kritik süreç devam ediyor!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde kritik süreç devam ediyor!

AKKUYU Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) şekü yönünden eksiklikleri bulunarak iade edilen kritik öneme sahip ÇED raporu yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunuldu. kritik süreç devam ediyor...




AKKUYU Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) şekü yönünden eksiklikleri bulunarak iade edilen kritik öneme sahip ÇED raporu yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunuldu. Akkuyu NGS AŞ, bakanlığın 15 Temmuz’da Akkuyu NGS AŞ’ye iade ettiği dosyadaki eksiklikleri, 39 gün sonra tamamladı. Şimdi gözler ikinci kez bakanlığa gelen üç bin sayfalık raporla ilgili bakanlığın vereceği kritik karara çevrildi.


İNŞAATTA EKSİK VARDI


Türkiye’nin en büyük projelerinden olan 20 milyar dolarlık Akkuyu NGS’nin ÇED başvuru raporu 22 Ağustos’ta ÇED Genel Müdürlüğü’ne sunuldu. Bakanlığın “şekil yönünden eksiklikler var” diyerek komisyona bile göndermeden 17 Temmuz’da şirkete iade ettiği ilk dosyada inşaat aşamasıyla ilgili eksiklikler olduğu belirtildi. Hürriyet’in gündeme getirdiği raporun iadesiyle ilgili “Dosyadaki eksik bilgilerin tamamlandığım düşünüyoruz” diyen bakanlık kaynaklan, şu bilgileri verdi:“Şimdi 5 iş günü içinde raporun formata uygunluğu kontrol edilecek. Raporu uygun bulursak İnceleme Değerlendirme Komisyonu’na sunulacak. İlk toplantıyı eylül ayının ortasında yapabiliriz. Ancak rapor çok kapsamlı olduğu için belli bir süre vereceğiz. Bu anlamda ucu açık bir süreç olacak. Belki ikinci ve üçüncü toplantıyı da yapabiliriz. Raporu kurumlara göndererek onlarm da görüşlerim alacağız.”



Hürriyet Gazetesi


Geri Dön