15 / 05 / 2024

Halk faturalarını ödemekte zorlanırken enerji şirketleri kar etmeye devam ediyor

Halk faturalarını ödemekte zorlanırken enerji şirketleri kar etmeye devam ediyor

İngiltere hazinesinin tahminlerine göre, Birleşik Krallık'taki gaz ve elektrik üreticilerinin önümüzdeki iki yıl içinde 170 milyar sterlinden fazla kar etmesi bekleniyor.



Halk faturalarını ödemekte zorlanırken enerji şirketleri kar etmeye devam ediyor

Sunak, enerji firmalarına uygulananan vergiler konusunda olumsuz düşünmese de, Truss, uzun süredir talep edilen vergi politikası hakkında defalarca şüphelerini dile getirdi.

Truss, bu ayın başlarında verdiği bir demeçte, “Kesinlikle desteklemediğim bir şey, beklenmedik bir vergi. Bu bir İşçi Partisi fikri ve tamamen işlere darbe vurmakla ilgili ve uluslararası yatırımcılara ve halka yanlış mesaj veriyor.” ifadelerini kullandı.

Enerji fiyatları konusunda şirketleri sorumlu tutacağını belirten Truss, "Ancak kâr kelimesini kirli ve kötü bir şeymiş gibi kullanmamalıyız. Bunu Muhafazakarlar olarak yapmamalıyız.” dedi.

Liz Truss’ın başbakan olması durumunda ekonominin başına geçmesi beklenen yakın müttefiki Kwasi Kwarteng de beklenmedik bir vergiye karşı olduğunu açıkça belirtti.

Truss’ın kampanya sözcüsü ise yaptığı bir açıklamada, “Yapmamız gereken, vergileri düşük tutmak, yatırım çekmek ve uzun vadeli enerji arzımızı güvence altına almak için elimizden gelen her şeyi yapmak. Enerji şirketlerini daha fazla tedarik sağlamak ve faturaları mümkün olduğunca düşük tutmak için yeni teknolojilere yatırım yapmaya teşvik etmek.” ifadelerini kullandı.

İngiliz hazinesi, talep edilen yeni verginin uygulanması durumunda ilk yıl 5 milyar sterlin toplamasını ön görüyor.

Öte yandan 29-30 Temmuz tarihleri arasında yaklaşık 2 bin yetişkin denekle gerçekleştirilen bir ankete göre, İngilizlerin yaklaşık dörtte biri, yükselen enerji faturalarından dolayı önümüzdeki kış aylarında ısıtmayı kullanmayacağını söylüyor.

AB, elektrik piyasasının çalışmamasından dolayı Putin'i suçluyor

Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatı durduruluyor! Doğal gaz fiyatları yükselecek mi?

Elon Musk'tan Twitter açıklaması: Anlaşma ihlal edildi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön