12 / 05 / 2024

Yetkililer açıkladı: Enflasyonu düşürmek ‘birkaç yıl’ alacak

Yetkililer açıkladı: Enflasyonu düşürmek ‘birkaç yıl’ alacak

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED), yükselen enflasyonu yüzde 2'ye indirmek için kararlı adımlar atıyor. Ancak üst düzey bir yetkili, enflasyonu aşağı çekmenin "birkaç yıl alacağını" söyledi.



Yetkililer açıkladı: Enflasyonu düşürmek ‘birkaç yıl’ alacak

FED, bu yıl Amerikan ailelerini vuran fiyat artışlarını dizginlemeye yönelik agresif kararlar almaya devam ediyor. Faiz oranlarını yükseltmek için peşi sıra karar açıklayan FED Başkanı Jerome Powell da dahil olmak üzere merkez bankacıları, kısa vadede enflasyon oranlarını düşürmek için umutlu olmadıklarını belirtiyor.

New York Federal Rezerv Bankası Başkanı John Williams, Powell'ın sert yorumlarını yineleyerek, talebi tekrar arz ile aynı hizaya getirmek için gösterge borç verme oranının bir süre yüksek kalması gerektiğini söyledi.

ABD yıllık enflasyonu Temmuz ayında hafifçe gerileyerek yüzde 8,5'e düştü.

Williams, FED'in yüzde 2 hedefine ulaşma konusunda "kesinlikle kararlı" olduğunu belirtti.

Williams The Wall Street Journal’a verdiği demeçte, "Durum çok zor. Enflasyon çok yüksek. Ekonomide birçok çapraz akım var.  Bunun birkaç yıl alacağını düşünüyorum, ancak bunu başaracağız” dedi.

FED, Haziran ve Temmuz aylarında yüzde 0,75 puanlık artış da dahil olmak üzere iki süper büyük artış yaparak bu yıl borç verme oranını dört kez artırdı.

Powell Cuma günü, gelecek ay da benzer bir artışın mümkün olduğunu söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön