27 / 04 / 2024

Kripto borsası Bitzlato cephesinde şok gelişme! Kara para aklamakla suçlanıyor!

Kripto borsası Bitzlato cephesinde şok gelişme! Kara para aklamakla suçlanıyor!

Merkezi Hong Kong’da bulunan Bitzlato’da sarsıcı bir gelişme yaşanıyor. ABD hükümetinden kripto para borsası hakkında kara para akladığı suçlaması geldi.



 

ABD hükümetinden gelen bomba iddia kripto para gündemine oturdu. Merkezi Hong Kong’da bulunan kripto para borsası Bitzlato, kara para aklama suçlamasıyla karşı karşıya…

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hong Kong'a kayıtlı bulunan kripto para borsası Bitzlato'nun, Rus uyruklu Üst Yöneticisi Anatoly Legkodymov'a ait yasa dışı fonları transfer etmekle suçlandığı ve kara para aklamayı engelleme dahil ABD'nin düzenleyici önlemlerini karşılayamadığı kaydedildi.

 Kripto borsası Bitzlato cephesinde şok gelişme! Kara para aklamakla suçlanıyor!

RUS ÜST DÜZEY YÖNETİCİ GÖZALTINDA

Açıklamada, Rus üst düzey yöneticinin dün gece Miami'de gözaltına alındığı ve bugün Florida Güney Bölge Mahkemesinde yargılanmaya başlanacağı bildirildi.

DARKNET PAZARININ FİNANSAL KAYNAĞI

Kripto para borsası Bitzlato'nun narkotik, çalıntı finansal bilgiler, sahte kimlik belgeleri ile kara para aklamak gibi konularda kullanılan, dünyanın en büyük ve en uzun soluklu "darknet pazarı" olarak anılan Hydra için çok önemli bir finansal kaynak olduğuna dikkat çekildi.

ABD hükümeti, açıklamada, Hydra kullanıcılarının Bitzlato borsası ile doğrudan veya aracılar yoluyla, ABD'li ve Alman yetkililer tarafından Hydra Nisan 2022'de kapatılana kadar 700 milyon dolardan fazla kripto para işlemi gerçekleştirdiği kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön